Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin paljon metallinen Galaxy A5 tulee maksamaan – A-sarja kilpaillee iPhonen kanssa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Galaxy-Alpha-A5-Leak-Catalogue

Samsungilta odotetaan uutta Galaxy A-sarjaa. Tulevien A-sarjan laitteiden erikoisuutena olisi niiden metallinen rakenne, kun normaalisti Samsung on käyttänyt puhelimissaan niin sanottua ”ämpärimuovia”. Galaxy Alpha antoi jo osviittaa tulevasta ja eilen uutisoimme Galaxy A7:n vuotaneista teknisistä ominaisuuksista.

Nyt kazakstanilainen jälleenmyyjä on listannut verkkosivuilleen Galaxy A5 -älypuhelimen. Asiasta uutisoi muun muassa SamMobile. Yllätyksenä tulee Galaxy A5:n suhteellisen korkea hinta, vaikka sen tekniset ominaisuudet eivät ole mitenkään mullistavat. Voitaneen odottaa, että Samsungin Galaxy A-sarja lähtee kilpailemaan Applen iPhonien kanssa.

Kazakstanilainen jälleenmyyjä oli ilmoittanut Galaxy A5:n hinnaksi 99 990 kazakstanin tengeä, mikä vastaa noin 435 euroa. Suomessa hinta olisi muutaman kympin enemmän korkeamman arvonlisäveron takia.

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A7:n pikkuveli, Galaxy A5

Galaxy A5:ssä olisi viiden tuuman Super AMOLED-tekniikalla toteutettu kosketusnäyttö, jonka tarkkuus olisi 1280×720 pikseliä. Puhelimen sisuksissa hyrräisi Qualcommin Snapdragon 400 -tuplaydinsuoritin 1,2 gigahertsin taajuudella. A5:n takapuolelta löytyisi 13 megapikselin kamera ja puhelimessa olisi myös viiden megapikselin etukamera. Laitteen fyysiset mitat olisivat 139,3 x 69,7 x 7 millimetriä ja painoa olisi 123 grammaa.

Galaxy A-sarjan puhelimista on tullut huhuja sen verran tiuhaan viime aikoina, joten voitaneen odottaa, että Samsung julkistaa jotain pian.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Julle

  ”Näin paljon metallinen Galaxy A5 tulee maksamaan – A-sarja kilpaillee iPhonen kanssa”

  Naurettavaa. ”Ämpärimuovinen” S- ja Note-sarja kilpailee iPhoneja korkeammalla, miksi alemman sarjan huonompinäyttöisiä A-sarjan puhelimia hehkutetaan, vaikka niiden ainut ero on metallisemmat kuoret? Samsung Galaxy S 5 on sentään vesi- ja pölytiivis, mitkä ovat A-sarjan pravuurit, pelkkä metallisempi kuori ei tee siitä houkuttelevampaa, kuin korkeintaan iPhone 6:een verrattuna. Samsung S ja Note -sarjat ovat sentään puhelinten korkein kasti.

  • kk

   Missä mielessä nuo mainitut Samsungit kilpailevat ”korkeammalla” kuin iPhone? Teknisesti kilpailu on tiukkaa eikä eikä isoja kauloja ole päässyt syntymään mihinkään suuntaan.

 2. jani87

  eikö toi Qualcommi Snapdragon 400 ole neliydin prossu?

  • DaveNull

   No ei välttämättä. ;) Snapdragon 400 perheeseen kuuluu myös muutama vanhempi piirisarja (msm8x30xx), joissa on pari krait-ydintä neljän cortex-A7 ytimen sijasta.

   Galaxy A5:ssä ei tosin ole mikään Snapdragon 400 perheen piirisarja, vaan Snapdragon 410 perheeseen kuuluva msm8916 (ARMv8 1.4 Hz quad-core Cortex-A53). Vähän tarkkuutta sinne toimitukseen. :P

   • DaveNull

    GHz siis

    • Erno Konttinen

     No huhuja pyörii jatkuvasti, ja joidenkin huhujen mukaan (myös lähteeni) kyseessä olisi Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri. Tietenkin huhuihin täytyy suhtautua varauksella ja tarkan järjestelmäpiirin saamme selville vasta mahdollisessa julkistustilaisuudessa.

     • DaveNull

      No jos huhuttu Snapdragon 400:sta pitää paikkansa, niin sitten hintaa on yli tuplasti liikaa. :P Eikä noita dual-core (msm8x30xx) malleja ole ollut uusissa laitteissa yli vuoteen. Puhuttaisiin siis samasta raudasta, mitä on Jollan puhelimessa. ;) Kuulostaa uskottavalta…

      Kyllä nämä on ollut teollisuuslähteistä tiedossa jo jonkin aikaa. Galaxy A3 ja A5 on Snapdragon 410 piirisarjalla (msm8916), Galaxy A7 on Snapdragon 615 (msm8939) piirisarjalla. Loput speksit Galaxy A3: 1GB RAM, 8GB ROM, 4.5″ 540×960 SAMOLED, 8MP/5MP. Galaxy A5: 2GB RAM, 16GB ROM, 5″ 720×1280 SAMOLED, 12MP/5MP.

      Hintavertailun vuoksi halvin laite samalla Snapdragon 410 piirisarjalla (msm8916) Huawei Ascend Y550: 1GB RAM, 4GB ROM, 4.5″ 480×854 IPS TFT, 5MP/2MP, 129€ ennen veroja.

Tuoreimmat jutut