Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vertailussa Apple iPhone 6 ja Samsung Galaxy Alpha – kohtuukokoiset premiumpäälliköt

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Vertailussa Apple iPhone 6 ja Samsung Galaxy Alpha

Vertailussa Apple iPhone 6 ja Samsung Galaxy Alpha

Mobiili.fi:n testissä ovat nyt tovin viihtyneet sekä Applen uusin iPhone-malli, iPhone 6, että Samsungin uusi, täysin uuteen kategoriaan Samsungilla osuva puhelinmalli, Galaxy Alpha. Laitteissa on paljon samaa, mutta myös paljon eroja. Molemmista löytyy myös samoja ominaisuuksia toisistaan poikkeavilla toteutustavoilla. Molemmat ovat hyviä laitteita, mutta molemmissa on omat puutteensa ja heikkoutensakin. Nyt on aika laittaa kilpakumppanit keskinäiseen vertailuun.

Galaxy Alpha on mielenkiintoinen pelinavaus Samsungilta. Laite on kevyt, siro, tehokas, siinä on paljon ominaisuuksia ja toimintoja, premium-luokan hinta sekä alumiininen kehys laitetta kiertämässä. Alumiinin käyttö, näytön koko, laitteen yleinen sirous ja keveys sekä hinnoittelu tekevät laitteesta ilmiselvän kilpailijan iPhone 6:lle.

iPhone 6 ja Galaxy Alpha

 

Sekä Alpha että iPhone 6 käyttävät 4,7-tuumaista näyttöä, mikä ei tänä päivänä enää ole erityisen suuri näyttö älypuhelimelle. Samsungin muihin huippulaitteisiin verrattuna näyttö on jopa pieni, kun taas iPhonessa hyppäys aiemman mallin 4-tuumaisesta näytöstä on melkoisen suuri. Suurin ero laitteilla on käyttöjärjestelmä, sillä Galaxy Alpha käyttää Androidia, joka erottuu muiden valmistajien Android-puhelimista Samsungin omalla Touchwiz-käyttöliittymällä, kun taas iPhone käyttää Applen omaa iOS-käyttöjärjestelmää, jota muiden valmistajien puhelimista ei löydy.

Näytön koon lisäksi laitteita yhdistää myös kohtuullisen siro rakenne. Molemmat rakentuvat 4,7-tuumaisen näytön ympärille, eli isoja eroja ulkomitoissa ei ole, mutta Samsung on tehnyt Alphasta hieman Applen iPhonea siromman sekä varsinkin kevyemmän. Alphalla massaa on Samsungin mukaan 115 grammaa, kun taas iPhonelle ilmotetaan massaksi 129 grammaa. Ero ei ole suuren suuri, mutta se on havaittavissa, kun laitteita hetken käsissään pyörittelee. Uusi iPhone ei enää tuo samanlaista keveyden aikaansaamaa ihastusta kuin siirtyminen iPhone 4:stä tai 4S:stä vitoseen. Galaxy Alpha sen sijaan yllätti keveydellään. Kumpikaan laitteista ei kuitenkaan ole sen paremmin kevyin tai ohuinkaan markkinoilla tänä päivänä olevista älypuhelimista, mutta molemmat ovat miellyttävän pieniä ja keveitä.

Kuvassa oikealla Galaxy Alpha, jonka paksuudeksi ilmoitetaan 6,7 millimetriä, ja vasemmalla iPhone 6, jonka paksuudeksi ilmoitetaan 6,9 millimetriä. Ero saattaa johtua pöydän epätasaisuudesta, tai sitten toinen tai molemmat valmistajat ilmoittavat vääristettyjä mittoja.

Kuvassa oikealla vasemmalla Galaxy Alpha, jonka paksuudeksi ilmoitetaan 6,7 millimetriä, ja vasemmalla oikealla iPhone 6, jonka paksuudeksi ilmoitetaan 6,9 millimetriä. Ero saattaa johtua pöydän epätasaisuudesta, tai sitten toinen tai molemmat valmistajat ilmoittavat vääristettyjä mittoja.

Laitteiden tärkeimmistä ominaisuuksista voisi mainita järjestelmäpiirin, joka Galaxy Alphassa on Samsungin oma, kahdeksanytiminen Exynos 5430, jonka neljä tehokkaampaa suoritinydintä toimivat maksimissaan 1,8 gigahertsin kellotaajuudella, kun taas iPhone 6 käyttää Applen suunnittelemaan A8-piiriä, jonka kaksiytiminen suoritin toimii 1,4 gigahertsin kellotaajuudella. Käyttömuistia Alphassa on kaksi gigatavua, iPhonessa yksi. Tallennustilan osalta Alpha on erikoinen poikkeus Samsungin muihin huippumalleihin. Laite on saatavilla ainoastaan 32 gigatavun tallennustilalla varustettuna, eikä muistikorttipaikkaa ole. Applen iPhone 6 tarjoaa 699 euron hinnat alkaen -mallissa 16 gigatavua tallennustilaa, eikä myöskään iPhonessa ole muistikorttipaikkaa. Jos 16 gigatavua tuntuu ostettaessa turhan vähäiseltä määrältä, on tarjolla myös 64:n ja 128 gigatavun tallennustiloilla varustetut versiot, joiden hinnat ovat 799 euroa ja 899 euroa. Tallennustilaa ei ole mahdollista lisätä enää jälkikäteen.

Laitteiden ominaisuuksia listattuna katsellessa mieleen nousee, että Samsung olisi paljon kilpailijaansa tehokkaampi ja omaa enemmän ominaisuuksia, mutta tilanne ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Käytettävyydessä on isoja eroja ja osittain paremman laitteen valitseminen on kiinni myös kunkin henkilökohtaisista mieltymyksistä. Lisäksi huomionarvoista on myös laitteen ja sen käyttöjärjestelmän ympärille rakentuva ekosysteemi. Apple on ylivoimainen ykkönen ekosysteemin osalta, kiitos iPadien, Mac-tietokoneiden sekä iPhonelle yhteensopiviksi suunniteltujen oheislaitteiden. Vastapainona Applen ekosysteemi on kuitenkin varsin suljettu, ja esimerkiksi iOS-käyttöjärjestelmällä on omat rajoitteensa, jotka saattavat osaa käyttäjistä vaivata. Galaxy Alphan Android on avoimempi ja laajemmin käyttäjän muokattavissa.

iPhone 6:n ja Galaxy Alphan oletusnäppäimistöt. iPhonen näppäimistö ei osaa ennustaa tekstiä suomeksi, Alphan osaa.

iPhone 6:n ja Galaxy Alphan oletusnäppäimistöt. iPhonen näppäimistö ei osaa ennustaa tekstiä suomeksi, Alphan osaa.

Selkeä etu iPhonella on käytön sujuvuus. Käyttöjärjestelmä reagoi ripeämmin ja sovellukset lähtevät avautuvamaan nopeammin. Lisäksi Galaxy Alphan kosketusnäytön vaste aiheutti testikäytössä muutamaan otteeseen hermojen kiristymistä. Esimerkiksi kahden sormen pyyhkäisyllä avattava pikapainikevalikko osoittautui vaikeasti saavutettavaksi, koska laite ei useimmiten rekisteröinyt kuin toisen sormen pyyhkäisyn ja ylälaidasta avautuikin ilmoituskeskus. Vastaavasti kuvakaappauksen Alphan näytöltä voi ottaa pyyhkäisemällä näyttöä kämmensyrjällä vasemmalta oikealle, mutta useimmiten pyyhkäisy johti aivan muuhun kuin toivottuun lopputulokseen. Lisäksi ärsytystä aikaan saivat haamukosketukset, joita näyttö otti pulleista kämmenistä, kun laitetta oli tarkoitus pidellä yhdellä kädellä ja käyttää toisen käden sormilla. iPhonen kanssa ei tällaisia ongelmia ilmennyt.

Sujuvuudesta puhuttaessa tulee esille nostaa myös sormenjälkitunnistin. Molemmissa sellainen on, ja molemmissa sitä voi käyttää näytön lukituksen avaamiseen sekä joihinkin ostotoimenpiteisiin. Käytännössä näytön lukituksen avaaminen vaatii Alphalla ensin kotinäppäimen painalluksen sekä perään vielä erillisen pyyhkäisyn sormella. Samsung on joihinkin aiempiin laitteisiinsa verrattuna nyt jo saanut parannettua tunnistimien toimintaa tilanteissa, joissa puhelinta käytetään yhdellä kädellä, eli pyyhkäisy tapahtuu hieman vinossa. Silti Alphan tunnistin vaatii lähes aina useamman kuin yhden pyyhkäisyn rekisteröidäkseen sormen. Muutaman testipäivän jälkeen Alphan tunnistimen jatkuva pyyhkiminen alkoi tuntua siinä määrin turhauttavalta, että lopetin sen käytön.

Applen sormenjälkitunnistin toimii pyöreällä kotinäppäimellä sormen kulmasta riippumatta, eikä vaadi erillisiä pyyhkimisiä, vaan lukee sormenjäljen samalla, kun käyttäjä painaa näppäintä lukituksen avatakseen. Lukuvirheitä tulee joskus myös iPhonen tunnistimella, mutta kuitenkin huomattavasti harvemmin kuin Alphalla. Sormenjälkitunnistin on erinomainen tapa suojata puhelin arjen tilanteissa, mutta sen olemassaolo ei lohduta, ellei sen käyttö ole luontevaa eikä sitä tule käytettyä.

Vasemmalla iPhonen ohjauskeskus, joka on kätevä, mutta voisi olla vielä paljon kätevämpi, jos sen toiminnot olisivat käyttäjän muokattavissa. Oikealla Galaxy Alphan pikapainikevalikko, jonka saa avattua vetämällä kahdella sormella näytön ylälaidasta. Valikko on melkoinen sekamelska, mutta tarjoaa hyvin toimintoja, silloin kun suostuu aukeamaan.

Vasemmalla iPhonen ohjauskeskus, joka on kätevä, mutta voisi olla vielä paljon kätevämpi, jos sen toiminnot olisivat käyttäjän muokattavissa. Oikealla Galaxy Alphan pikapainikevalikko, jonka saa avattua vetämällä kahdella sormella näytön ylälaidasta. Valikko on melkoinen sekamelska, mutta tarjoaa hyvin toimintoja, silloin kun suostuu aukeamaan.

Akkukesto on yleensä käyttäjiä kiinnostava tieto. Perusahkerassa käytössä riitti molemmissa laitteissa virtaa päivän loppuun asti, mutta yleensä iPhonessa oli päivän päätteeksi enemmän virtaa jäljellä. Kumpikaan ei kuitenkaan riko ennätyksiä akkukeston osalta ja päivän päätteeksi kannattaa kumpainenkin ladata. Jonkinlainen yllätys oli Galaxy Alphan akkukesto, kun ottaa huomioon akun koon. 1860 milliampeeritunnin akku on sanalla sanoen pieni, jos sitä vertaa mihin tahansa lippulaiva-Androidiin. Samsung ei turhaan kehu Alphassa esitellyn uuden järjestelmäpiirin pientä virrankulutusta. Aivan luvattuun kestoon ei laite silti yltänyt.

Samsungin mukaan Alpha toistaa yhdellä akullisella videota jopa 10 tuntia, mutta testilaitteessa virta loppui reilun kahdeksan tunnin jälkeen. Apple sen sijaan lupaa iPhone 6:lle videotoistoa 11 tuntia, joka testikäytössä ylittyi noin puolella tunnilla. Samsungin etuna tosin on äärimmäinen virransäästötila, joka rajoittaa puhelimen toimintoja ja käytettäviä sovelluksia sekä sammuttaa AMOLED-näytöstä värit. Niinpä, vaikka virtaa olisi kuluttanut reilusti vaikkapa pelaamalla, voi virransäästötilalla auttaa pitämään puhelimen perustoimintoineen käytössä.

Valokuva ei anna oikeaa kuvaa näyttöjen sävyeroista. Luonnossa iPhonen näytöllä valkoinen näyttää puhtaammalta ja Alphan näyttöä vaivaa sinivihreä korostus

Valokuva ei anna oikeaa kuvaa näyttöjen sävyeroista. Luonnossa iPhonen näytöllä valkoinen näyttää puhtaammalta ja Alphan näyttöä vaivaa sinivihreä korostus

Mielenkiintoinen ero on myös laitteiden näytöissä käytetyssä teknologiassa. Kun iPhone 6 käyttää IPS LCD -näyttöä, on Galaxy Alphassa Super AMOLED -näyttö. Resoluutio ei kummassakaan yllä erityisen korkealle. Alphassa pikselitiheys on 312 pikseliä tuumalla ja iPhonessa 326 pikseliä tuumalla. Käytännössä kuitenkaan kummankaan näytöltä ei normaalikäytössä yksittäisiä pikseleitä erota, mutta näytöillä ei silti ole siis ”turhia” pikseleitä syömässä suorituskykyä tai lisäämässä virrankulutusta.

Joidenkin mielestä Applen käyttämä LCD saattaa olla eilispäivän teknologiaa, mutta uudet iPhonet ehtivät jo saada tittelin markkinoiden parhaista LCD-näytöistä, ja vertailussa iPhone 6 ja Galaxy Alpha osoittavatkin, että hyvin toteutettuna LCD edelleen päihittää huolimattomasti toteutetun AMOLED-näytön. Galaxy Alphan näyttö tarjoaa laajemman väritoiston, mutta häviää kirkkaudessa ja katselukulmissa, eikä väritoisto ole erityisen tarkka tai luonnollinen. Alphan näyttö tarjoaa siis ensivilkaisulla räiskyviä värejä, mutta ennen pitkää iPhonen luonnollinen väritoisto ja LCD:n kirkkaus tuntuvat katselukokemuksena miellyttävämmiltä. Galaxy Alphan näytössä on havaittavissa myös sinivihreä perussävy, eikä valkoinen näytä valkoiselta samalla tavalla kuin iPhonen näytöllä.

Näyttöjen laatua suorassa auringonpaisteessa ei päästy testaamaan, koska testipäivät olivat sateisia ja pilvisiä. Galaxy Alphan näyttö kuitenkin häviää ainakin kirkkaudessa selvästi iPhonelle, eli jälkimmäinen saattaisi hyvinkin olla vahvoilla kirkkaassa ulkoilmassa käytettäessä. Lisäksi kehuja voi antaa siitä, että iPhonen näytöllä kuva näyttää piirtyvän lähes suoraan lasin pintaan. Vaikutelmaa korostaa vielä laitteen reunoilta pyöreästi kohoava etupaneeli, joka paikoin antaa vaikutelman laitteen pinnan yllä leijuvasta kuvasta.

iPhone 6:n näytöllä kuvat näyttävät kauniimmilta, kiitos kirkkauden ja luonnollisemman väritoiston

iPhone 6:n näytöllä kuvat näyttävät kauniimmilta, kiitos kirkkauden ja luonnollisemman väritoiston

Mielenkiintoista on, että Galaxy Alphan näyttöä piinaava yliampuva värikylläisyys vaivaa myös sen kameraa. Joissain olosuhteissa Alphan värikkäät kuvat näyttävät paremmilta, mutta vähintään yhtä usein se tallentaa värit selvästi korostuneina ja jopa täysin luonnottomina tai vääristyneinä. iPhonen kamera tallentaa värit luonnollisempina, joskin joissain tilanteissa, ainakin hämässä, väreistä jää hieman uupumaan. Kehuja täytyy antaa iPhonen TrueTone-salamalle, joka käyttää kahta erisävyistä LED-valoa. Kännykkäkameroiden salamat nyt eivät pääsääntöisesti kuvia pelasta, mutta Applen ratkaisu tarjoaa ainakin hieman luonnollisempia värisävyjä kuin Samsungin valkoinen salamavalo.

Ylivoimaisesti suurin etu iPhonen kamerassa on sen nopeus. Kännykkäkameroilla harvoin haetaan mestarillisia otoksia, mutta käytännön tilanteissa kameran pitää olla nopeasti hallussa ja kuvaamassa. Tässä iPhone todella loistaa. Applen markkinointitermi Focus Pixels ei ole pelkkää hypeä, vaan kamera todella tarkentaa ja ottaa kuvia kiitettävän ripeästi. Samsungin kanssa erityisesti hämärässä kuvatessa jää kaipaamaan erillistä jalkaa kameralle, sillä sen verran hitaasti se kuvia ottaa vähäisessä valossa.

Vasemmalla Galaxy Alphalla otettu kuva, oikealla iPhone 6:lla otettu kuva.

Vasemmalla Galaxy Alphalla otettu kuva, oikealla iPhone 6:lla otettu kuva.

Automaattiasetuksilla otettuja, jälkikäsittelemättömiä esimerkkikuvia pääset katsomaan Dropboxista tämän linkin takaa. Kuten näyttövertailua, myöskään kameratestiä ei aurinkoisissa oloissa päästy testaamaan, kiitos lokakuisten sadepäivien.

Vasemmalla Galaxy Alphalla otettu kuva, oikealla iPhone 6:lla otettu kuva. Alphalla värit ovat luonnottoman kylläisiä, minkä lisäksi kohinanvaimennus aiheuttaa kuvaan pehmeyttä.

Vasemmalla Galaxy Alphalla otettu kuva, oikealla iPhone 6:lla otettu kuva. Alphalla värit ovat luonnottoman kylläisiä, minkä lisäksi kohinanvaimennus aiheuttaa kuvaan pehmeyttä.

Samsung Galaxy Alpha ja Apple iPhone 6 ovat mielenkiintoisia kisailijoita. Tärkeintä on huomata, ettei kumpaakaan ole tarkoitettu sellaiselle, jolle tärkeintä puhelimessa on pitkä lista ominaisuuksia tai korkea näytön resoluutio. Kummatkin ovat kohtuukokoisia, miellyttävästi yhdellä kädellä käytettäviä älypuhelimia, jotka tarjoavat premiumtuntumaa alumiinin avulla. Jos puhelimelta kaipaa vaikkapa isoa näyttöä elokuvien katseluun tai isoa akkua pitkille reissuille, pitää valinta kallistaa muihin laitteisiin. Myöskään edullista peruspuhelinta kaipaavan ei kannata näillä malleilla päätään vaivata. Jos sen sijaan hakusessa on mukavasti taskuun tai käsilaukun pohjalle sujahtava laatupuhelin, joka näyttää ja tuntuu miellyttävältä, on iPhone 6 tai Galaxy Alpha ehdottomasti varteenotettava valinta.

Galaxy Alpha on Samsungilta hyvä pelinavaus premiumpuhelimien suuntaan, mutta ei käyttöliittymänsä osalta yllä iPhonen tasolle. Samsungilla ei valitettavasti ole vielä ymmärretty, että design tai premium on muutakin kuin miltä laite näyttää tai tuntuu kädessä. Se on hyvin pitkälti myös sitä, miten laite toimii ja kuinka miellyttävää sitä on käyttää. Tällä saralla Apple on reilusti edellä. Valitettavasti tällä etumatkalla on kuitenkin myös hintansa. Galaxy Alphaa myydään Suomessa tällä hetkellä jo alle 600 eurolla, mutta iPhone 6:sta joutuu maksamaan noin sata euroa enemmän.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Joulutonttu

  Apple yllättävän ylivoimainen. Ei ole samsung tavoittanut, Apple karannut yhä kauemmas. Hinta/laatu ylivoimainen Applella.

 2. Henrik

  iPhone 6 kamerassa oleva True Tone kaksois Led-salama on ylivoimaisesti parempi,kuin Samsung Galaxy Alphassa oleva valkoinen Led-salama!. Tässä tappio Samsungille!!. =/

 3. ololol

  Onko mahdollista toteuttaa vastaavaa sony xperia z3 compact vs iPhone 6 vertailua?

  • erik

   Nuo on niin eri hintaluokan puhelimia, että vertailua tuskin tulee. Olkoonkin, että Sony voittaisi vertailun, vaikka se on selvästi halvempi.

  • Janne Laakso

   Olisimme mielellämme verranneet, mutta valitettavasti jouduimme palauttamaan testi-Sonyn, ennen kuin vertailua pääsimme tekemään.

 4. finphenom

  Miksi applen ekosysteemi on muka parempi kuin androidin? Mikä siinä on parempaa. Minusta parempaa ekosysteemiä kuin android ei voi olla. Se toimii kaikkien kanssa toisin kuin apple. Perusteluja kiitos!

  • Janne Laakso

   Ekosysteemistä oli enemmän iPhonen aiemmassa arvostelussa, http://mobiili.fi/2014/10/08/arvostelussa-iphone-6-onko-koolla-valia/

   Applen ekosysteemi on suljettu, mutta hyvin toimiva ja helposti käytettävä. Ekosysteemiin kuuluvat iPhonen lisäksi muut Applen laitteet, kuten iPadit, Macit, Apple TV ja Airport-Wi-Fi-tukiasemat sekä Applen laitteille lisensoidut oheislaitteet, kuten AirPrint-tulostimet, AirPlay-musiikkijärjestelmät tai vaikkapa Lightnint-liitännällä varustetut kaiutintelakat. Vastaavia ei löydy Android-laitteille läheskään yhtä laajasti. Lisäksi Androidin usein saa toimimaan muiden kanssa käyttäjän omalla askartelulla tai erillisillä sovelluksilla, mutta Applen ekosysteemissä laitteet ja toiminnot on suunniteltu natiivisti toimimaan yhteen. Käyttäjälle, joka haluaa laitteidensa toimivan helposti yhteen, on Applen ekosysteemi helppo ottaa käyttöön, kun Androidilla monesti vaaditaan paljon enemmän omatoimista puuhaamista.

   Ekosysteemi on muutankin kuin sitä, että musiikkia tai tiedostoja saa kivasti siirrettyä puhelimen ja tietokoneen välillä, tai että yhteystiedot päivittyvät pilven kautta. Hyvä ekosysteemin on loppuun asti mietitty ja toteutettu kokonaisuus, eikä vain läjä avoimia rajapintoja ja teoreettisia mahdollisuuksia.

   • juhuu

    Jos ostaisin iphonen niin en kyllä ala ostamaan muita applen ylihintaisia tuotteita kuten macbookkeja tai ipadeja. Iphonen pitäisi siis synkata täysin windowssinkin kanssa eikä pelkästään markinaalituote macbookin kanssa. Tiedostojen siirto koneen välillåkin aiheuttaa harmaita hiuksia. Miten apple pystyy sössimään noinkin tärkeän asian. Iphoneen ei pysty myöskään lataamaan mitåän sovelluskaupan ulkopuolelta ja en maksa mistään sovelluksesta jonka saisi ilmaiseksi muualta. Applen ekosysteemi on liian suljettu ja apple pilaa vanhat mallit lopulta päivityksillä. Androidiin voi ladata cyanogenmoden joten tukea voi lisätä..

    • Vili

     ei se ihme, että iOS on sovelluskehittäjien suosikki kun maailmasta löytyy tommosia juhuita jotka ottaa kaiken ilmaiseksi. Onko se euro 2 sovelluskehittäjille niin iso raha? Sovellukset/pelit on suurin osa naurettavan halpoja ja silti ne täytyy saada ilmaiseksi?

     Mutta jos haluaa sille tielle ni ainahan voi jailbreakata iPhonen niin juhuukin saa kaiken ilmaiseksi.

    • Jaska

     ”Tiedostojen siirto koneen välillåkin aiheuttaa harmaita hiuksia.”
     Oletko tosissasi :D
     Onko napin painaminen todellakin lian vaikeeta?

     • sk

      Eihän sitä nappiakaan tarvitse painaa. Synk. automaattisesti aina, kun kaapelissa kiinni…

  • Kairaaja

   Android ei kyllä toimi kaikkien kanssa. Monessa asiassa huonoin.

 5. GalaxyS3

  Miksei vertailussa ollut mitään näyttöjen mustasta väristä?
  Valkoinen on yleensä kaikissa riittävän valkoinen, mutta musta väri on yleensä aika harmaa muilla kuin amoled näytöillä.

 6. juhuu

  Samsung s5 hakkaa molemmat mallit 100-0 ja maksaa vain 499€. Hintalaatusuhteeltaan ylivoimaisesti paras

 7. juhuu

  Samsung s5 hakkaa molemmat mallit 100-0 ja maksaa vain 499€. Hintalaatusuhteeltaan ylivoimaisesti paras ja kun se saa android l niin ero vain kasvaa parempaan suumtaan

  • Vili

   IPhonehan kuten varmaan olet lukenut hakkaa s5:n about kaikessa muussa paitsi näytössä.

 8. Vili

  Juuh, eli siis… Miksi vertaatte Alphalla iOs -taustakuvia? Entä, jos olisitte verranneet Samsungin taustakuvia molemmilla laitteilla. ;) Ja tosiaankin, suosittelen S5 -puhelimen ostoa, sillä sen saa halvalla ja on teknisesti yksi parhaimmista älypuhelimista. Kyllä Samsung on menossa oikeelle suunnalle! :)

  • Vili

   Teknisesti voi olla, ei vaan oikeen toi samaungin alitehoinen suorituskyky iske, katsotaan jos joskus samsung saa ulos laitteen joka on myös KÄYTÖSSÄ paperinumeroidensa veroinen.

   • Vili

    Sen takia Samsung on kehittämässä Tizen -käyttöjärjestelmää, joka olisi paremmin yhteensopiva Samsung -laitteiden kanssa. Mutta, ei Androidin lagit edes ole haittavia, kannattaa eka kokeilla. ;)

  • Janne Laakso

   Tuo ilmapallokuva löytyi internetistä hakusanoilla ”samsung wallpapers”.

  • sk

   Eikö nyt voisi sitä nimim. vaihtaa? Pitääkö minunkin muuttua Viliksi, niin että olisi kolme kipaletta?

   • Vili

    Kyllä vain, on täysin typerää toimintaa tältä toiselta vililtä alkaa käyttää samaa nimimerkkiä jota olen täällä jo vuoden pari käyttänyt.

    En tiedä oliko tässä takana ajatus ärsyttää vai mitä, olen moneen kertaan hänelle sanonut, että vaihda nimimerkki, se ei uudelle kirjoittajalle pitäisi olla mikään ongelma varsinkin jos näkee toisen vilin täällä kirjoittavan.

    Minun mielestä tuosta toiminnasta voisi jo laittaa bannit sivustolle.

    • Vili

     Huomioithan, ettet ole Vili -käyttäjämerkkiä keksinyt. Olisi aika typerää antaa porttikiellon näinkin pienestä asiasta. ;)

     Olen pahoillani, jos mun nimimerkki aiheuttaa hämmennystä. :P

     • Vili

      En ole keksinyt mutta monesti tällaisilla keskustelupalstoilla on rekisteröitymispakko joten jos
      yksi käyttäjä valitsee jonkun niminerkinen, toinen ei voi sitä käyttää. Valitettavasti tällä sivustolla ei sellaista ole, mutta eikö siinä vaiheessa pitäisi maalaisjärjen raksuttaa, että ei oteta samaa nimimerkkiä jolla joku toinen kirjoittaa? Varsinkin jos asiasta mainitaan kohteliaasti monta kertaa eikä asialle tapahdu mitään?

      Täällähän menee kirjoitukset ihan sekaisin, mm toni on haukkunut sinua Apple holistiksi.

      Sinä olet vasta tullut sivustolle joten ei luulisi olevan mikään ongelma alkaa kirjoittaa jollain toisella nimellä?

      Jos et vieläkään nyt tämän jälkeen tee asialle mitään niin porttikielto on erittäin perusteltu.

 9. Juha

  ”Kuvassa oikealla Galaxy Alpha, jonka paksuudeksi ilmoitetaan 6,7 millimetriä, ja vasemmalla iPhone 6, jonka paksuudeksi ilmoitetaan 6,9 millimetriä. Ero saattaa johtua pöydän epätasaisuudesta, tai sitten toinen tai molemmat valmistajat ilmoittavat vääristettyjä mittoja.”

  iPhonen omistajana voin melkeinpä väittää, että oikealla iPhone 6…

 10. amoled

  Kyllä täytyy myöntää ..kyllä mäkin iphone 6 ottaisin jos ilmaiseksisaisin. Vääntelisin sen nimittäin rannekkeeksi ;)

  • Cubisti

   Jos ei ole mitään aidosti sanottavaa kuin mukahauskuuttelua, niin voisi kaksi kertaa miettiä ennen kuin painaa ”Lähetä kommentti” -nappia.

   Myötähäpeän.

 11. Pukki...

  Siltä varalta että linkillinen versio ei tule läpi niin laitan tähän samaa asiaa tekstimuodossa. Jos youtubetatte vaikkapa ”iphone 6 vs samsung galaxy s5 vs htc one m8” näkee tuossa hieman tuota tosielämän nopeutta esim. ohjelmien osalta.
  Samppa jää aika tavalla jalkoihin. Paperi ja tosielämä on kaksi täysin eri asiaa.

  • amoled

   Oletko varma, että videot ovat aitoja?

   • Pukki...

    Vaikea olisi uskoa että kaikki noista olisi huijausta mutta mene ja tiedä. Kaikista paras keino on tietenkin testata itse. Nyt alkaa jo Suomessakin olla liikkeitä missä pääsee testaamaan laitteita laajemmalla skaalalla. Itse olen tuota Galaxy s5 testannut lähinnä iPhone 5s rinnalla.

   • Vili

    Repesin :D miksi noita nyt pitäisi epäillä kun jo 5S hakkaa nopeudessa galaxy S5:n, eikö silloin ole aika itsestään selvää, että myös vuoden uudempi malli pyyhii lattiaa S5:llä.

 12. amoled

  Ja uusi Note 4 huiskuttaa pölyt alakellarista iphonella. Sen jälkeen note 4 hautaa iPhonen alimpaan maailman rakoon.

  • Vili

   Jep jep http://youtu.be/HQ4WgowL3Ls näyttänee, että samsung menee jälleen numerot edellä eikä välitä oikeasta suorituskyvystä pätkän vertaa. Onhan se hienoa, että on tarkka näyttö mitä luuri ei jaksa pyörittää eiks jeh?

   ”While boasting an ”Octa Core” Application Processor option and an extremely high resolution display, Samsung’s new Galaxy Note 4 falls flat in running GPU intensive apps and games—particularly in comparison to Apple’s iPhone 6 Plus.”

   • amoled

    Hauska nähdä, kuinka paljon luotat YouTube-videoihin.

    • Vili

     Miksen luottaisi? Nehän on sitä todellisinta totta ja helppo tapa seurata missä mennään kun on niin paljon hyviä vertailuvideoita,, ilmeisesti videolla näkyvä tökkivä ga ei sinua oikeen miellyttänyt? No sellasta se on noiden samaungien kanssa.

     Tässä muuten kyseinen peli iPhone 6 plussalla http://youtu.be/CtkkmqfXPhM kyllä pyörii komeasti ja näyttää hyvältä.

 13. amoled

  Ja olethan huomannut että Apple on matkinut Samsungia Ässässä.
  Samsung Galaxy S – 2010
  iPhone 4s – 2011

  • Sk

   Millä saralla?

  • Jaska

   Kerrotko tarkemmin että miten?

 14. amoled

  Eivät keksineet muuta nimeä niin päättivät matkia.

  • Vili

   Ilmeisesti sulta on mennyt ohi sellanen luuri kuin iPhone 3GS ;)

   • Vili

    Jonka kopio galaxy s itseasiassa on.

  • Sk

   No voi herranjestas

 15. amoled

  Älä edes mainitse ;’D
  Jopa 2008 julkaistu Nokia 5800 Xpressmusic pesee 2009 julkaistun 3gs näytön tarkkuudessa. Ja 2009 oli jo 8 megan kamera mut siin 3.2 ? :XD

  • Vili

   Itsasiassa 5 megan kamera, iPhone 3GS oli kyllä huikea luuri, käytin sitä 4 vuotta. Viimevuonna päätin ostaa uuden 5S kun ei 3gs saanut enää iOS7:ää.

   Käsittämätöntä, että 2009 vuonna julkaistu laite toimi niin hienosti ja sulavasti vielä 2012-2013 vuonna, ainoa heikkous tosiaan oli näyttö ja samalla myös etu, vaikka tuli vielä 2 vuoden jälkeenkin esim uusia pelejä niin pyöritti paremmin kun 2011 vuoden android laitteet taikka vimeisimmät markkinoille päätyneet symbian luurit :)

   Kertoo vaan siitä Applen ylivoimaisuudesfa raudan ja softan optimoinnissa missä ovat edelleen kilpaijoita vuoden pari edellä.

  • Jaska

   Harmi että ne Nokian kosketusnäytöt oli aivan kamalia.

 16. amoled

  Etkai sä vaan yritä kusettaa mua? ;)
  Katsoin juuri Wikipedian ja Gsm arenan sivuilta että on 3 megapixeliä. Tai jos tarkoitit että vuonna 2009 korkein megapixelimäärä oli 5, erehdyt.
  Katsos: Nokia N86 8mp

  • Vili

   Totta, itsekin katsoin gsmarenasta, näköjään painoin ylempää riviltä vahingossa iPhone 4:sta, tosiaan siis joo 3 mpx.

  • Jaska

   Kaikki mitä olen joskus katsonut gsmarenasta on sisältänyt viallista informaatiota, se on hyvä pitää mielessä.

 17. amoled

  Ja älä luule että muut ei toimi. Toimii vielki3310

Tuoreimmat jutut