Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WSJ: Nokialta karttasovellus Android- ja iOS-laitteisiin vuoden loppuun mennessä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

nokia_here

Nokian karttojen tulosta Android- ja iOS-laitteisiin on puhuttu toistuvasti sen jälkeen, kun Nokia myi matkapuhelinliiketoimintansa Microsoftille tasan vuosi sitten. Nyt arvostettu Wall Street Journal on paljastanut yksityiskohtia asian tiimoilta ja Nokian on ilmeisesti viimein tarkoitus tuoda karttansa Googlen ja Applen sovelluskauppoihin loppuvuodesta.

WSJ:n haastattelema Nokian sijaintipalveluiden ysikössä johtajana toimiva Sean Fernback kertoi karttojen tulevan saataville ilmaiseksi ja toimivan myös ilman nettiyhteyttä. Jos kartat esiasentaa puhelimeen, voi esimerkiksi navigointia käyttää ulkomailla ilman, että käyttäjän tarvitsee maksaa kalliita tiedonsiirtomaksuja.

HERE_galaxy_s5

HERE-kartat Galaxy S5:llä.

Nokia ei odota HERE-sovelluksesta välittömiä voittoja, mutta pyrkii Fernbackin mukaan suuntaan, missä yhtiö tavoittaa mahdollisimman monia asiakkaita. HERE-karttojen ehdottomaksi valtiksi Fernback nimeää offline-käytön, minkä lisäksi sovelluksesta tulee kokonaan mainos-vapaa. Nokialla on myös käytössään monin tavoin kilpailijoita kattavammat kartastot.

Mielenkiintoiseksi WSJ:n tuoreen haastattelun tekee se, että Nokia on jo aiemmin ilmoittanut yhteistyöstä Samsungin kanssa, jotta HERE-kartat saadaan Galaxy-puhelimille ja Tizen-käyttöjärjestelmälle. Karttojen piti Android-puolella myös tulla yksinoikeudella Samsungin puhelimille, mutta haastattelu asettaa tämän kyseenalaiseksi. Onkin mahdollista, että yksinoikeussopimus Samsungin kanssa on määräaikainen, ja että HERE-kartat saapuvat myöhemmin muillekin Android-laitteille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut