Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian HERE-kartat tekevät matkaansa Samsungin Galaxy-puhelimiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HERE-logoNokian omistama HERE-karttaosasto ilmoitti tänään, että sen palvelut ovat pian saatavilla myös Androidilla. Lisäksi HERE-palvelusta työstetään oma versionsa Tizen-käyttöjärjestelmälle, erityisesti puettavia laitteita kuten älykelloja silmälläpitäen.

Mahdollisesti yllättävänä käänteenä HEREn Android-sovellus saapuu kuitenkin yksinoikeudella Samsungin laitteille. Sovellus tulee olemaan täysin ilmainen ja tukemaan monia Galaxy-sarjan puhelimia, kuten Samsung Galaxy S5:sta.

Älypuhelinsovelluksen tueksi HERE tarjoaa Tizen-version sovelluksesta, joka löytyy ainakin eilen julkistetun Samsung Gear S -älykellon valikoimista. Reittihaut ja ohjeet on siis mahdollista synkronoida Samsung-laitteiden välillä. Käyttäjä voi esimerkiksi suunnitella kävely- tai ajoreittinsä älypuhelimellaan ja siirtää sen jälkeen ohjeistuksen suoraan Gear S -kelloon Bluetooth-yhteyden avulla.

HERE toimii myös Samsungin Car Mode -tilan kanssa. Tällöin puhelimen ominaisuustarjontaa rajataan ja kaikki ominaisuudet, kuten puhelut, viestit, musiikin toisto ja reittiohjeet, toimivat äänikomennoilla. Jatkossa Car Moden reittiohjeet tarjoaa HERE.

HEREn Android-sovellus julkaistaan samaan aikaan Gear S:n julkaisun kanssa. Samsungin puhelimet ja älykellot HERE-palveluineen toimivat siis alusta asti yhteen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jonnepo

  Varmaankin paras mahdollinen puhelin valmista kumppani Nokialle :) ja ohho kun taisi ne Noksun uudet työhaut android osaajista koskea yllättäen tätä tuotteiden lisensointia muille alustoille :D

 2. Henrik

  Toimiikohan normaalisti myös Google Maps-karttasovellus Samsung Galaxy-sarjan puhelimissa?. Siitä tässä ei puhuttu mitään!!. =(

  • Niko Haikala

   Eipä sille oikein ole mitään syytä, miksi ei toimisi.

  • Kirneh

   Viimeiset viisi vuotta on toiminut.

   • Kairaaja

    Tosin niin ja näin. Onhan tämä huikea parannus tullessansa.

  • JOKUNEN

   Miksi mainittaisiin joku google,jutussahan puhutaan nimenomaan NOKIAN KARTAT!!

 3. juhuu

  Jess. Nyt pääsen eroon tästä google mapsista. Olen odottanut hereå jo kauan. Here on paras navigaatioohjelma.

  • paljon matkaava...

   Niin on….

  • Juha

   Esim. Sygic on kyllä mielestäni selkeästi parempi.
   Testailin Samsungissa tuota Heren betaa ja oli kyllä aika karu kokemus. Toivottavasti paranee ja paljon.

 4. JOKUNEN

  JES NYVÄ NOKIA! PARHAAT NAVIGOINTI OHJELMAT, NYT ALKAA JO MUUTKIN TAJUTA SEN HYVÄ HYVÄ HYVÄ!!!!!!

 5. Jonne

  Noinhan tuo olisi alunperinkin pitänyt olla. Eli, että Nokia olisi alkanut valmistaa Android-puhelimia jo vuonna 2011 ja laittanut niihin rinnalle myös Here-kartat. Käyttäjät olisivat sitten päättäneet mitä karttaa käyttää ja paras olisi vienyt voiton. Mutta ei, Nokian piti olla niin jääräpäinen ja tyranninen, että se ei hyväksynyt Googlen karttoja rinnalle ja siksi menivät hairahtumaan epätoivoiseen Windows Phone ratkaisuun, koska se lupasi monopolin. Nokia oli se joustamaton jääräpää, joka halusi tyrännoida ei Google. Sama näyttää olevan Microsoftin kanssa.

Tuoreimmat jutut