Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android nousi ensimmäistä kertaa käytetyimmäksi internetin mobiilialustaksi – Applen asiakkaat seitsemän kertaa yhtä ahkeria käyttäjiä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Mobiilikäyttöjärjestelmien keskinäiset osuudet internetin käytöstä syyskuusta 2013 heinäkuuhun 2014

Mobiilikäyttöjärjestelmien keskinäiset osuudet internetin käytöstä syyskuusta 2013 heinäkuuhun 2014

Android on ensimmäistä kertaa historian aikana noussut tämän vuoden heinäkuussa internetin käytetyimmäksi mobiilialustaksi. Tämä selviää Net Applicationsin seurannasta, joka seuraa yhteensä noin 40 000 nettisivun liikennettä ja noin 160 miljoonaa kuukausittaista käyntiä näillä sivuilla. Net Applicationsin tilastoista kertoi muiden muassa 9to5Mac.

Applen iOS-käyttöjärjestelmä on pitkään pitänyt ykkössijaa hallussaan ja Applen toimitusjohtaja Tim Cook viime vuonna pilkkasikin Androidia, ihmetellen, mitä ihmiset kaikilla Android-tableteillaan tekevät, kun ei niitä netin käyttäjätilastoissa näy. Nyt tilanne on kuitenkin ensimmäistä kertaa kääntynyt Androidin hyväksi, kun heinäkuussa mobiilialustoista Android nappasi 44,62 prosentin osuuden ja iOS 44,19 prosentin siivun. Ero ei siis ole suuren suuri.

Androidin ja iOS:n osuudet internetliikenteestä

Androidin ja iOS:n osuudet internetliikenteestä

Pahimmillaan muutos saattaisi tarkoittaa sitä, että sovelluskehittäjät menettäisivät mielenkiintoaan iOS:ää kohtaan, mutta toisaalta iPhonen myynti on kasvanut vuodesta toiseen ja tämän vuoden uudet mobiilituotteet ovat Applelta vielä tulematta, eli tilasto saattaa vielä kääntyä Applen hyväksi.

Huomionarvoista on myös se, että kun Androidin osuus älylaitemarkkinoista on 85 prosentin paikkeilla ja iOS:n 12 prosentin tienoilla, ovat iOS-käyttäjät laitemäärään nähden noin seitsemän kertaa yhtä ahkeria internetin käyttäjiä kuin Android-käyttäjät.

Windows Phonen käyttö Net Applicationsin tilastossa on huhtikuusta noussut jopa yli kaksinkertaiseksi, mutta oli heinäkuussa silti vain 2,49 prosenttia kaikista mobiilialustoista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. ViisasNäsä

  Statcounter sanoo, että täm,ä tapahtui jo viime vuoden elokuusa:

  http://gs.statcounter.com/#mobile+tablet-os-ww-monthly-201307-201407

 2. Vili

  ”Pahimmillaan muutos saattaisi tarkoittaa sitä, että sovelluskehittäjät menettäisivät mielenkiintoaan iOS:ää kohtaan,”

  Joo ei ”Apple told CNBC on Tuesday that the App Store brought in record-breaking revenues during the month of July. According to the report, more customers completed transactions on the App Store last month than in any month in history as well.”

  Applen ekosysteemi kasvaa huimaa vauhtia ja mikä parasta Applen kannalta ne selvästi saa koko ajan maksavia asiakkaita. Mikä näkyy sitten edellämainitussa ennätyksessä esim.

  Android tapauksessa usein puhutaan mielettömästä markkinaosuudesta ja siitä miten Applen osuus laskee, mutta kuten näkyy vaikka markkinaosuus laskee niin Applen sovelluskauppa on ennätyskannattava.

  Andoid laitteita myydään valtavasti, mutta ne suurin osa niistä asiakkaista ei paljoa ruo rahaa yritykselle laitteen oston jälkeen, mikä näkyykin siinä, että Apple pienellä markkinaosuudella pesee androidin kaikissa jutuissa missä on kyse rahan tuomisesta yritykselle.

  Siinä voi sitten jokainen miettiä kuinka tärkeä se markkinaosuus on ;)

 3. Mika

  ”Applen iOS-käyttöjärjestelmä on pitkään pitänyt ykkössijaa hallussaan ja Applen toimitusjohtaja Tim Cook viime vuonna pilkkasikin Androidia, ihmetellen, mitä ihmiset kaikilla Android-tableteillaan tekevät, kun ei niitä netin käyttäjätilastoissa näy.”

  Loistavaa liiketoimintaa toimitusjohtajalta. Tuo varmaan lisää ihmisten halua siirtyä Applen laitteisiin. :D Tim Cook näköjään painii samassa sarjassa Stephen Elopin kanssa.

  Tableteissa tilanne ei ole 1:7:ään. Alussahan Apple hallitsi tablettimarkkinoita, mutta nyt se on hiipunut noin 25%:iin ja ensi vuonna menee jo alle 20%, jos putoaminen jatkuu vajaana 10%:a per vuosi. Noissa tilastoissa täytyy ottaa aina historia huomioon.

 4. akzuh

  On se kumma jossei androidi vehkeet mene ohitte, kun niillä on satoja valmistajia ja myydään yhteensä paljon enemmän kuin ios vehkeitä.

Tuoreimmat jutut