Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lumia 1020 korjasi potin Matkapuhelinfoorumin Vuoden 2013 matkapuhelin -äänestyksessä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Lumia 1020

Lumia 1020

Nokian Lumia 1020 -superkamerapuhelin äänestettiin vuoden 2013 matkapuhelimeksi Matkapuhelinfoorumin perinteisessä valinnassa.

Nokia Lumia 1020 keräsi annetuista äänistä 22,5 prosenttia. Kakkoseksi sijoittui Samsungin Galaxy Note 3, joka sai äänistä 12,2 prosenttia – Lumia 1020:n voitto tuli siis varsin selvällä marginaalilla. Kolmanneksi äänestyksessä nousi suomalainen Jolla 10,7 prosentin ääniosuudellaan.

TOP10:een nousivat vielä myös HTC One ja Samsung Galaxy S4 jaetulla neljännellä sijalla 8,9 prosentilla äänistä, Apple iPhone 5s (7,4 %), Nokia Lumia 1520 (7,0 %), Nexus 5 (5,2 %), LG G2 (4,4 %) sekä Sony Xperia Z1 (3,0 %).

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3

Yhteensä äänestyksessä ääniä annettiin 271.

Nokian Lumia 1020:n voittoa ei voida pitää kovin yllätyksellisenä, sillä se oli kameransa ansiosta ehdottomasti tämän vuoden joukosta erottuvin puhelin. Kilpailijoilla ei ole tarjolla edes kunnollisia haastajia Lumia 1020:n 41 megapikselin kennolla ja Xenon-salamalla varustetulle kameralle. Kameran ohella Lumia 1020:ssa ei myöskään ole vakavia puutteita muillakaan osa-alueilla, vaan se tarjoaa varsin tasapainoisen kokonaisuuden.

Galaxy Note 3:n kipuaminen äänestyksessä toiselle sijalle on puolestaan hieman yllättävää. Sen menestystä tosin saattoi siivittää lanseeraus loppuvuodesta, mutta ilmeisesti suurista näytöistä myös tykätään varsin paljon. Eikä Galaxy Note 3:ssakaan ole juuri varsinaisia puutteita, kuten mekin arvostelussamme totesimme. Omassa kategoriassaan se on selvä ykkönen kynätuen ja suurta näyttöä hyödyntävien toimintojensa ansiosta.

Jolla

Jolla

Suomalaisen Jollan menestyminen suomalaisäänestyksessä puolestaan ei ole kovin yllättävää. Jolla oli piristävä ja omalla tavallaan erilainen poikkeus vuoden 2013 puhelintarjonnassa.

Nokia itse julkaisi loppuvuodesta omassa Conversations-blogissaan katsauksen Lumia 1020:n keräämiin palkintoihin ja tunnustuksiin ”Nokia Lumia 1020 – Phone of the Year?” -otsikolla. Nokia listasi yksitoista Lumia 1020:n jo tuolloin saavuttamaa voittoa. Nyt listaan voitaisiin lisätä valinta myös Matkapuhelinfoorumin Vuoden matkapuhelimeksi 2013.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. vorash

  Kuinka suuri osa tämän sivuston tuloista tulee suoraan tekniikaltaan vanhentuneen nokian pr osaston kassasta? No, kohta noistakin romuista päästään lopullusesti kun jolla selaa uusien uskovaisten satamaan.

  • Matti

   Nokialla vanhaa tekniikkaa?

   Kenelläkään muulla ei ole tuon tasoista kameraa puhelimessaan. Eikä vähään aikaan varmaan tulekkaan.

   Muu tekniikka on aivan nykyaikaista. Ei mikään puhelinvalmistaja enää tee tai suunnittele perusrautaansa 100% itse, vaan suurin osa komponenteista tulee alihankkijoilta. Tässähän nokia on ollut mestari jo pitkään.

   Samoja alihankkijoita käyttää suurin osa puhelinvalmistajista, niitä samsungin osia ne applenkin puhelimet ovat täynnä, siinä missä nokia käyttää qualcommin prossuja, jne.

 2. Arska

  Itsestäänselvyyshän tuo voitto on joka paikassa. Tämä nyt on aika pieni saavutus jos vain 271 ääntä :D

 3. Arska
 4. Henkka

  Kameran ohella Lumia 1020:ssa (ei myöskään ole
  vakavia puutteita muillakaan osa-alueilla), vaan se
  tarjoaa varsin tasapainoisen kokonaisuuden. Öhöm,siis se suurin vakavin ongelma on juuri käyttöjärjestelmä eli puutteellinen WP8!!.

 5. Skeba

  Ansaittuun osoitteeseen meni voitto.. Lumia 1020 on loistava puhelin joka suhteessa.. Ja nousu jatkuu, kun Microsoftin rahat tulee Lumioiden taakse..

  • Henkka

   Skeba. Jaa mikä nousu??. =) Älä unta näe.

   • JouluP

    WP alustan nosu, kasvu suurempaa kun millään muulla alustalla, ios tai android… Veikkaus, ensivuoden loppuun on ios ohitettu markkinaosuudessa globaalisti. Euroopassa tämä tulee tapahtumaan jo alkuvuodesta.

 6. Juuh okei

  Tämä menee kategoriaan ”Only in Finland”. Suomalainen ostaa vaikka RT-p*skaa jos siinä on Nokian logo.

  • Wasd

   Näinpä

 7. Ilmo

  Itsellä mukana taskuissa aina Lumia 1020 ja LG G2. Kas kummaa niin mieluummin tulee kuvattua LG:llä, koska 1020 on niin hidas käyttää ja lisäksi hämärässä LG on paljon parempi..

 8. http://guardianlv.com/2013/12/nokia-lumia-1320-2520-and-1520-specs-dominate/

  Kyllä Wintööt kelpaa ja toimii siinä missä muutkin.

  Millä perusteella Nokia Lumioiden tekniikka on vanhentunutta?

  http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=5760

 9. Ilmolla taitaa olla Lumia puhumista varten ja sitten kun alkaa hävettää Nokia niin kaivetaan LG esiin?

  Kaksi yli 500€ kapulaa samalla kaverilla kuulostaa aika paksulta lompakolta ..

 10. Henkka

  Nokia Lumia 41Mp kamera jää pahasti jälkeen hitaudellaan muille,koska vaatisi nykyistä tehokkaampaa prosessoria (ja mielellään moniydin…) .Lukekaa uusimpia uutisia!.

  • Henkka

   Nokia Lumia 1020 mallin 41MP kamera siis testattu.

Tuoreimmat jutut