Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Haittaohjelmien määrä kasvaa – vain ja ainoastaan Androidin ongelma

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuvakaappaus F-Securen tiedotteesta

Kuvakaappaus F-Securen tiedotteesta

Mobiilialustoissa Android on selvä ykkönen markkinaosuudessa. Sillä on hallussaan yli kolme neljäsosaa markkinoista, mutta menestyksellä on haittansakin. Haittaohjelmien määrä oli kasvussa jälleen tämän vuoden kolmannella kvartaalilla ja F-Securen tiedotteesta ilmenee, että lähes kaikki haittaohjelmista on suunnattu Androidille.

F-Securen mukaan haittaohjelmaperheitä löydettiin kokonaisuudessaan 259, joista 253 löytyi Androidilta. Loput kuusi löytyi Nokian Symbian-alustalta, jonka kehitys on käytännössä loppunut ja sovelluskauppakin sulkeutuu uudelta sisällöltä ensi vuonna. Symbian-käyttäjien määrä laskee rajusti. iOS, Windows Phone sekä BlackBerry saivat puhtaat paperit jäämällä haittaohjelmitta.

Kuvakaappaus F-Securen tiedotteesta

Kuvakaappaus F-Securen tiedotteesta

Suurinta osaa haittaohjelmista kutsutaan troijalaisiksi ja ne yleensä liittyvät jollain tavalla mobiilipankkiin. Ne usein pyrkivät kaappaamaan käyttäjän pankkitiedot. Suuri uhka on SMSSpy -haittaohjelmat, koska niitä on vaikeampi havaita ja estää sitä toimimasta.

F-Securen mukaan myös niin sanotut ei-toivotut sovellukset ovat lisääntymässä. Sovellukset eivät suoraan tee haittaa, mutta ne saattavat esimerkiksi mainostaa kyseenalaisia sivustoja.

Monenlaisia virusturvia Androidillekin löytyy. Ne varoittavat haittaohjelmista ja turvaavat tietojasi. Muilla alustoilla käyttäjä saanee olla rauhassa, koska tällaista haittaohjelmatulvaa niille ei ole tullut, eikä tietoturvaohjelmille ole minkäännäköistä tarvetta.

F-Secure suosittelee lataamaan sovelluksia ainoastaan Googlen omasta Play -kaupasta. Google ei kuitenkaan tarkista jokaista sovellusta toisin kuin Apple ja Microsoft omissa sovelluskaupoissaan. Hyvä tapa on myös tarkastaa aina sovelluksen kommentit, koska sieltä yleensä löytyy tieto, jos sovellus on haittaohjelma.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jani

  Mobiilialustoissa Android on selvä ykkönen markkinaosuudessa.(Tämä tuo myös mukanaan ongelmia…)!!.
  Mutta…F-Secure suosittelee lataamaan sovelluksia ainoastaan Googlen omasta Play -kaupasta.(Google ei kuitenkaan tarkista jokaista sovellusta toisin kuin Apple ja Microsoft omissa sovelluskaupoissaan)!!.Hyvä tapa on myös tarkastaa aina sovelluksen kommentit,(koska) sieltä yleensä löytyy tieto,jos sovellus on haittaohjelma!.

  • Jani

   Symbian-käyttöjärjestelmällä oli silloin… samanlaisia ongelmia,kun oli mobiilialustoissa suurin !.

 2. Adele Kottarainen

  Miten on mahdollista, että OS X kuten myös iOS, jotka todistettavissa ovat reikäjuustoja ja joiden varakkaat taulapää -käyttäjät lompakko ojossa odottavat, että heidän rahansa viedään ovat yhä turvassa pulleine lompakoineen?

  Sen sijaan taas kerran ruoskitaan köyhää, armottoman pers´aukista, mutta siitä huolimatta fiksua Android -käyttäjää ikään kuin itse valittu köyhyys, jonka myös jaloudeksi voi tulkita, ei riittäisi. Missä on kaikki oikeudenmukaisuus ja kohtuus?

 3. sakke

  Android kuolee viruksiin! Kuka hullu ostaa Androidia ku ei voi etets pankkiasiota hoitaa!?

 4. Kuvuri

  Pankkiasioita hyvinkin, Kiinassa kysyivät heti ekaksi onko käytössä Android puhelinta, pankki ei halua että siinä on mitään heihin liittyvää tietoa, ei osoitteeissa, ei sähköpostissa, kas kun pankki on kuitenkin vastuussa monelta osin jos tileihin pääsee joku sivullinen käsiksi. Android kännykästä vohkituilla tiedoilla on mahdollista kehitellä henkilökortti ja koota tarpeeksi tietoa esim. Taobao ostoksien tekoon. Mielenkiinnolla odotan milloin Kiinan valtio laittaa pannaan koko Androidin, government hommissa olevilta ne on kait jo kielletty.

  Yksi mielenkiintoinen juttu on pelikoodien varastaminen, toinen jännityksellä odotettu on troijalainen joka lukitsee puhelimesi ja saat sen auki vasta soittamalla ruudulle jääneeseen puhelin(robotti)numeroon.

Tuoreimmat jutut