Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mobiiliviikko 51/2012 – puhelimia pukinkontteihin, Samsungilta Galaxy Grand, Nokian päivitykset ihmetyttivät…

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy Grand

Samsung Galaxy Grand

Kuten joka viikon päätteeksi, myös tällä viikolla vedämme viikon yhteen Mobiili.fissä Mobiiliviikko-katsauksen muodossa. Vuoden toiseksi viimeinen viikko sujui varsin rauhallisesti myös mobiilialalla huomenna koittavaa joulua odotellen.

Elisa kertoi viikon aikana sen joulumyynnissä suosituimmista puhelimista. Mukana listalla olivat niin Nokian Lumiat, Applen iPhone kuin myös Samsungin Galaxyt. Myös Google ja Apple virittäytyivät viikolla jo joulutunnelmaan.

Lisäksi viikon aikana kuultiin paljon asiaa Nokian erinäisistä päivityksistä, minkä lisäksi Nokia solmi myös rahaa tuovan patenttisopimuksen kanadalaisen BlackBerry-valmistaja RIMin kanssa. Huhumyllyyn viikolla paluun teki myös Nokian tabletti, minkä lisäksi Googlen omistaman Motorolan kerrottiin aloittaneen X-projektit uusien mielenkiintoisen puhelimen ja tabletin kehittämiseksi.

Julkaisimme viikon aikana myös sovelluksen Androidille. Mobiili.fin saa nyt Android-laitteille myös Googlen Play-sovelluskaupasta. Jatkossa tarjontaa tullaan kehittämään eteenpäin ja myös iOS- ja Windows Phone ovat mukana suunnitelmissa.

Nokian päivitykset kummastuttivat

Nokia kertoi viikon aikana aloittavansa merkittävän korjauspäivityksen jakelun Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällisille puhelimilleen, eli Lumia 920:lle sekä Lumia 820:lle, joka saapuu Suomessa kauppohin 10. tammikuuta. Valitettavasti toistaiseksi Nokian päivitys on kuitenkin saapumassa vain parille pohjoisamerikkalaiselle operaattorille ja muun maailman osalta sitä saadaan odottaa Nokian mukaan jopa helmikuulle asti.

Lisäksi alkuviikosta kohuttiin Windows Phone 7.8 -päivitysten alkamisesta vanhemmille Lumioille. Päivitykset olivatkin alkaneet, mutta vain hyvin rajoitetusti ja lähinnä alun perin toimittajille toimitettujen puhelinten osalta. Nokia vahvisti, että varsinaitset viralliset päivitykset alkavat aikaisemmin tiedotetun mukaisesti vasta ensi vuonna.

Nokia päivitti lisäksi viikon aikana useita Lumioiden sovelluksiaan.

Nokian aikataulu kummastuttaa – lupaa Lumia 920:n kameran ja Windows Phone 8:n päivitystä vasta helmikuulle

Nokia: Windows Phone 7.8 vasta rajoitetusti testilaitteisiin, yleisesti tarjolle ensi vuonna

Nokia toi Lumioiden elävät Cinemagraph-kuvat helpommin jaettavaksi

Windows Phone 7.8 -päivitykset alkaneet – Lumia 800:lle etuajassa

Päivitys tulossa joulukuussa – Nokia korjaa Lumia 920:n kuvien suttuisuuden

Nokia mokasi: uusia sovelluksia julki Lumioille viikkoja etuajassa

Samsung julkisti Galaxy Grandin – edullisempi viisituumainen

Viikon laitejulkistuksesta vastasi Samsung, joka paljasti uuden Galaxy Grand -laitteen laajentamaan jo ennestäänkin laajaa puhelinvalikoimaansa. Galaxy Grand tarjoaa viiden tuuman näytön sen kokoon nähden matalalla 800×480 pikselin tarkkuudella. Kyseessä onkin huippuluokan sijaan ennemminkin keskihintaluokkaan sijoittuva malli, jonka idea onkin vain tuoda valmistajan Note-laitteista tuttua suurta näyttöä kohti edullisempaa kokoluokkaa.

Samsung julkisti Galaxy Grandin – viiden tuuman näytöllä kohti edullisempaa hintaluokkaa

Googlen Motorolalla kehityksessä ”X-puhelin”

Wall Street Journal kertoi Googlen omistamalla Motorolalla olevan Googlen ohjaamana käynnissä uuden ykkösluokan puhelimen kehitystyö. WSJ:n mukaan projekti kulkee ”X phone” -koodinimellä. Tarkempia tietoja itse puhelimesta ei WSJ paljastanut, mutta sen mukaan Google on tutkinut useita mielenkiintoisia kehityssuuntia taipuvista näytöistä keramiikan käyttöön. Puhelimen pitäisi tietojen mukaan saapua markkinoille ensi vuoden aikana koetuista vastoinkäymisistä huolimatta. Lisäksi WSJ kertoi, että puhelinprojektia Motorolalla on seuraamassa ”X tablet” -projekti.

Google laittoi Motorolan töihin – kehitteillä “X phone”, jota seuraa “X tablet”

Nokian tablettihuhut heräsivät henkiin – tulossa Mobile World Congressissa?

Myös Nokian tablettihuhut palasivat puheenaiheeksi viikolla. Aiemmin Nokian on kerrottu hyllyttäneen tablettisuunnitelmat sen jälkeen, kun Microsoft esitteli markkinoille oman Surface-tablettinsa. Nyt komponenttitoimittajalähteet ovat kertoneet, että Nokian tabletin julkistus voisi tapahtua helmikuun lopulla järjesttävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Tietojen mukaan uutuuden pitäisi tarjota 10-tuumaisen näytön sekä Qualcommin suorittimen ja perustua Windows RT -käyttöjärjestelmään. Tarkempia tietoja tai kuvia Nokian tabletista ei ole verkkoon vielä ilmestynyt.

Nokian tablettisuunnitelmat heräsivät henkiin – tulossa parin kuukauden päästä?

Kiinalaishuhu: Nokia ei panosta CES-messuihin, lyö kaiken peliin helmikuussa MWC:ssä

Nokia-huhumylly pyörii jälleen: Lumia 825

Nokia saa lisää patenttituloja RIMiltä

Kanadalainen RIM alkaa maksamaan Nokialle lisää patenteista. Sopimus syntyi nopeasti sen jälkeen, kun ruotsalainen välimiesoikeus päätti, että Nokian Wi-Fi-patenttien hyödyntäminen RIMin toimesta ei kuulunut yhtiöiden aiemman langattomien standardien essentiaalipatenttien sopimuksen alle.

Nokian ilmoittaman mukaan RIM maksaa Nokialle aluksi kertakorvauksen ja tämän jälkeen jatkuvia maksuja.

Uusi patenttisopimus: Nokialle sataa rahaa RIMiltä

Samsungin Galaxy-laitteissa vakava suorittimesta peräisin oleva turva-aukko

Alkuviikosta Samsungin Galaxy-laitteista paljastui niissä käytettyyn Samsungin Exynos-siruun liittyvä turva-aukko, jonka kautta hyökkääjä voisi sovelluksen kautta saada haltuunsa koko puhelimen pääkäyttäjän oikeuksin. Tämän jälkeen hyökkääjä voisi tehdä puhelimella käytännössä mitä vain, kuten poistaa kaikki tiedot tai käyttää puhelimen liittymää väärin tuloja kerätäkseen. Tiettävästi aukon kautta ei ole toistaiseksi hyökätty, vaikka hyökkäyskoodia onkin jaeltu verkossa.

Samsung on kommentoinut asiaa vain kertoen olevansa siitä tietoinen. Yhtiöltä odotetaan asian korjaavia päivityksiä lähiaikoina.

Samsungin Galaxy-laitteissa vaarallinen tietoturva-aukko

Uusia sovelluksia: Facebookilta Poke, YouTubelta Capture

Viikon aikana nähtiin myös suurpelureilta uusia sovellusjulkistuksia. Facebook julkisti uuden tuhoutuvien viestien lähettämiseen tarkoitetun Poke-sovelluksen ja Google puolestaan YouTube Capturen, joka on tarkoitettu helppoon videokuvaukseen ja videoiden jakamiseen YouTubessa ja muissa palveluissa.

Molemmat sovellukset ovat toistaiseksi tarjolla vasta Applen laitteissa käytetylle iOS-käyttöjärjestelmälle.

Facebook Poke julkaistu Applen laitteille

Googlen uusi sovellus helpottaa YouTube-kuvausta iPhonella

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut