Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian aikataulu kummastuttaa – lupaa Lumia 920:n kameran ja Windows Phone 8:n päivitystä vasta helmikuulle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia Lumia 920 ja Lumia 820

Nokia Lumia 920 ja Lumia 820

Nokia kertoi tänään aloittaneensa odotetun Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän ja myös Lumia 920:n kameran kuvanlaatua parantavan päivityksen jakelun Lumia 920:lle ja Lumia 820:lle pohjoisamerikkalaisten AT&T- ja Rogers-operaattorien osalta. Samalla Conversations-blogissaan päivitysten alkamisesta kertoessaan Nokia kuitenkin paljasti, että päivitys on tulossa tarjolle muille markkinoille vasta helmikuun 2013 alussa.

”Vaikka tämä päivitys on aluksi tarjolla (Lumian) omistajille AT&T-operaattorilla ja Rogersilla Pohjois-Amerikassa, emme ole unohtaneet muiden markkinoiden Lumia-omistajia. Voitte olle varmoja, työskentelemme Microsoftin ja operaattorikumppaneidemme kanssa ympäri maailman varmistaaksemme korkealuokkaisimmat ohjelmistopäivitykset Lumia-älypuhelinperheellemme. Yhdessä Microsoftin kanssa tähtäämme päivitysten jakelun aloittamiseen muilla markkinoilla aikaisin helmikuussa 2013”, Nokia kertoo Conversations-blogissaan.

Tarjolle nyt tullut päivitys ei ole aivan pieni, vaan sisältää paljon uudistuksia ja korjauksia. Kyseessä on laajennettu Microsoftin päivitys Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään, jonka pitäisi korjata muun muassa Windows Phone 8 -puhelimissa vaivanneet kaatumisongelmat, mahdollistaa Wi-Fi-yhteyden käyttö myös näyttö sammutettuna sekä tuoda uusia tekstiviesteihin liittyviä toimintoja. Nokia kertoo myös, että päivityksen pitäisi parantaa niin Bluetooth-yhteyden kuin myös laitteen käynnistymisen tehokkuutta ja luotettavuutta. Myös muita alustaan liittyviä päivityksiä ja parannuksia kerrotaan olevan mukana. Myös virrankulutusta on pienennetty, joten päivityksen jälkeen myös Lumioiden akkukeston pitäisi olla aiempaa parempi.

Erityisesti Nokian osalta mukana on vielä merkittäviä parannuksia kuvauspuolella. Päivityksen pitäisi parantaa Lumia 920:n kuvien laatua normaaleissa valaistusolosuhteissa. Hämäräkuvauksessa loistavan Lumia 920:n kuvia normaalissa päivänvalossa on kritisoitu suttuisiksi. Engadgetin paljastamien vertailukuvien perusteella päivitys parantaa Lumia 920:n kameran kuvanlaatua huomattavasti.

Valitettavasti kuitenkin tätä merkittävää päivitystä saataneen siis Nokian ilmoittaman mukaisesti täällä päin jostakin syystä odotella vielä vähintäänkin reilusti yli kuukauden päivät. Tosin, kuten aiemmille Lumioille odotettavien Windows Phone 7.8 -päivitysten kanssa, myös tämän Windows Phone 8 -päivityksen asennus voi onnistua epävirallisin ja takuun piiriin kuulumattomin keinoin jo aiemmin. Ainakin Lumia 820:n päivityksen on jo kerrottu ilmestyneen NaviFirm-ammattilaistyökaluun, jonka avulla päivityksen asentaminen on mahdollista, muttei suositeltavaa – ja kuten mainittua, ei takuuehtojen mukaista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. vs

  Ehkä muiden markkinoiden päivityksiä viivästetään tahallaan, jotta amerikkalaiset voisivat tuntea olevansa Nokian ykkösprioriteetti?

  • YU

   Järjetön aajatus. On ihmeellistä että Nokialla ja Microsoftilla kestää (alustavasti) kaksi kuukautta saada sama päivitys muualle kun se on jo jakelussa USA:ssa. Käsittämätöntä tumpelointia.

   • Pietu

    Mikrosoft taitaa määrätä pelisäännöt. Onhan uutisoitu että Nokia törsää markkinointiin suuria summia nimenomaan USA:ssa. Ei siinä paljon Nokian kannattavuus ja imago Euroopassa paljoa paina.

 2. M850

  M O K I A

 3. Jepjep

  Mitä muuta voi odottaa, kun Microsoft määrää (julkaisu)tahdin? Microsoft on jenkkiläinen firma, ja tottakai he haluavat julkaisut ensin uudelle mantereelle. Se, että Nokia on lähtöisin Suomesta, ei paina yhtään mitään vaakakupissa.

  Isompi asia mielestäni on Lumia920:n laadulliset ongelmat, mm. jatkuva itsensä sammuttelu. Kivan nopea ja Nokian hyvä kamera, mutta muu rauta + softa on vaan jotain aivan uskomatonta kuraa. Ei auta paljon kamera tai muut Nokian sovellukset, kun itse perusta on mitä on.

 4. ransu

  No, voi olla että puhelimiakin on saatavana isommissa määrin vasta tammikuun puolella joten ei se odotusaika niin pitkä ole. Harvat joutuvat odottamaan.

 5. Ihan hyvä

  Noh tämä ihan hyvä. Auttaa lisäämään motivaatiota odottaa mitä muilta valmistajilta tulee tarjolle vuodenvaihteen jälkeen. Voi olla että jää 920 hyllyyn.

 6. 920

  On varsin ymmärrettävää että päivitys tulee eri aikaan varsin kustomoidulle operaattorille (at&t) sekä ei niin kustomoiduille operaattoreille.

  at&t oli myös yksi ensimmäisistä operaattoreista joka puhelinta alkoi myydä, joten on hyvin perusteltua aloittaa päivityksen sieltä.

  Hienoa työtä nokialta, maailman parhaasta puhelimesta tulee vieläkin parempi!

 7. OJ

  Minä ainakin joudan odottamaan päivitystä. Lumia 920:seni toimii kuin unelma. :) Hiano laite.

  Onko päivityksen julkaisussa muuten jarruna Nokia/MS vai sen kustomointi operaattoreiden jakeluun? Jos jälkimmäinen, niin vikahan ei ole kokonaan Nokian silloin.

 8. Ville.T

  Lumia 900 joudun vaihtamaa uteen alle kadessa viikossa.
  Siinä ei käytänössä toiminut mikään.
  Lumia 920 toimi kolmeviikkoa, meni huoltoon 31.12.2012.
  Lumia 900 on nyt lapsen lapsen leikkikaluna.
  Niin,että laatutyötä Nokialta.

Tuoreimmat jutut