Kun Android-puhelimeen asentaa mikrofonia käyttävän sovelluksen, tarvitaan käyttäjältä suostumus mikrofonin käytölle. Sen sijaan asentotunnistimien käyttöön sovellukset eivät tarvitse lupaa. Nyt eräs tutkimusryhmä on onnistunut käyttämään asentotunnistimia puhelimen salakuunteluun.
Engadget kertoo, kuinka Stanfordin yliopiston tutkijat sekä turvallisuusyhtiö Rafael ovat löytäneet tavan käyttää Android-puhelimen asentotunnistimia mikrofoneina. Tutkimusryhmän Gyrophoneksi kutsuma sovellus käyttää puhelimen asennon tunnistamiseen käytettyjä gyroskooppeja. Gyroskoopeissa käytetään herkkiä, värähteleviä painelevyjä, jotka voivat tunnistaa myös äänen aiheuttamaa värähtelyä. Useissa Android-puhelimissa ne voivat tehdä sitä 80-250 hertsin taajuusalueella, eli ihmisen puheen taajuudella. IPhone-malleissa gyroskoopit tunnistavat vain alle 100 hertsin värähtelyn, joten niitä ei voida käyttää puheen kuunteluun.
Gyroskoopit toimivat mikrofoneina jokseenkin suurpiirteisesti, mutta tutkijaryhmä on onnistunut poimimaan puheesta yksittäisiä sanoja ja tunnistamaan puhujan sukupuolen. Tutkijoiden mukaan kuitenkin kokeneemmat puheentunnistuksen asiantuntijat saisivat luultavasti parempia tuloksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tutkimusryhmä esittelee aihetta ensi viikolla Usenixin turvallisuuskonferenssissa Kaliforniassa ja myös Google on jo ajan tasalla tutkimuksen kanssa. Tutkimuksen avulla onkin tarkoitus kehittää suojaus näitä salakuuntelumahdollisuuksia vastaan ennen kuin kukaan ehtii haavoittuvuutta hyödyntämään.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »