Metan vahvat panostukset tekoälyyn tuottavat jo ensimmäisiä tuloksia.
Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin omistaja Meta kasvatti liikevaihtoaan 19 prosentilla vuodentakaisesta 40,589 miljardiin dollariin heinä-syyskuussa. Samanaikaisesti liikevoitto kasvoi 26 prosentilla 17,350 miljardiin dollariin ja nettotulos 35 prosenttia 15,688 miljardiin dollariin.
”Meillä oli hyvä vuosineljännes johtuen tekoälyn edistymisestä sovelluksissamme ja liiketoiminnassamme”, kommentoi Mark Zuckerberg, Metan perustaja ja toimitusjohtaja. ”Meta AI, Llaman käyttöön ja tekoälyllä toimivat lasit ovat myös vahvassa vauhdissa.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Metan palvelujen päivittäinen käyttäjämäärä kasvoi 3,29 miljoonaan ihmiseen syyskuussa 2024. Kasvua vuodentakaisesta kertyi 5 prosenttia.
Meta kerää lähes koko liikevaihtonsa palveluissaan esitettävistä mainoksista. Mainosnäyttöjen määrä kasvoi heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 7 prosentilla ja samanaikaisesti mainoskohtainen hinta laski 11 prosentilla.
Zuckerbergin mukaan Metan tekoälypohjaiset julkaisujen ja videoiden suositukset ovat johtaneet kasvaneeseen ajankäyttöön yhtiön palveluissa. Tekoälyn ansiosta Facebookissa vietetty aika on kasvanut 8 prosentilla ja Instagramissa 6 prosentilla, kertoi Zuckerberg tulosjulkistuksen yhteydessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Meta AI -tekoäly on jo ylittänyt 500 miljoonan käyttäjän rajan kuukausitasolla. Syyskuun lopulla Meta kertoi myös viikkotason käyttäjämääräksi jo 185 miljoonaa uudistuksia esitellessään. Sääntelysyistä johtuen Meta on kuitenkin pidättäytynyt toistaiseksi julkaisemasta kehittyneimpiä Meta AI -tekoälytoimintoja Euroopan unionin alueella.
Myös Threads eli Metan haastaja X:lle, eli entiselle Twitterille, on jatkanut vahvassa kasvussa. Threadsilla on jo lähes 275 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää ja uusia käyttäjiä liittyy mukaan yli miljoonan päivätahdilla.
Samanaikaisesti, kun Metan liiketoiminta näyttää kehittyneen edelleen varsin vahvasti, vaatii kehityksen taustalla oleva tekoäly suuria panostuksia. Meta nostikin arviotaan koko vuoden investoinneista 37-40 miljardista dollarista 38-40 miljardiin dollariin, ja kertoi odotettavissa olevan tältä osin merkittävää kasvua vuonna 2025. Valtaosa investoinneista kohdistuu datakeskuksiin ja erityisesti tekoälylaskennan kapasiteetin kasvattamiseen.
Sijoittajat kenties pelästyivät jälleen tekoälykehityksen hintaa, sillä tulosjulkistuksen jälkeisenä torstaina Metan osakekurssi on ollut muutaman prosentin laskussa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tekoälyn lisäksi Meta panostaa tulevaisuuteen edelleen vahvasti myös Reality Labs -yksikössään, joka vastaa virtuaali-, sekoitetun ja lisätyn todellisuuden hankkeista. Heinä-syyskuussa Reality Labsin liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta 29 prosentilla 270 miljoonaan dollariin ja liiketappiota kertyi 4,4 miljardia dollaria. Yhteensä Reality Labs on vuodesta 2020 alkaen tuonut Metalle tappioita jo 58 miljardia dollaria.
Syyskuun lopulla Meta esitteli Orionin, maailman kehittyneimmän lisätyn todellisuuden lasien prototyypin, joka edustaa Metan visiota tulevaisuuden laseista, joista voi syntyä älypuhelimen aikanaan korvaava laitekategoria.
Kassassa Metalla oli syyskuun lopussa 70,90 miljardia dollaria. Korollisilla veloilla vähennetty nettokassa oli 42,08 miljardia dollaria.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »