Vuonna 2020 perustettu Nothing on noussut nykyisellään maailman nopeimmin kasvavaksi brändiksi sekä älypuhelinten että langattomien kuulokkeiden markkinoilla.
Kuulokkeiden osalta Nothingilta on nähty vuonna 2024 monia lanseerauksia.
Viimeisimmillä Nothing Ear (open) -kuulokkeilla Nothing laajensi kuulokkeidensa valikoimaa uuteen suuntaan. Kyseessä ovat avoimen rakenteen kuulokkeet, jotka asettuvat korvan päälle, eivät korvakäytävän sisään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lokakuun alusta alkaen saataville tulleiden Nothing Ear (open) -kuulokkeiden suositushinta on 149 euroa.
Muuten Nothingin oman brändin nykyisen kuulokevalikoimaan muodostavat huhtikuussa 2024 esitellyt kahdet kuulokkeet Nothing Ear (a) ja Nothing Ear, joiden suositushinnat Suomessa ovat 119 ja 159 euroa. Lisäksi CMF by Nothing -alabrändin alla Nothing on julkaissut useampia kuulokkeita – viimeksi CMF Buds Pro 2 -kuulokkeet heinäkuussa.
Erikoinen muotoilu
Nothing Ear (open) -kuulokkeet eroavat radikaalisti Nothingin aiemmista kuulokkeista. Kuulokkeissa ei ole korvakäytävän sulkevia tulppia, minkä lisäksi ne ovat muodoltaan lättänät. Kuulokeosan onkin tarkoitus asettua kevyesti korvan päälle.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Avoimen rakenteen kuulokkeissa ideana on saavuttaa kaksi etua, parempi pitkän ajan käyttömukavuus sekä ympäristön äänien pysyminen kuultavissa kuulokkeita käytettäessä. Ainoiksi kuulokkeiksi esimerkiksi Nothing Ear (open) -kuulokkeet eivät välttämättä olekaan järkevä valinta, mutta ne voivat olla samanaikaisesti paras valinta tiettyihin tilanteisiin.
Kuulokkeet sopivat esimerkiksi juoksemiseen ja pyöräilyyn hyvin, sillä ne eivät sulje ympäröivän liikenteen ääntä täysin ulkopuolelle.
Toisaalta kuulokkeiden mukava istuvuus mahdollistaa kuulokkeiden pitämisen päässä vaikkapa koko työpäivän läpi ja asioiden kuuntelemisen kuulokkeilla silloin tällöin muita lähistöllä olevia sen enempää häiritsemättä ja mahdollistaen kuitenkin samalla keskustelemisen ympärillä olevien ihmisten kanssa.
Nothing Ear (open) -kuulokkeissa on korvan taakse asettuvat silikonista valmistetut pidikkeet, joiden avulla kuulokeosa asettuu korvan päälle. Pidikkeiden päässä on harmaa lieriö.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ainakin itselläni kuulokkeet eivät istu korviin aivan yhtä tiiviisti kuin mitä Nothingin markkinointikuvissa. Istuvuus on kuitenkin mukava – ja erinomaisen varma – kuulokkeet eivät irtoa korvista rajustikaan liikkumalla tai päätä heiluttamalla.
Värivaihtoehtoja Ear (open) -kuulokkeista ei ole, vaan tarjolla on vain yksi valkoinen versio. Kuulokkeiden läpinäkyvä muotokieli on tuttua Nothingia. Muotoilu kuulokkeissa on äkkiseltään jopa hieman hassun näköinen ja muistuttaa pidikkeen takia kuulolaitteitakin.
Kuulokkeiden latauskotelo poikkeaa myös muodoltaan merkittävästi täyslangattomille nappikuulokkeille tyypillisestä ratkaisusta. Kotelo on ohut, vain 19 millimetriä paksu, mutta pitkulainen muodoltaan. Solakan muotonsa ansiosta kotelo sujahtaa mukavasti taskuun. Kuulokkeiden muotoilun osaltaan sanelemaa kotelon muotoa voi pitää onnistuneena.
Avointa äänentoistoa
Nothing Ear (open) -kuulokkeissa on 14,2 millimetrin dynaamiset portaittaiset kaiutinelementit sekä kustomoitu titaanilla päällystetty PET-muovikalvo. Kustomoidun muodon Nothing kertoo vähentävän säröytymistä ja parantavan matalia ääniä, kun taas titaanikalvon pitäisi terävöittää korkeita ääniä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nothingin mukaan kaiutinelementtien komponentit ovat myös lähes 30 prosenttia tyypillisiä kuulokkeita kevyemmät.
Matalien äänien bassotoistoa mukana on tehostamassa Bass Enhance -algoritmi.
Valitettavasti äänentoistoltaan kuulokkeet jäävät varsin valjuksi. Kun kuulokkeet ovat vain korvan päällä korvakäytävän sijaan, jää äänentoisto latteaksi eikä todellisuudessa bassot täysille viritettynäkään matalien äänien toisto ole kummoista. Äänenlaadullisesti Nothing Ear (open) -kuulokkeet jäävätkin kauas perinteisempien täyslangattomien nappikuulokkeiden tarjoamasta musiikin kuuntelukokemuksesta.
Suljetun rakenteen kuulokkeita vaisumpi ääni oli toki odotettavissa, mutta silti Nothing Ear (open) -kuulokkeet onnistuivat yllättämään. Kun vaihtoehtona ovat tavanomaisemmat nappikuulokkeet, en missään nimessä käyttäisi Ear (open) -kuulokkeita musiikin kuunteluun muissa tilanteissa kuin vain niissä, joissa avoimuudesta on jotain hyötyä. Latteaksi jäävä äänenlaatu ei houkuttele käyttämään, jollei siihen ole jotain syytä.
Musiikkia miellyttävämpää kuulokkeilla on kuunnella puhesisältöjä, esimerkiksi podcasteja, sekä videoiden ääntä.
Ulkopuoliset kuulevat Nothing Ear (open) -kuulokkeiden ääniä rajatusti. Kuulokkeet ovat varustettu Sound Seal -järjestelmällä, jossa suuntaavien kaiutinten pitäisi minimoida äänen vuotaminen ulkopuolisten kuultavaksi. Kuulokkeet luovat taka- ja etuosan akustisista porteista käänteiset ääniaallot, jotka kumoavat toisensa ja vähentävät näin toistettavan äänen kuulumista kuulokkeiden käyttäjän korvien ulkopuolelle.
Korkeammilla äänenvoimakkuuksilla hiljaisessa ympäristössä ääntä kuuluu ulospäin jonkin verran, mutta suuri ongelma tämä ei ole.
Painoa yksittäisellä kuulokkeella on 8,1 grammaa ja latauskotelolla 62,4 grammaa.
Nothing Ear (open) -kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä ja tavanomaisia SBC- ja AAC-äänikoodekkeka. Korkeamman bittivirran koodekeille tukea ei siis ole. Kuulokkeet voi yhdistää kahteen laitteeseen samanaikaisesti, sillä niistä löytyy Bluetoothin multipoint-toiminto, mikä mahdollistaa yhteyden automaattisen siirtymisen laitteesta toiseen esimerkiksi puhelun saapuessa.
Äänentoistoa voi mukauttaa taajuuskorjaimella. Tarjolla on yksinkertainen taajuuskorjain, jolla voi valita oletuksena käytössä olevan tasapainotetun äänen sijaan lisää bassoa, lisää diskanttia tai puheääneen sopivan vahvistuksen. Lisäksi käytettävissä on edistynyt taajuuskorjain, jolla äänentoistoa voi säätää erikseen kahdeksan eri taajuusalueen osalta.
Kuulokkeiden hallinta tapahtuu sekä Androidille että iPhonelle tarjotulla Nothing X -sovelluksella, joka sisältää edellä mainitun taajuuskorjaimen lisäksi asetukset kuulokkeiden tukemien puristustoimintojen mukauttamiseksi.
Yksittäisen painalluksen toiminnallisuus ei ole muutettavissa, vaan sillä onnistuu ainoastaan toiston keskeyttäminen ja jatkaminen, saapuvaan puheluun vastaaminen ja käynnissä olevan puhelun päättäminen.
Kaksois- ja kolmoispainallukselle voi valita toiminnoksi joko siirtymisen eteen- tai taaksepäin tai ääniohjauksen aktivoinnin. Yhdellä painalluksella ja pohjassa pitämällä voi valinnan mukaan säätää äänenvoimakkuutta ylös- tai alaspäin tai aktivoida ääniohjauksen, samoin kuin haluttaessa kahdella painalluksella ja pohjassa pitämällä.
Vasemmalle ja oikealle kuulokkeelle voi määritellä eri toiminnot.
Sovelluksen kautta tapahtuu myös erillisen matalan latenssin eli pienemmän viiveen tilan kytkeminen päälle sekä kuulokkeiden ohjelmiston päivittäminen tarvittaessa. Lisäksi tarjolla on toiminto kadoksissa olevien kuulokkeiden löytämiseen läheltä äänimerkin avulla.
Muun muassa Android- ja Windows-laitteiden kanssa parittaminen käy helposti kiitos tuen Google Fast Pairille ja Microsoft Swift Pairille. Tarjolla on myös erillinen matalan viiveen käyttötila.
Muiden Nothing-kuulokkeiden tavoin Ear (open) -kuulokkeetkin tarjoavat yhdessä Nothing-puhelinten kanssa käytettäessä ChatGPT-tekoälypalvelun integraation, joka mahdollistaa suoraan kuulokkeen puristuksella ChatGPT Voice -äänikäyttöliittymän käyttämisen.
Toinen erikoisominaisuus kantaa nimeä Uutistoimittaja, ja on saatavilla myös iPhonella Android-laitteiden ohella. Kyseessä on kokeellinen tekoälytoiminto, joka lukee ääneen valituista kategorioista eri kolmansien osapuolten lähteistä kuratoituja erilaisia ajankohtaisia uutisia minuutin mittaisina pätkinä. Toiminto on saatavilla englannin kielellä ja uutiset päivittyvät kerran päivässä.
Mikrofoneja kuulokkeet sisältävät kaksi kappaletta. Puheluissa äänenlaatu vaikuttaa muutamien kokeilujen perusteellla kohtuullisen hyvältä ilman suurempia ongelmia.
Akunkeston Ear (open) -kuulokkeissa Nothing kertoo yltävän 8 tuntiin ja yhdessä latauskotelon kanssa 30 tuntiin. Luvatut toiminta-ajat vaikuttavat oikeansuuntaisilta, ja akunkesto on näin ollen hyvällä tasolla riittäen pidempiinkin käyttösessioihin.
Lisäksi vain 10 minuutin pikalataus tuo Nothingin mukaan jo kaksi tuntia lisää kuunteluaikaa.
Kuulokkeissa on 64 milliampeeritunnin ja latauskotelossa 635 milliampeeritunnin akku. Latauslotelon lataaminen käy sen USB-C-liitännän kautta. Langattomalle lataukselle tukea ei löydy.
Kuulokkeiden mukana toimitetaan lyhyt USB-C-USB-C-kaapeli.
Yhteenveto: esimerkiksi urheiluun ja muihin erikoistilanteisiin sopivat kuulokkeet
Nothing Ear (open) -kuulokkeet ovat erottuva vaihtoehto kuulokemarkkinoilla.
Kuulokkeet sopivat hyvin käyttöön esimerkiksi urheiltaessa, mutta ainoiksi kuulokkeiksi Ear (open) ei ole oikea valinta. Kuulokkeiden tarjoama musiikin kuuntelukokemus muun muassa bassotoiston osalta on valju, eikä kuulokkeiden äänenlaatu ole sellaisella tasolla, että kuulokkeita käyttäisi mielellään musiikin kuuntelemiseen ellei avoimen rakenteen mahdollistamalle ympäristön äänien kuulemiselle ole erityistä tarvetta.
Esimerkiksi podcastien pidempiaikaiseen kuunteluun suhteellisen hiljaisessa ympäristössä kuulokkeet ovat kuitenkin sopivat.
Hyvää Nothing Ear (open) -kuulokkeissa on latauskotelon ohut muoto sekä mittava akunkesto. Pitkä toiminta-aika mahdollistaa kuulokkeiden pitämisen korvissa käytännössä vaikka työpäivän läpi. Käyttömukavuudeltaan kuulokkeet ovat myös sen verran hyvät, että niitä voi pitää korvissa pitkään.
Sekä kuulokkeet että kotelo ovat myös IP54-luokitellut kestävyydeltään, eli pölysuojatut ja roiskevedenkestävät, mikä osaltaan tukee niiden sopimista käyttöön esimerkiksi juostessa tai pyöräiltäessä.
Nothingin nappikuulokevalikoima on kokonaisuutena monipuolinen ja laadukas, ja Ear (open) -kuulokkeet tuovat siihen oman lisänsä. Nothingille ominainen design ei ehkä silikonipidikkeiden osalta ole tällä kertaa niin hienostunut, vaan kuulokkeet näyttävät vähän hassuilta.
Vaihtoehdon Nothing Ear (open) -kuulokkeille tarjoavat esimerkiksi Huawein aiemmin vuonna 2024 esittelemät FreeClip-kuulokkeet, joissa on sama perusidea avoimesta rakenteesta, mutta eri tavalla toteutettuna. Huawein ratkaisu tuntuu henkilökohtaisesti elegantimmalta ja hienostuneemmalta, mutta toki kyse on myös makuasioista.
Kuuntelukokemukseltaan Huawei FreeClip -kuulokkeet ovat myös ehkä aavistuksen edellä, mutta eivät mitenkään ratkaisevasti.
Jos haussa on avoimen rakenteen nappikuulokkeet, sopivuus omaan tyyliin voikin olla ratkaiseva tekijä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »