Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ranska vie Applen ja Googlen oikeuteen – syynä sovelluskaupat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ranska on haastamassa Applen ja Googlen oikeuteen, kertoo uutistoimisto Reuters. Syynä ovat yhtiöiden sovelluskaupat, tarkemmin määriteltynä tapa, jolla mobiilialan suuruudet kohtelevat pienempiään.

Apple ja Google tahkoavat miljoonia sovelluskauppojensa avulla. Tuottoja tulee muun muassa rojaltimaksuista, joiden epämääräisiin ehtoihin Ranskassa on nyt kyllästytty. Pienet kehittäjät, jotka julkaisevat tuotoksiaan sovelluskaupoissa joutuvat maksamaan tuntuvia osinkoja Applelle ja Googlelle ilman minkäänlaista mahdollisuutta sanoa vastaan tai neuvotella ehdoista.

Ranskan valtionvarainministeri Bruno Le Maire on sitä mieltä, että Apple ja Google käyttävät luomaansa lähes monopolistista asemaa väärin pieniä startup-yrittäjiä kohdellessaan ja lypsäessään niiltä rahaa. Tämänkaltaisiin syytöksiin amerikkalaisjätit joutuvat vastaamaan, kunhan oikeudenkäynti aikanaan alkaa.

Applen ja Googlen ekosysteemit pitävät hallussaan lähes 100 prosenttia älypuhelinmyynnistä, joten myös sovelluskaupasta saatavat tuotot ovat ymmärrettävästi varsin mittavat. Näin, vaikka valtaosa myytävistä sovelluksista onkin kolmansien osapuolten valmistamia. Esimerkiksi Apple nettosi App Storensa kautta 11 miljardia euroa yksistään viime vuonna.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ekosysteemin puuttuminen oli yhtenä tärkeänä syynä Nokian puhelimien romahdukseen, (Ovi).

  • Hendriks

   Mutta mikään systeemi ei saa, minua romahtamaan,,,

 2. Hendriks

  Ei liity aiheeseen, turha kommentti,👎.

  • Hendriks

   Sinä et liity mihinkään, turha kommentti,👎.

   • Hendriks

    Kyllä minä liityn, harva se päivä liityn poikakaveriin, ei mikään turha kommentti

 3. Jiipee

  Hyvä Ranska! Olenkin ihmetellyt, miksi EU sallii tuollaiset monopolit.

Tuoreimmat jutut