Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Snapchat ja Instagram poistivat GIPHY-integraation – syynä rasistinen materiaali

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

GIPHYn GIF-animaatiot saapuivat tarroina Snapchatiin helmikuussa.

GIF-kuvia tarjoavan GIPHYn Snapchat- ja Instagram-sovelluksien integraatiot ovat poistettu rasistisen materiaalin takia. Rasistinen GIF on sittemmin poistettu GIPHYn kirjastosta, mutta sovellusintegraatioita ei vielä ole palautettu. Asiasta uutisoi TechCrunch. Snapchattiin GIPHYn GIF-tarrat tulivat helmikuun loppupuolella.

Rasistisessa GIF-kuvassa tummaihoisiin viittaava laskuri.  Tämä herätti paljon ihmetystä ja Instagram sekä Snapchat poistivat GIPHY-integraatiot, vaikka kyseinen GIF-tarra poistettiin GIPHYn kirjastosta. GIPHY alkoi myös moderoimaan uudelleen kaikkia palvelun GIF-kuvia.

Sittemmin poistettu GIF-tarra, jonka ansiosta GIPHY-integraatio poistettiin Instagramista ja Snapchatista.
Kuva: TechCrunch

”Heti kun saimme tietää, poistimme GIF-tarran ja estimme GIPHYn käytön sovelluksessa, kunnes voimme olla varmoja, ettei tällaista tapahdu uudelleen. Odotamme, kunnes GIPHY on ehtinyt tutkia asiaa”, Snapchatilta kerrotaan.

”Tällaisella materiaalilla ei ole paikkaa Instagramissa. Poistimme GIPHY-integraation, kun he tutkivat asiaa”, Instagramilta tiedotetaan.

Instagram ja Snaphat odottavat, kunnes GIPHY on selvittänyt asian kokonaan. GIPHYn GIF-lisäosa on ollut suosittu kyseisissä sovelluksissa, joten GIF-tarrat todennäköisesti palaavat vielä sovelluksiin.

”Käyttäjä löysi loukkaavan GIF-tarran kirjastostamme ja poistimme sen välittömästi sääntörikkomuksien vuoksi. Tutkinnan jälkeen selviää, että loukkaava GIF-tarra pääsi kirjastoon automaattisessa tarkastuksessa olevan ongelman vuoksi. Ongelma on nyt korjattu ja kirjaston materiaalia tarkastetaan uudelleen”, GIPHYltä tiedotetaan. GIPHY ottaa vastuun tapahtumasta kokonaan itselleen ja pahoittelee tapahtunutta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Oikein tehty!, 👍.

  • SANDY

   Sanoo pahimman luokan rasisti itse, aina haukut mun rakastamia Kiinalaisia 😢

   • Henrik3

    SANDY!
    Jep 😕.

  • Hendriks

   Taas näytän teille tätä SUURTA tyhmyyttäni!, 👍.

  • Pantheon

   Haluasitko täsmentää mikä on hyvää? Se, että jollain on tullut peppu kipeäksi näkemällä psykoosin tavoin rasismia kaikkialla. ”Kiellettään asfaltti! Se on mustaa ja valkoinen mies saattaa kävellä sen yli! Rasismia!”

Tuoreimmat jutut