Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen ja parin muun väitettiin sijoittaneen OLED-mikronäyttöihin – sijoitusta ei tapahtunut (päivitetty)

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple, LG ja Valve ovat yhdessä sijoittaneet OLED-teknologiaan perustuvia mikronäyttöjä valmistavaan eMagin-nimiseen yritykseen, kertoo muun muassa Phone Arena.

Päivitys 13.2. kello 9.05: Apple, LG ja Valve eivät olekaan sijoittaneet eMaginiin. Lisää erikoisesta tapauksesta uudemmassa jutussa. ///

OLED-mikronäyttöjä esimerkiksi terveydenhuollon ja sotilasteollisuuden tarpeisiin valmistava eMagin on saanut yhteensä 10 miljoonan dollarin, eli noin 8,1 miljoonan euron, suuruisen sijoituksen kolmikolta, johon kuuluu Apple, LG ja Valve. Yhtiön hiljattain antama lausunto herättää spekulaatioita tulevasta. New Yorkissa päämajaansa pitävä eMagin on nimittäin kertonut olevansa tulevaisuudessa kiinnostunut tuottamaan näyttöjä myös kuluttajamarkkinoiden tarpeisiin.

Uutisoimme aiemmin Applen suunnitelmista tuoda uudenlaiset lisätyn todellisuuden lasit markkinoille mahdollisesti jo vuonna 2020. Tässä vaiheessa kyse on vielä spekulaatioista, mutta ei olisi ollenkaan yllättävää, mikäli Applen viimeisin sijoitus liittyisi jotenkin kunnianhimoiseen lisätyn todellisuuden projektiin. Tällä hetkellä eMaginin paras luomus on 2K-näyttö, joka tarjoaa resoluutioksi 2048×2048.

Applen tavoitteena ei tälläkään kertaa ole ehtiä ensimmäisenä täydennetyn todellisuuden lasien markkinoille, vaan se aikoo tuoda myyntiin kunnolla viimeistellyn projektin. Applen toimitusjohtajan Tim Cookin mukaan nykyisellään teknologia ei ole vielä tarpeeksi kehittynyttä yksinään toimivien täydennetyn todellisuuden lasien valmistamiseksi. Ongelmia on edelleen esimerkiksi näytön tarkkuuden ja akunkeston osalta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kari

  Onko tuo lisätty todellisuus joku uusi sana ja mitä tapahtui tutummalle keinotodellisuus-termille?

  • Jeppulis

   Koska ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

  • Hendriks

   Augmented reality (AR) =. Lisätty todellisuus
   Virtual reality (VR) =. Virtuaalinen todellisuus/, keinotodellisuus

   !. 😊

Tuoreimmat jutut