Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin perustajan uuden firman ensimmäisen älypuhelimen menestys jäi vaisuksi: toimitettiin vain 88 000 viime vuonna

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin perustajana tunnettu, pitkään kehitystä vielä myös Googlella johtanut Andy Rubin palasi älypuhelinmarkkinoille viime vuoden aikana. Rubinin perustama Essential Products toi ensimmäisenä tuotteenaan markkinoille Essential Phone -huippupuhelimen.

Essential Phone on varustettu etupuolen laajasti kattavalla näytöllä, poikkeuksellisella titaani-keraamirakenteella sekä kaksoiskameralla takana. Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 835, ja ohjelmistona lähes puhdas Android. Lähtökohdat puhelimelle olivat siis teknisesti erinomaiset, mutta Essential-puhelimesta ei tullut suurta menestystä.

IDC-tutkimusyhtiön mukaan Essential toimitti viime vuoden aikana vain 88 000 Essential Phonea markkinoille. Luku on pieni, vaikka kyse onkin vain yhdestä kalliimman hintaluokan puhelinmallista.

Essential Phonen heikko vastaanotto markkinoilla on näkynyt myös sen hinnan nopeana romahtamisena myyntiintulon jälkeen. Hinta on laskenut tarjouksissa jopa vain puoleen alkuperäisestä hinnasta vain muutamassa kuukaudessa.

Essential Phonen suurin erikoisuus oli mahdollisuus liittää puhelimeen magneetilla kiinnittyviä lisävarusteita, joista Essential toi markkinoille puhelimen mukana oman 360-kameran sekä latausalustan. Muita lisävarusteita ei ole vielä nähty, eivätkä puhelimen pieneksi jääneet myyntimäärät mahdollista laite-ekosysteemin kehittymistä.

Älypuhelinten ohella Essentialin tavoite on pyrkiä älykodin keskiöön Essential Home -laitteellaan, jota ei kuitenkaan ole tuotu vielä markkinoille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  Johtuisko siitä että ei siin ole mitään, mitään muissakaan ole ?
  Pitäis olla parempi mielikuvitus jotta saa jalansiaa

  • Vili

   Ei johdu, se johtuu siitä, että kukaan ei tiedä kyseistä puhelimesta ja sen luotettavuudesta ja toimivuudesta yhtikäs mitään.

   Kyseinen puhelimen olisi voinut olla markkinoiden edistyksellisin puhelin ja siltinkään sitä ei olisi kukaan tekniikka-alaa seuraamaton ostanut ja tuskin niistäkään juuri kukaan.

  • Matti#2

   Olihan tuossa hienot materiaalit, muistaakseni titaania ja keraamia(?) Kelpaisi kyllä 399€ hintaan.

 2. Hendriks

  Askelmerkit olivat selvät jo alusta!.

Tuoreimmat jutut