Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Xiaomi kiirehti Android Oreon julki Mi A1 -älypuhelimelleen – ei olisi kannattanut: päivitys keskeytetty lukuisten ongelmien takia (päivitetty)

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Xiaomi Mi A1.

Xiaomi Mi A1.

Xiaomi oli luvannut Android Oreo -käyttöjärjestelmäpäivityksen Mi A1 -älypuhelimelleen viime vuoden puolella, eikä päivitys myöhästynyt. Xiaomi julkaisi päivityksen vuoden viimeisenä päivänä.

Xiaomi näyttää kuitenkin kiirehtineen päivityksen kanssa liikaa, sillä se on joutunut nyt keskeyttämään sen jakelun.

Päivitys 15.1. kello 20.25: Xiaomin on raportoitu aloittaneen korjatun päivityksen jakelun. ///

Puhelimensa päivittäneet ovat valittaneet sen muun muassa jumittaneen kamerasovelluksen ja puhelinsovelluksen, johtaneen kasvaneeseen virrankulutukseen Bluetoothin ollessa päällä sekä näytön automaattisen kirkkaudensäädön ja avoinna olevien sovellusten painikkeen toimimattomuuteen.

Suomessa muun muassa Xiaomi Suomen ja Verkkokauppa.comin alle 300 euron hintaan myymässä Mi A1:ssä on 5,5 tuuman näyttö ja keskiluokassa kelpo Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri Qualcommilta. Ominaisuuksien kohokohta on sama 12 megapikselin kaksoiskamera kuin Xiaomin Mi 6 -huippupuhelimessa. Kaksoiskamera tuo mukanaan optisen zoomin sekä kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin. Mi A1:n kamerassa ei kuitenkaan ole Mi 6:sta löytyvää optista kuvanvakainta.

Koska Mi A1:ssä on käytössä puhdas vakio-Android, saa se Oreo-päivityksessä Googlen esittelemät uudistukset, kuten muutoksia ilmoituksiin, sovelluskuvakkeiden ilmoituspisteet, tuen kuva kuvassa -ominaisuudelle, uusia emojeja, Autofill-ominaisuuden tietojen automaattiseen syöttöön sekä useita muita parannuksia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Softaosaamista kiinalaiseen tapaan, 🙄.

  • Hendriks

   …siis harkitsen vielä muuttoani Kiinaan, 🙄.

  • Jokke

   Hendriks voisi mennä Kiinan koodamaan, kun kerran osaa arvostella.

 2. eijatkoon

  Kiina mainittu.

 3. Paroni

  Onneksi luin tämän jutun, en meinaan huomannut mitään ongelmia. Ilo päästellä puhtalalla androidilla. Eikä mikään HMD:n, eikä ainakaan Oneplussan sähläämä sekasikiö.

  • Paroni

   Asensin kyllä 3. päivä.

Tuoreimmat jutut