Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-puhelinten huippumalli Nokia 8 jäi kauas kärjestä kameratestaajan arviossa – testin lopputuloksena ankaraa kritiikkiä: ”Ei pärjää kilpailijoille”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 8.

Nokia 8.

Tunnettu kameroiden testaamiseen erikoistunut DxOMark on testannut nyt myös HMD Globalin noin 500 euron hintaluokkaan sijoittuvan Nokia 8 -älypuhelimen, joka toistaiseksi on uusien Nokia-älypuhelinten lippulaivamalli.

Nokia 8 on varustettu ZEISS-linssein kahdella 13 megapikselin takakameralla (väri+monokromi) sekä yhdellä 13 megapikselin etukameralla.

Nokia 8 jäi DxOMarkin pisteytyksessä todella kauas kärjestä. Se sai arvosanakseen vain 68 pistettä, kun eniten pisteitä on saanut toistaiseksi Google Pixel 2:n (98 pistettä), Apple iPhone X:n ja Huawei Mate 10 Pron (molemmat 97 pistettä) muodostama kolmikko.

Valokuvien osalta Nokia 8 ylsi 72 pisteeseen, mutta videokuvaamisessa pistemäärä jäi 62:een.

”Huippuluokan suoritinkomponenteilla, 5,3 tuuman QHD-tarkkuuden IPS-näytöllä ja IP54-luokitellulla alumiinisella yhden palan rungolla Nokia 8 on huippuluokan laite sisältä ja ulkoa, mutta sen kameramoduulin suorituskyky jää meidän (kieltämättä) korkeista odotuksista. Nokia pystyy tuottamaan kelvollisia kuvia, mutta monissa tilanteissa, se ei pysty vastaamaan monien kilpailijoiden nykyisten huippuluokan puhelinten kameroiden kuvanlaatuun”, kuuluu DxOMarkin yhteenveto.

Valokuvissa Nokia 8 saa kiitosta hyvästä valotuksesta ja pääosin hyvästä valkotasapainosta kaikissa olosuhteissa, melko hyvästä dynamiikasta HDR-kuvauksen käyttöön aktivoivissa korkean kontrastin tilanteissa sekä hyvästä kohteen erottelusta muotokuvatilassa.

Kritiikkiä tulee alhaisesta yksityiskohtien tallentumisesta ja korkeasta kohinan määrästä kaikissa olosuhteissa, valotuksen epätasaisuudesta joissakin korkean kontrastin kuvaustilanteissa, värien toistumisesta eri tavoin kuvan eri alueilla, terävyyden merkittävästä vähentymisestä kuvan reunoilla sekä heikoista zoom-kyvyistä.

Videokuvauksessa Nokia 8:ssa hyvää on värien toistuminen sekä valotuksen osuminen kohdalleen niin kirkkaassa valossa kuin myös sisätiloissa.

Kritiikkiä videokuvaus saa pidemmin: voimakkaasti videoihin mukaan jäävistä liikkeestä ja epämuodostumista käsivaralta kuvatessa, heikosta automaattitarkennuksen toiminnasta vähäisessä valossa, valotuksen videolla näkyviin jäävistä muutoksista ympäristön valoisuuden muuttuessa, erittäin rajoittuneesta dynamiikasta sekä alhaisesta yksityiskohtien tarkkuudesta kaikissa olosuhteissa.

DxOMarkin arvostelupisteet Nokia 8:lle.

DxOMarkin arvostelupisteet Nokia 8:lle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Eipä yllättänyt

  • Jupe

   Yllättäen viidensadan euron puhelin ei pärjännyt kaksi kertaa kalliimmille…

   • Markus Lehtiniitty

    Niin, no myös esimerkiksi vuoden 2014 iPhone 6 on saanut Nokia 8:aa paremmat pisteet.

    • SANDY

     Edellä oli myös joku intialainen Lava Z25

 2. Hendriks

  Eipä ollut yllätys!.

 3. Juha

  Mutta käytännön kuvaushauskuus on omaa luokkaansa.

 4. Hendriks

  Tämäkin on ollut tiedossa jo puoli vuotta?. 🙄

 5. Vili

  Kamera tänäpäivänä on myös niin paljon softaa, tämä näkyy hyvin siinä, että vaikka Sony tekee tämän hetken parhaat kamerat muut saa niistä enemmän irti kuin Sony itse.

  • Henrikki

   Jep. Älypuhelimien kamerat ovat jo hyvällä tasolla (ja mielestäni pysynyt jo pitkään aika samoina). Niin on mielestäni typerää, että Sony ei panosta yhtään softapuoleen, kun taas muut valmistajat kyllä.

 6. Redbell

  Kännykkäkuvauksen normikäyttäjä ottaa nopean tilanne kuvan jostakin ja se unohtuu viimeistöön viikon päästä. Kuvaa näytetään pian oron jälkeen kavereille 5-10 sekunttia, ja sitten se painuu unoholaan.
  Eli joku keskirason kamera 150 euron kännykässä riittää mainiosti.
  Ne jotka haluaa kunnon kuvaa hankkii järkkärin kunnon valovoimaisilla objektiiveilla.

  • SANDY

   Ei se nyt ihan niinkään mene, itse olen vaihtanut 1000€ järkkärin 799€ puhelimeen juuri sen takia ettei sitä järkkäriä tarvii raahata joka paikkaan mukanaan, mate 10 pro tarjoaa järkkärin ominaisuudet kuten moni muukin luuri esim iphone X ja googlen pixel2

  • Vili

   ”Ne jotka haluaa kunnon kuvaa hankkii järkkärin kunnon valovoimaisilla objektiiveilla.”

   Et ole kuullut sanontaa, että paras kamera on se joka on mukana? Puhelin on aina mukana ja nykyisillä lippulaivaluureilla saa älyttömän hyviä kuvia.

   Eikä se kalusto sitä kuvaa tee vaan ihminen. Juuri ketään ei oikeasti kiinnosta oletko ottanut kuvan järkkärillä vai puhelimella jos kuva on hieno.

   Huvittavaa kun aina joku ottaa järkkärin esiin keskusteluihin, kannattaa ymmärtää, että harva sellaista jaksaa raahata mukanaan. Itse alotin valokuvaamisen järkkärillä ja otin tuhansia kuvia jonka jälkeen pikkuhiljaa järkkäri jäi kotiin ja lopetin koko kuvailemisen. Kännykällä on löytynyt valokuvausharrastus uusiksi ja nyt jos näen jotain kiinnostavaa kuten vaikka toissapäivänä todella värikkään taivaan, sain siitä heti kuvan koska kamera löytyy taskusta ja sain erittäin hienon kuvan, Järkkärillä tuokin kuva olisi jäänyt ottamatta, koska järkkäri oli kotona.

   • Pekka J. Poutiainen

    Tosi on – paras kamera on mukana ja käytettävissä. Hesarin toimittaja ajoi toimituksen autoa ja kuvaaja istui vieressä.Rikos juttua tekemään. Perille päästyään totesivat paikalla outoa toimintaa.Heitä kehoitettiin poistumaan yksityisalueelta. Yhtään valokuvaa ei saatu – koska kamera oli lukitussa tavaratilassa ! Idiootit asialla ! Myöhemmin KRP samasta paikasta löysi oudon kätkön ! Moitin porukkaa jo siitä että liikkuvat ilman toimituksen autossa olevaa kameraa, jonka pitää kuvata jatkuvasti. Johan turistitkin liikkuvat kamera kuvausvalmiina !

   • Hendriks

    Hihihi, Vili sanoi kalu, hihi!

    • Vili

     Lukihäiriö on ikävä asia

    • vili

     Hendriksillä kalut mielessä :D

   • Ink-stressaaja

    Itselläni taas loppuisi kuvausinto pitkälti jos pitäisi käyttää vain kännykän kameraa, kannattaa pitää mielessä että makuja on siltäkin osin monia :)

    Mutta tarkoitus ei ole dissata kuvausvälineen valinnan perustella, pääasia että jollain kuvaa ja nauttii siitä.

 7. Hendriks

  eipä ollut nokia maksanut näille testaajille kuten muut merkit.

 8. jarppi

  Mulla on MICROSOFT LUMIA 950 JA MAKSOI 400€ ja siinäkin on parempi kamera kuin nokia 8. Että näin. Muut jutut puhelimessa on sitten toinen juttu.

 9. Henrik3

  HAH,HAH,HAA!!!. 😂 ”Hyvä HMD Global”.

  • Henrik2

   Vai niin, 🤔,

Tuoreimmat jutut