Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawein huippupuhelimen tuominen Yhdysvaltoihin keskeytyi – toimitusjohtaja kommentoi vakoilukohua

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei logo

Huawein kuluttajatuotteista vastaava johtaja, Richard Yu, on ottanut CES-messuilla kantaa Huaweita viime päivinä ravistelleeseen poliittiseen kohuun Yhdysvalloissa. Yhtiön odotettiin tuovan Yhdysvalloissa myyntiin Mate 10 -puhelimensa maan toiseksi suurimman teleoperaattorin AT&T:n kautta. Vain päiviä ennen odotettua julkistusta suunnitelmat kuitenkin peruutettiin ja syyksi epäillään yhdysvaltalaisviranomaisten epäilyksiä Huawein yhteistyöstä Kiinan tiedustelu- ja turvallisuuspalveluiden kanssa.

Lehdistötilaisuudessa Yu kommentoi myynnin peruuntumisen olevan iso menetys sekä Huaweille, operaattoreille etta asiakkaille, joiden valinnanvara puhelinta ostaessa pienenee. Samalla Yu totesi, että Huawei muiden tapaan ymmärtää operaattorien merkityksen Yhdysvaltojen markkinoilla, jossa yli 90 prosenttia kaikista puhelimista myydään operaattorien kautta. Kaikesta huolimatta Yu oli kommenteissaan luottavainen tulevaisuuden suhteen:

”Me voitamme kiinalaisten operaattorien luottamuksen, me voitamme luottamuksen kehittyvillä markkinoilla… ja me myös voitamme kansainvälisten operaattorien luottamuksen sekä kaikkien eurooppalaisten ja japanilaisten operaattorien luottamuksen.”

”Palvelemme yli 70 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Olemme todistaneen työmme laadun ja todistaneet suojaavamme yksityisyyttä ja turvallisuutta.”

Huawei Mate 10 Prossa on 18:9-kuvasuhteen näyttö. 16:9-näytöllä varustettu Mate 10 ei tule myyntiin Suomessa.

Kuvassa Huawein 18:9-kuvasuhteen näytöllä varustettu Mate 10 Pro, joka kävi myös Mobiilin arvostelussa. 16:9-näytöllä varustettu Mate 10, ei ole myynnissä Suomessa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut