Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows-puhelimille kriittinen tietoturvapäivitys Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksia vastaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.

Microsoft on julkistanut uuden päivityksen Windows 10 Mobilelle, joka tarjoaa suojaa Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksia vastaan. Kyse on alkuvuonna monia mobiililaitteita ja tietokoneita vaivanneista haittaohjelmista, jotka ovat aiheuttaneet ongelmia muillekin teknologiayrityksille. Tuoreessa tietoturvapäivityksessä Microsoft on listannut tuovansa KB4056891:n mukaisia parannuksia, jotka koskevat seuraavia ohjelmia:

 • Internet Explorer
 • Microsoft Scripting Engine
 • Microsoft Edge
 • Windows Graphics
 • Windows Kernel
 • Windows Subsystem for Linux
 • Windows SMB Server

Jo aikaisemmin Microsoft on tiedottanut tuoneensa tietoturvapäivityksen Windows 10:n PC-versiolle ja poikkeuksellisesti päivitys myös asentuu koneisiin ilman käyttäjien toimia. Android-puolella Google on puolestaan ilmoittanut tuovansa korjaukset tammikuun päivityspaketissa, joka on toistaiseksi saatavilla Pixel- ja Nexus-laitteille. Applen kohdalla Meltdown-haavoittuvuuteen on jo aikaisemmin julkaistu korjaus iOS 11.2:n mukana ja yhtiö seuraa tilanteen kehittymistä.

Sekä Meltdown- että Spectre-haavoittuvuuksista on julkaistu laajasti tietoa englanninkielisellä meltdownattact.com-verkkosivustolla. Lähtökohtaisesti kyse on Intelin suorittimien suunnitteluvirheestä, jonka ansiosta ajettavat ohjelmat voivat päästä käsiksi tietokoneen salattuihin tietoihin. Erityisesti vanhemmilla laitteilla ikäväksi tilanteen tekee se, että ongelman korjaaminen ohjelmistotasolla hidastaa järjestelmää arviolta 5-30 prosenttia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Robob

  Eli miljardiin GOOGLEN Androidia käyttävään puhelimeen ei päivitystä saa mitenkään. Toivottavasti uusin pierusofta sentään toimii. Googlea siis kiinnostaa muiden mollaaminen, mutta omat löysät housussa sitä ei kiinnosta. Hieno homma Google!

  • maw83

   Lue uudestaan ni voit tajuta et tammikuun suojauspäivityksessä korjataan.

   • Robob

    Jos kahdesta miljardista puhelimesta korjataan vain miljardi, niin aika naurettava toimintaa Googlelta. Googlen neuvo oli, että koska niitä vanhona Adroid puhelimia ei päivitetä muutenkaan ja ovat alttiita kaikelle mahdolliselle haavoittuvuuksille ja saastalle, niin päivittäkää uusi puhelin. Tosin sekään ei takaa yhtään mitään. Eli maw83 voit lukea itse uudestaan jos et ymmärtänyt.

 2. Pekka

  Mutta kun sen piti olla kuollut.
  Windows 10 Mobile siis elää
  ja netti on täynnä trolleja ja valeuutisia?

  • KIME1980

   Hyvin tuo windows 10 mobile toimii lumia 950 kuolleeksi käyttikseksi.

   • eero

    Niin myös 1520 lumia ,toimii kuin enkeli . Hakkaa androidin mennen tullen .On molemmat käyttöjärjestelmät käytössä.Nörtit vetää herneen nenään kun joku sanoo totuuden.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Se on kuollut. Jotkut jyyrät sitä jaksaa vielä vielä hehkuttaa, mutta kyllä se on jäänyt jo kehityksen kelkasta aikoja sitten.

   • Pekka

    Tänä vuonna tulee Samsungilta Dex 2,
    joka mahdollistaa vihdoin puhelimen näytön käytön
    samanaikaisesti ulkoisen monitorin ja hiiren sekä näppäimistön kanssa.
    Vain pari vuotta ja rapiat päälle jäljessä Windows puhelin käyttistä.
    Taitaa kuitenkin toimia VAIN Samsungin kanssa.
    On olemassa satoja eri ominaisuuksia, jotka puuttuvat Androidista,
    mutta ainahan voi poistaa bootloader lukituksen ja asentaa SU:n ja
    sen myötä muita kivoja ominaisuuksia (niitä riittää)
    Toivottavasti tietoturva sitten yhä pelittää.
    Olen käyttänyt puoli vuosikymmentä erinäisiä älypuhelimia.
    Androidi on kiva, mutta…

    • SANDY

     Vaikka tuo ominaisuus on suhkot turha niin Huawei teki senkin paremmin koska voit käyttää puhelintasi normaalisti monitorikäytön yhteydessä, sen lisäksi et tarvitse turhaa telakkaa vaan pelkän usb c to hdmi kaapelin tai vastaavasti Matedock2 liitäntäntä adapterin

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Nuo Dix Döx Dexit ja Continuumit on täyttä kuraa huolimatta siitä, kuka ne tekee. Aivan täysin turha ominaisuus, kuten SANDYkin sanoi. Joten on ihan sama, vaikka sitä ei olisi koskaan tullut kenellekään.

     Mitähän nämä SADAT ominaisuudet mahtaa olla? Itsellä kun ei tule mieleen yhtään, mutta jos nyt vaikka viisi arkipäiväisessä käytössä hyödyllistä ominaisuutta listaat, joita ei muilta löydy. Bootloaderin avaus ja erinnäisillä käyttöliittymillä leikkiminen on ihan hauskaa puuhastelua, mutta mitään normaaliin puhelimen käyttöön vaikuttavaa etua en sillä koskaan löytänyt. Joten en oikein ymmärtänyt, mitä tällä haet? Puhelimen käyttö on kuitenkin pääasiassa erilaisten sovellusten käyttöä, eikä eri ominaisuuksien pyörittelyä… Ja WP nyt on kuuluisa sovellusten suhteen ollut koko elinkaarensa ajan…

     Androidissa ei toki täydellinen ole, mutta se nyt on paras tällä hetkellä. Riittävästi kustomoitava ilman mitään kikkailuja ja sillä on lähes kaikki saatavilla olevat sovellukset.

 3. Pete

  Saako Windows Phone 7- ja Windows Phone 8-laitteisiin?

Tuoreimmat jutut