Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung esitteli S-Ray-kaiutinteknologian – suuntaa äänet vain kuuntelijan korviin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung on esittelemässä jälleen uusia C-Lab-tuotekehitysprojektin kautta syntyneitä laitteita kevään CES-messuilla. Tällä kertaa vuorossa ovat S-Ray, Relúmĭno ja GoBreath, jotka kaikki ovat terveyttä edistäviä tuotteita. Asiasta uutisoi 9to5Mac.

Samsungin S-Ray, eli Sound-Ray, hyödyntää uutta kaiutinteknologiaa, joka suuntaa äänet yksinomaan kuuntelijan korviin ilman tarvetta vaikkapa fyysisille nappikuulokkeille. Yhtiön mukaan näin edistetään turvallisuutta, sillä S-Ray mahdollistaa paremmin myös taustaäänien kuuntelun, jonka lisäksi korviin kohdistuva rasitus on pienempää kuin perinteisistä kuulokkeista koituva.

S-Raysta esitellään kaulalle asetettava malli ja pienempi, kätevän kokoinen kaiutin, jonka voi helposti kiinnittää vaikkapa vaatteisiin tai muihin laitteisiin.

Relúmĭno puolestaan on suunnattu näkövammaisille. Se jatkaa siitä mihin Gear VR viime vuonna jäi ja pyrkii edelleen helpottamaan esimerkiksi muotojen ja jopa tekstin näkemistä. Relúmĭno-lasit ovat Gear VR -laitteistoa pienemmät ja kevyemmät, ja toimivat yhteistyössä älypuhelimen kanssa. Älypuhelin prosessoi Relúmĭnon kameran lähettämän videon ja projisoi sisällön selkeämpänä virtuaalilasien näytölle helpottaen näin näkemistä.

Kolmantena Samsung on esittelemässä GoBreath-projektin, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu helpottamaan hengittämistä esimerkiksi leikkauksesta toipuville. GoBreath koostuu pienestä laitteesta ja sovelluksesta, ja auttaa toipilaita oppimaan esimerkiksi sisäänhengityksessä, yskimisessä ja syvään hengittämisessä tarvittavia tekniikoita.

GoBreath-sovelluksen avulla käyttäjät voivat seurata omaa toipumistaan, ja tarjoaapa sovellus web- ja pilvipalveluiden avulla myös tärkeää tietoa lääkäreille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Taitaa jäädä vain labratuotteiksi!.

    • Hendriks

      Enkä myöskään usko menetykseen, koska Samsung kopio tuo idean heti!.

Tuoreimmat jutut