Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kuvan kiinni palaminen ei ongelma – iPhone X loisti testissä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X:n näytön reunoja - mukaan lukien yläreunan lovi - liukuvärillä kiertävä, muuten musta taustakuva.

Applekin siirtyi iPhone X:n myösä OLED-näyttöjen aikakaudelle ja Samsung Displayn valmistamaa näyttöä onkin ylistetty vuolaasti. Hiljattain suoritettujen testien mukaan niin sanotusta kuvien palamisesta ei liioin tarvitse olla huolissaan, vakuuttaa Cetizen testillään.

OLED-näytöt kärsivät toisinaan kuvien kiinni palamisesta, joka aiheutuu useimmiten siitä, että näyttö toistaa samaa staattista kuvaa pidemmän aikaa. Applen viimeisimmän lippulaivan käyttäjien ei moisesta kannata kuitenkaan huolehtia, iPhone X nimittäin pärjäsi testissä mainiosti.

Selvää ja pysyvää kuvan palamista havaittiin vasta, kun sama staattinen kuva oli ollut näytöllä 510 tuntia, eli kolmisen viikkoa, yhteen putkeen. Kuvien palaminen ei siis normaalissa, tai epänormaalimmassakaan, käytössä ole ongelma. Samaa voidaan sanoa Samsungin Galaxy Note8:sta ja Galaxy S7:sta, jotka myös selvisivät testistä varsin mallikkaasti, joskaan eivät aivan yhtä loistokkaasti kuin iPhone X.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  ”. Kuvien palaminen ei siis normaalissa, tai epänormaalimmassakaan, käytössä ole ongelma. Samaa voidaan sanoa Samsungin Galaxy Note8:sta ja Galaxy S7:sta, jotka myös selvisivät testistä varsin mallikkaasti, joskaan eivät aivan yhtä loistokkaasti kuin iPhone X.”

  Tosin netissähän on paljon käyttäjiä jotka valittaa galaxy S7:n kuvan palamisesta. Täällä esim paljon keskustelua aiheesta https://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s7-edge/670083-how-bad-amoled-screen-burn-problem-7.html

 2. Hendriks

  Ootteko huomannu että aina kun apple tekee jotai, se tekee sen viimesenpäälle? Tämäkin oled näyttöjen kuvan palaminen on ollut niin kauan kuin muistan samsungien ongelma, vaikka samsung valmistaa iphone x näytöt? Miten apple saa tämän ratkottua mutta samsung ei?

  • Henrik3

   Apple on käyttänyt LCD näyttöjä ja Samsung taas OLED/AMOLED näyttöjä älyluurissaan (joissa eri tekniikka),niin siksi tällainen ongelma.Applen LCD näytöt ovat teknisesti erilaisia,mutta myöskin vanhaa tekniikkaa.

   • asd

    Niin, mutta X:stä löytyy nyt oled-näyttö, jossa vastaavaa kiinnipalamis ongelmaa ei ole. Luulisi Samsungilla olevan konstit tuon ongelman minimoimiseen, koska valmistaa kyseisiä näyttöjä.

 3. SANDY

  Linkki ei toimi tai artikkeli on poistettu

  • SANDY

   Tuossa on kuvia noista, omasta mielestä s7 selviytyi parhaiten, iPhone X’n näyttö on harmaa kun samsungien tumma kuten kuuluu, muutenki x’ssä on mielestäni huonoin oled näyttö mitä tämän hetken puhelimista löytyy

   https://www.phonearena.com/news/Display-burn-in-trials-iPhone-X-vs-Galaxy-S7-vs-Galaxy-Note-8_id101247

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Katselin kyllä itse ihan samaa, mutta en viitsinyt aloittaa kakkamyrskyä. Ihmettelin myös, miksi tuo X:n näyttö on harmaa noissa kuvissa.
    No.. Apple…

    • Vili

     ”Ihmettelin myös, miksi tuo X:n näyttö on harmaa noissa kuvissa.”

     Koska puhelimilla esitettiin harmaata kuvaa? Minkä värinen sen olisi pitänyt olla?

     ”After keeping the same picture on all three phones for a total of 510 hours, the researcher pulled up an all-gray image on the devices and examined the damage.”

   • Vili

    Mitä oikeen katsoit niissä kuvissa? Miksi oletat, että näyttö pitäisi olla tumma? Senhän pitäisi olla harmaa kuten X, mutta harmaa tausta on muuttunut tummaksi samsungeissa koska tumma kuva on palanut niin pahasti puhki niihin.

 4. Ape

  Ei mitään ongelmaa ja käytössä S7👌

 5. YksVaan

  Ällistyttävää… vain 3 vkoa riittää… olisin kuvitellut, että hyvä tulos olisi 3v kesto.

  • Jokke85

   Ei kukaan pidä näyttöä päällä 510 tuntia putkeen ja normaalikäytössä sisältö varmasti vaihtuu näytöllä ellei ole joku ihan yksinkertainen käyttäjä, jota epäilen. Eli uskaltaa käyttää puhelinta ihan normaalisti. (laita vaa pimeään kaappiin valolta suojattuna ja lukkojen taakse ettei tule vaurioita) 😂

 6. Hendriks

  Samsungin näytöt ovat markkinoiden ylivoimaisesti parhaat, 👍.

  • Hendriks

   Mm käyttämässäni Samsung Galaxy Note 8.

   • Hendriks

    Käytä ihan rauhassa!.

    • Hendriks

     Löytynee myös IphoneX:stäni!.

 7. JiiPee83

  Galaxy s7n näytössä ei näy palanutta teksiä pohjalla niin selvästi kun iponen ja Note8n näytöllä.

 8. ehkäjatkooon

  Itselläni on Galaxy Note 3:nen, tuohon paloi Sportstracker appsin näkymä jo parissa viikossa, tyhmänä pidin näytön kirkkauden täysillä ja päällä tunteja.
  Sittemin clash of clans on polttanut oman merkkinsä :) näytölle. Ei haittaa amoled on paras itselleni.

Tuoreimmat jutut