Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näitä teknologiatrendejä odotetaan vuodeksi 2018 – viisi suurta muutosta kuluttajatuotteisiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kuva Turingin tehdastiloista Salossa.

Jos vuosi 2017 on ollut teknologian puolesta uudistusten aikaa, ei tahdin odoteta hidastuvan ensi vuonna. Oli kyse sitten tableteista, älypuhelimista tai laiteohjelmistoista, on uusista teknologiaratkaisuista saatu lukuisia viitteitä tämän vuoden aikana. Alle olemme keränneet viisi eri teknologiatrendiä, joita odotetaan vuodeksi 2018.

Näytön alla oleva sormenjälkilukija

Ennen Face ID:n esittelyä näytön alle sijoitettavaa sormenjälkilukijaa pidettiin ensisijaisena ratkaisuna tulevaisuuden tunnistautumismenetelmäksi. Huolimatta Applen päätöksestä siirtyä kasvojentunnistukseen, ei idea sormenjälkilukijasta näyttölasin alla ole kuollut. Tällä hetkellä huhut vihjaavat teknologian tekevän tiensä Samsungin Galaxy Note 9:ään, mutta jo tätä ennen esimerkiksi kiinalaiselta Vivolta voidaan nähdä vastaava ratkaisu.

Kuva Applen patenttihakemuksesta.

Vielä takavuosina myös Applelta nähtiin patentteja liittyen näytön alle sijoitettavaan sormenjälkilukijaan.

Taittuvat puhelimet

Taittuvia puhelimia on ennustettu jo pitkään ja Microsoftin huhuttu Surface-puhelin on yksi varteenotettavimmista ehdokkaista uuden teknologian tuomiseksi massamarkkinoille. Aikaisemmin tänä vuonna vastaava ratkaisu nähtiin ZTE Axon M -puhelimessa, minkä lisäksi taittuvia puhelimia kehitetään myös monen muun yrityksen toimesta. Muun muassa Samsung on ilmoittanut pyrkivänsä tuomaan taipuvalla näytöllä varustetun Galaxy Note -puhelimen markkinoille vuonna 2018.

Kuvassa luonnos Microsoftin mahdollisesta Surface-puhelimesta.

Aiempaa aidompi tekoäly

Applen esiteltyä vuonna 2011 Sirin ensimmäistä kertaa, on tekoäly ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Erilaisia puheentunnistukseen perustuvia avustajia on viime vuosina nähty niin Samsungilta, Amazonilta, Microsoftilta kuin Googleltakin. Kyse on myös nopeasti kehittyvästä alasta, minkä näyttää myös Googlen aiemmin tässä kuussa esittelemä uusi puhegeneraattori, joka tuottaa erehdyttävästi aitoa ihmistä muistuttavaa puhetta. Hei Siri.

Face ID:n laajentuminen

Applen esiteltyä Face ID:n viime syksynä, on teknologian laajentuminen muihin laitteisiin ollut vain ajan kysymys. Mahdollisesti jo keväällä Face ID nähdään uudessa iPad-mallistossa, minkä lisäksi teknologian odotetaan saapuvan Android-puhelimiin loppuvuonna. Myös Applen omassa iPhone-mallistossa sormenjälkilukijan odotetaan karsiutuvan pois ja uusiin iPhone-malleihin tulevan Face ID.

Tällaista iPhone-mallistoa Kuo ennustaa ensi vuodelle.

Tällaista iPhone-mallistoa Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo ennustaa ensi vuodelle.

Näytönreunusten katoaminen

Kiitos tänä vuonna nähtyjen iPhone X ja Samsung Galaxy S8 lippulaivamallien, on näytönreunusten poistuminen ensi vuonna ajankohtaisempaa kuin koskaan. Sekä Applen että Samsungin odotetaan ensi vuonna entisestään parantavan puhelintensa näyttö-runko-suhdetta, minkä lisäksi muiden valmistajien odotetaan seuraavan tarkasti perässä. Huomionarvoista on myös iPhone X:stä tutun designin huhuttu siirtyminen iPadille, joka tarkoittaisi Applen tablettimallistoon suurimpia designmuutoksia moneen vuoteen.

Kuvassa vuoden 2018 iPadin mahdollisesti uudistuva design.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Junthi

  Jolla voisi ladata tiskiin sellaisen käyttöjärjestelmä/puhelimen ja myynti taattu.
  Voisi olla ihan kytkimet millä irroitetaan kaikki liitännäiset mm. gps, wifi, kamerat ja jopa mikrofonit irti. Kaiutinkin syytä olla irtikytkettävissä kun toimii myös mikrofonina.
  Kaikki sovellukset on oltava suljettavissa halutessa.
  Vaihdettava akku, lataustelakka ja langaton laturi.
  Eikä tarvise olla mitään hienoja hifistelyjä. Vaan käyttöturvallinen puhelin joka ei joka hetkessä vakoile tekemisiä.

  • Hendriks

   Foliohattu tiukemmalle!. 😂

   • Hendriks

    …siis minulle!. 😂

    • Hendriks

     Olen asiantuntia!.

  • Kermaperse

   Pikusen kun olis aito Nokya ja kunnon näppäimet niin kyllä vanha mies pärjääpi….

 2. Pekka

  ”ja Microsoftin huhuttu Surface-puhelin on ”
  no vaan kun EI OLE puhelinta tulossa.
  Joku PC kaiketi – siis täydellä Windows käyttiksellä.

  Alcatel Idol 4S with Windows / Idol 4 Pro (EU/Suomi malli)
  ja HP Elite x3 puhelimet (mm. 2kk vanha Verizon malli)
  saavat siis Windows 10 Mobile 2018 päivityksen.

Tuoreimmat jutut