Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pidä kotisi turvassa – Edward Snowden julkaisi uuden sovelluksen Android-puhelimille

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

NSA-tietovuodoista tunnettu Edward Snowden on julkaissut uuden kodin valvontasovelluksen, jonka tarkoituksena on tarjota käyttäjille ”tapa suojata omaa henkilökohtaista tilaa ja omaisuutta”. Haven-nimellä kulkeva sovellus toimii pitkälti modernin valvontakameran tapaan, käyttäen kuitenkin valvontakameroiden sijasta kotoa löytyviä vanhoja Android-puhelimia.

Kodin valvonnassa Haven käyttää hyödykseen paitsi puhelimen kameraa, myös puhelimesta löytyvää mikrofonia ja kiihtyvyysanturia. Jos Haven havaitsee huoneessa epätavallista liikettä, käynnistää sovellus automaattisesti videokuvauksen ja lähettää tilanteesta tallenteen käyttäjälle. Puhelimen eri sensoreita käytetään yhteistyössä, jolloin esimerkiksi huoneessa kuuluva ääni voi käynnistää sekä äänityksen että videokuvauksen.

Snowdenille tyypillisesti Havenissa ei ole jätetty huomioimatta tietoturva-asioita, vaan Haven tarjoaa mahdollisuuden datan siirtoon Tor-verkon kautta sekä salatussa Signal-kommunikointisovelluksessa. Halutessaan käyttäjälle annetaan mahdollisuus myös perinteisten palveluiden, kuten WhatsAppin ja Google Driven käyttöön.

Vielä toistaiseksi Haven on beta-testauksessa ja lopullista versiota joudutaan odottamaan ensi vuoden puolelle. Tällä hetkellä sovelluksessa on myös joitain ongelmia, kuten Wiredin raportoimat ongelmat yliherkkyydestä. Testeissään Wired totesi sovelluksen antavan satoja hälytyksiä, kun puhelin oli asetettu tuulettimella varustetun tietokoneen päälle.

Edward Snowdenin oman esittelyn Havenin toiminnasta voi katsoa alta löytyvältä YouTube-videolta.

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Rikollisilta pitäisi kieltää sovellusten julkaisu, 👎.

  • Hendriks

   Minulta pitäisi kieltää kaikki julkaisu, 👎.

   • Henrik2

    Mmm…🤔

 2. Tomi

  Ryzzien kätyri. Aivan varmasti 100% luotettava sovellus…

 3. Ostankun Julkaistaan

  MItä ihmettä herkkä valvontalaite tekee tuulettimella varustetun tietokoneen päällä. Olisivat vielä testanneet pesukoneen päällä.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Juuri näin. Jos ei nyt ovea paikoiltaan revi tai tule moottorisahalla sisään niin kyllä sisälle pääsee ja huoneistossa pystyy liikkumaan hiljaisemmalla äänellä, mitä puhelimen mikki ottaa tietokoneen tuulettimesta.

   Muuten varmasti hyvä sovellus ja saa vanhalle elektroniikalle käyttöä.

  • Pekka

   Laitan usein puhelimen pesukoneen päälle, eikä se reagoi mitenkään.

Tuoreimmat jutut