Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Toinen arvio heinä-syyskuun Nokia-puhelintoimituksista: yhteensä 16,3 miljoonaa perus- ja älypuhelinta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 olivat ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet myynnissä.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 olivat ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet myynnissä.

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global ei ole itse kertonut yksityiskohtaisesti puhelinmyyntinsä sujumisesta tai taloustiedoistaan. Tästä syystä joudutaan yhä tukeutumaan arvioihin, jotka ovat vain suuntaa antavia.

Kerroimme eilen tutkimusyhtiö IDC:n raportista lasketuista luvuista, joiden mukaan HMD Global olisi toimittanut kolmannella vuosineljänneksellä heinä-syyskuussa markkinoille yhteensä 21 miljoonaa Nokia-perus- ja älypuhelinta.

Nyt toinen tutkimusyhtiö Counterpoint Research on paljastanut omat arvionsa. Luvuista on kertonut Nokiapoweruser-sivusto.

Counterpoint Researchin mukaan heinä-syyskuussa HMD Global toimitti 13,5 miljoonaa peruspuhelinta ja 2,8 miljoonaa älypuhelinta markkinoille – yhteensä siis 16,3 miljoonaa Nokia-puhelinta. Peruspuhelinten toimituksillaan HMD Global ylsi maailmanlaajuisesti markkinakolmoseksi ja älypuhelintoimituksissa sijalle 16.

Nokia-älypuhelinten toimitukset pääsivät kunnolla vauhtiin vasta toisen neljänneksen lopulla ja kolmannen neljänneksen aikana. Nokia-peruspuhelinliiketoiminnan HMD Global hankki Microsoftilta jatkaakseen sitä käytännössä keskeytyksettä.

Yhteenlaskettuna maailmanlaajuisesti Nokia-puhelimet ovat nousseet Counterpointin mukaan nyt kappalemääräisissä toimituksissa 8. suurimmaksi.

1. joulukuuta 2016 varsinaisen toimintansa käytännössä aloittanut HMD Global on reilussa vuodessa tuonut markkinoille kuusi älypuhelinmallia, näistä neljä myös Suomessa, sekä viisi uutta peruspuhelinmallia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut