Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple kertoi muutoksista App Storen sääntöihin: sovelluspohjat sallittuja jatkossakin, tiedonantovaatimus pelien yllätyslaatikoista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

App Storen tarjontaa.Apple on kertonut muutoksista App Store -sovelluskauppansa säännöissä.

Merkittävin muutoksista liittyy samalta pohjalta, esimerkiksi jonkinlaisella sovellusgeneraattorilla, luotuihin sovelluksiin. Ne ovat puhuttaneet viime aikoina, kun Applen huhuttiin jo tekevän muutoksia niiden suhteen.

Nyt Apple on selventänyt kantaansa saman pohjan sovelluksiin. Ne ovat sallittuja jatkossakin, mutta sovelluksen julkaisijan tulee olla pohjan käyttäjä, ei sen tarjoaja. Käytännössä siis esimerkiksi ravintola voi käyttää edelleen alalle kehitettyä sovelluspohjaa, mutta sen tulee jatkossa julkaista sovellus App Storessa itse eikä palveluntarjoajan alla.

Applen tekemä muutos pakottaa sovelluksia julkaisevat yritykset jatkossa maksamaan 99 dollaria / 99 euroa vuosittain Applen kehittäjäjäsenyydestä.

Toinen merkittävä App Store -sääntömuunnos liittyi peleihin, ja niiden tarjoamiin loot box -yllätyslaatikoihin. Apple vaatii kehittäjien jatkossa kertovan selkeästi, millaiset mahdollisuudet laatikoista on saada arvokkaita virtuaalipalkintoja.

Lisäksi App Storen päivitetyt säännöt ottavat kantaa VPN-sovelluksiin ja kryptovaluuttoihin.

VPN-sovellusten osalta Apple on tarkentanut, että VPN-sovellusten tulee noudattaa paikallisia lakeja. Apple on poistanut paikalliseen lainsäädäntöön vedoten VPN-sovelluksia App Storesta Kiinassa. Lisäksi VPN-sovellusten tulee kertoa selkeästi mitä käyttäjätietoja ne keräävät ja kuinka niitä käytetään.

Kryptovaluuttojen osalta Apple rajaa viime aikoina yleistyneitä ICO-polettimyyntejä ja kryptovaluuttojen futuurikauppaa. Niitä voidaan järjestää vain pankkien, arvopaperiyritysten tai muiden hyväksyttyjen finanssi-instituutioiden sovelluksissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut