Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Virtuaalitodellisuudessa toimiva Facebook Spaces -sovellus nyt saatavilla myös kilpaileville laitteille

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Facebook on tuonut tähän asti vain yhtiön omilla Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseilla toimineen Facebook Spaces -sovelluksen saataville myös HTC Vivelle. Järkevästä päätöksestä uutisoi Techcrunch.

Facebook Spaces on sovellus, joka tuo Facebook-keskustelut virtuaalitodellisuuteen. Siinä käyttäjä voi omien kuviensa pohjalta luoda itselleen sarjakuvamaisen hahmon ja sen jälkeen ryhtyä keskustelemaan muiden virtuaalihahmojen kanssa ikään kuin samassa tilassa. Tähän Facebook on sallinut sovelluksen käytön vain yhtiön omilla Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseilla, mutta nyt se on varsin järkevästi avattu käytettäväksi myös esimerkiksi kilpailevalla HTC Vivellä.

HTC Vivelle tarkoitettu Facebook Spaces -sovellus on ladattavissa suoraan Facebookin sivustolta, ja se eroaa Oculus Riftin alkuperäisestä versiosta vain siten, että sen käyttöliittymää on muokattu paremmin HTC Viven kontrolleihin soveltuvaksi. Samalla Facebook Spaces saa uuden, vielä kokeellisen ominaisuuden, joka lisää tuen Windowsin työpöydän käyttämiselle. Huomionarvoista on myös, että sovellus on edelleen yhteensopiva vain Windowsin kanssa.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ilmoitti hiljattain, että yhtiön tavoitteena on saada miljardi ihmistä käyttämään virtuaalitodellisuuden sovelluksia. Viimeisin päätös on näin ollen varsin looginen, sillä lisäkäyttäjiä sovellukselle on saatava, jotta visiot esimerkiksi virtuaalitodellisuudessa pyörivistä moments-julkaisuista olisi mahdollista toteuttaa.

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Tuoreimmat jutut