Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suuri muutos luvassa: Apple aikoo yhdistää iPhone-, iPad- ja Mac-sovellukset – iOS-sovellukset tulossa myös Maceille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

macOS High Sierra.

macOS High Sierra.

Apple aikoo tarjota kehittäjille mahdollisuuden yhdistää iPhone-, iPad- ja Mac-sovellukset, raportoi Bloomberg.

Bloombergin mukaan ensi vuonna sovelluskehittäjät voivat jo suunnitella yhden sovelluksen, joka toimii joko kosketusnäytöllä tai hiirellä ja kosketuslevyllä riippuen siitä käytetäänkö sitä iPhonella, iPadilla vai Macilla.

Nykyisin Applen iOS-laitteille eli iPhoneille ja iPadeille ja toisaalta macOS:llä varustetuille Mac-tietokoneille täytyy sovelluskehittäjien luoda sovellukset erikseen.

Muutoksen tavoitteena kerrotaan olevan Mac-sovellustarjonnan piristäminen, kun jatkossa iOS:lle kehitetyt sovellukset voi tuoda myös macOS:lle. Maceilla App Store on jäänyt sivurooliin ja monien palvelujen Mac-sovellusten kehitystyö laahaa iOS-versiota perässä. Bloomberg nostaa esimerkiksi tästä Twitterin.

Bloomberg kertoo Applen suunnittelevan muutoksen tuomista käyttäjille ensi syksynä odotettavissa seuraavissa merkittävissä iOS ja macOS -käyttöjärjestelmäversioissa. Julkistus voi tapahtua kesäkuussa vuotuisessa WWDC-kehittäjäkonferenssissa.

Bloombergin lähteet varoittavat kuitenkin yhä suunnitelmien voivan muuttua tai jopa peruuntua.

Aikooko Apple yhdistää myös iOS:n ja Macin App Store -sovelluskaupat on vielä epäselvää. iOS:n App Store koki merkittävän uudistuksen tänä syksynä iOS 11:ssä, mutta Mac App Store säilyi ennallaan.

Yhteisten sovellusten kerrotaan olevan osa laajempaa, pidemmän tähtäimen suunnitelmaa iOS- ja Mac-laitteiden laitteisto- ja ohjelmistoperustan yhtenäistämiseksi. Mac-tietokoneet ovat pikku hiljaa saaneet Applen suunnittelmia lisäpiirejä, vaikka ovatkin yhä varustettu Intelin suorittimin. Esimerkiksi uudessa iMac Prossa on Apple T2 -piiri, joka vastaa tietoturvaan ja virranhallintaan liittyvistä toiminnoista. Tulevaisuudessa voivat yhä siintää Applen järjestelmäpiirillä varustetut Mac-tietokoneet.

Jos ja kun sovelluksetkin yhdistyvät jatkossa, herää yhä vahvemmin kysymys, pitäisikö iOS ja macOS yhdistää kokonaan. Tähän Bloombergin uusi raportti ei ota muuten kantaa kuin todeten Applen aiemmin puhuneen tätä vastaan. Siitä huolimatta se voi kuitenkin niin lopulta tehdä.

Applen kilpailijoista Microsoft pyrki aiemmin tuomaan samat sovellukset niin puhelimeen, tabletille kuin myös työpöydälle, mutta nämä tavoitteet kärsivät Windows-puhelinten mahalaskusta. Google puolestaan on tuonut tuen Android-sovelluksille Chrome OS:ään.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Aki m

    Apple haluaa laittaa omat ARM prossut myös maciin.

Tuoreimmat jutut