Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Myös Windows 10:n kasvojentunnistuksen ohittaminen on mahdollista – ei kuitenkaan aivan helppoa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Viimeaikaiset Applen Face ID:tä koskevat epäilykset ovat aiheuttaneet sen, että suurelle osalle Windows 10 -laitteista julkaistun, laitteen lukitusta helpottavan Windows Hello -toiminnon kasvojentunnistusta on myös testattu. Tuloksista uutisoi MSPowerUser.

Ilahduttavasti Windows Hellon kasvojentunnistusta ei noin vain huijatakaan, ainakaan valokuvia käyttämällä, mutta mahdollista se kuitenkin on. Lukituksen toiminta riippuu erityisesti käytössä olevasta Windows 10 -versiosta ja siitä, tukeeko se Windowsin edistynyttä huijausestoa.

Testissä käytettiin valokuvia, jotka oli printattu laser-tulostimella ja kuva kasvoista oli otettu kohtisuoraan, jonka lisäksi kirkkautta ja kontrastia oli hienokseltaan muokattu. Tuoreinta Windows 10 -versiota, eli 1703:a tai 1709:ää käyttävät tietokoneet selvisivät huijausyrityksistä moitteetta, mutta vanhemmilla ohjelmistoilla toimivat laitteet olivat ongelmissa riippuen siitä, oliko edistynyt huijausesto käytössä vai ei. On hyvä huomata, että myös suhteellisen uudet Windows 10 -versiot 1511 ja 1607 ovat haavoittuvaisia, kunnes huijausesto otetaan käyttöön.

Lyhykäisesti sanottuna Microsoftin kasvojentunnistus on varsin toimiva. Kannattaa kuitenkin huolehtia, että käytössä varmasti on viimeisin Windows 10 -versio, jolla on tukenaan suositeltu, edistynyttä huijausestoa tukeva ohjelmisto.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut