Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Myös Ranska kyllästyi WhatsAppin ja Facebookin yhteistoimintaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

WhatsApp logo

Ranskan tietosuojasta vastaava viranomainen, CNIL, on raportissaan todennut Facebookin omistaman WhatsAppin jakavan lainvastaisesti tietoa käyttäjistä Facebookin kanssa. Yhtiölle annettiin kuukausi aikaa muuttaa toimintamalliaan, kertoo The Verge.

WhatsApp ilmoitti viime vuonna jakavansa käyttäjiltä kerättyä tietoa Facebookin kanssa tarkoituksenaan parantaa käyttäjien turvallisuutta, tarjota paremmin kohdennettua mainontaa ja kerätä tietoa liiketoiminnasta. Viimeisin listan asioista on nyt todettu lainvastaiseksi Ranskassa, sillä WhatsApp ei kerro käyttäjälle tämänkaltaisesta tietojenkeruusta tai tarjoa mahdollisuutta kytkeä sitä pois päältä. CNIL:n mukaan kyseinen toiminta sotii pahasti ihmisten perusoikeuksia vastaan.

Ranska ei suinkaan ole ensimmäinen WhatsAppin ja Facebookin toimintaan kyllästynyt Euroopan maa. Aiemmin sekä Saksa että Iso-Britannia ovat vaatineet muutoksia, ja viime toukokuussa Facebook sai 100 miljoonan sakon väitettyään, että se ei käytä, tai edes kykenisi käyttämään, WhatsAppin kautta saatuja tietoja hyödykseen.

CNIL on antanut Facebookille kuukauden aikaa muuttaa WhatsAppin toimintatapoja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut