Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft poisti Google Chromen asentajan pikavauhtia Windowsin sovelluskaupasta – ”Rikkoo sääntöjämme”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft on poistanut aiemmin tänään Windowsin Kaupassa saataville tulleen Googlen Chrome-selaimen asentajan.

Googlen Windows 10:n sovelluskauppaan tuoma Google Chrome oli vain linkki Google Chromen asennukseen, ei itse Google Chrome -selain.

”Olemme poistanuut Google Chrome Installer -sovelluksen Microsoft Storesta, sillä se rikkoo meidän Microsoft Storen sääntöjä”, kommentoi Microsoftin edustaja The Vergelle.

Microsoftin mukaan kaupan sovellusten tulee ”tarjota uniikkia ja erottuvaa arvoa”. Lisäksi Microsoft ”toivottaa Googlen rakentamaan Microsoft Store -selainsovelluksen, joka noudattaa sääntöjämme.

Microsoft hyväksyy Windowsin kauppaan ainoastaan sovellukset, jotka käyttävät Microsoftin selainmoottoria. Selainmoottori vastaa verkkoselaimessa itse verkkosivujen koodin piirtämisestä ruudulle ja kääntämisestä toimivaksi. Google käyttää Chromessa muuten kehittämäänsä Blinkiä. Googlen pitäisi kehittää kauppaan sopiva sovellus näin ollen erikseen.

Google Chromen täyden selaimen löytymisellä olisi merkitystä erityisesti Windows 10 S -käyttöjärjestelmäversion kannalta. Sille on sovelluksia on mahdollista asentaa vain kaupan kautta, eli Google Chromea ei Windows 10 S -laitteisiin saa. Myöskään Googlen tänään kaupassa julkaisema asentaja ei olisi mahdollistanut Google Chromen toimintaa Windows 10 S:ssä.

Google Chromen asentajan poistolla Microsoftin kaupasta ei loppujen lopuksi ole kovin suurta merkitystä. Google Chromen voi Windows 10:llä ladata edelleen aivan normaalisti, kuten ennenkin, käyttöjärjestelmän mukana tulevalla Microsoft Edge -selaimella.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Abcdef

    Windows 10 S tulee liittymään joukkoon ”sarja eeppisiä kämmejä”, kukaan ei tule kaipaamaan mokomaa tekelettä. Microsoft ei myöskään tunnu oppineen rampa-wintoosien menekistä mitään.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Koko konsepti mobiilisuoritinta käyttävästä läppäristä on yksi eeppinen kämmi. Toki valmistajille hunajaa, kun vajaatehoisella prossulla varustetun koneen voi hinnoitella normaalin koneen hintaiseksi ja ”oikean” koneen hintaa voi taas hilata ylöspäin.

Tuoreimmat jutut