Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suositusta pelistä julkaistiin piraattiversio App Storessa – osa yleistyvää ongelmaa?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Appleinsider uutisoi, että piraattiversio suositusta tasohyppelypelistä on onnistunut löytämään tiensä Applen App Storeen asti. Kyseessä on perinteinen 2D-peli nimeltä Cuphead.

Studio MDHR:n kehittämä, maailman haastavimmaksi tasoloikaksikin tituleerattu Cuphead, on julkaistu Windows-alustalle sekä Xbox One -pelikonsolille. Pelistä on kuitenkin tehty myös piraattiversio, joka löysi tiensä Applen App Storeen asti. Neljäsosalla alkuperäisen 20 euron hinnasta myytävä Cuphead näyttää erehdyttävästi esikuvaltaan, mutta erikoisinta on se, että peli sekä luikahti Applen seulan läpi että pysyi ladattavana yli vuorokauden ajan. Piraattiversion tekijä onnistui luomaan erehdyttävän aidon tekeleen, jonka lisäksi ammattimaisesti tehdyt verkkosivut olivat omiaan hämäämään Applea.

Cuphead-huijaus ei liioin ole ainoa laatuaan. 9to5Mac teki tutkimuksia ja selvitti, että myös ainakin Gang Beasts- ja Spintires-peleille on jo olemassa samankaltaiset, varsin aidon näköiset verkkosivut, joilla mainostetaan tulevaa iOS-julkaisua. Kaikki verkkosivut näyttävät kuuluvan samalle henkilölle, tai ryhmälle.

Apple on nyt poistanut Cuphead-piraattiversion App Storesta, mutta todellinen ongelma on se, miten vastaavan tapahtuminen jatkossa estetään.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut