Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google lopettaa Project Tangon – Applea seuraava lisätyn todellisuuden ARCore tulossa pian

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tango perustui useampiin kameroihin ja antureihin, joita älypuhelimista vielä yleensä löydy. Ratkaisu ei ottanut tuulta alleen.

Tango perustui useampiin kameroihin ja antureihin, joita älypuhelimista vielä yleensä löydy. Ratkaisu ei ottanut tuulta alleen.

Google on kertonut lisätyn todellisuuden hankkeidensa etenemisestä jatkossa. Testivaiheessa parhaillaan oleva ARCore on saamassa ensimmäisen varsinaisen julkaisunsa lähikuukausina. Samalla Google lopettaa aiemman Project Tangonsa kehittämisen ja tuen.

Project Tangon tuki loppuu 1. maaliskuuta.

Project Tango rakentui laitteiden sisältämille lisäkameroille ja -antureille eikä koskaan saavuttanut suurta suosiota. Markkinoille Tango ehti tulla Lenovo Phab2 Pro ja Asus ZenFone AR -puhelinmalleina. Tango-sovelluksia julkaistiin lopulta vain joitakin kymmeniä. Tuen lopettaminen tarkoittaa, ettei Tango-puhelinten lisäominaisuuksista ole jatkossa juuri hyötyä.

Tango kulki lisätyn todelllisuuden älypuhelimiin tuomisen etulinjassa, mutta Applen kesällä esittelemä ARKit muutti pelin. Google seurasi myöhemmin perässä omalla vastaavalla, Tangoa kevyemmällä ARCorella, joka tulee tuomaan lisätyn todellisuuden sovellusmahdollisuuksia laitteisiin ilman tarvetta erikoiskameroille tai -antureille. Alkuvaiheessa ARCoren on tarkoitus tukea jo yli 100 miljoonaa laitetta.

Ensimmäisen kerran Google kertoi ARCoresta elokuun lopullaEilen Google julkaisi sen toisen kehittäjäesiversion. Kuten Applen ARKit, myös Googlen ARCore tulee helpottamaan lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämistä tarjoamalla valmiin paketin ja alustan ympäristön ja kohteiden seurannasta niiden valon heijastuksiin ja niin edelleen.

ARCoren julkinen lanseeraus on luvassa tulevina kuukausina. Sen pitäisi alkuvaiheessa tukea jo 100 miljoonaa Android-laitetta ja julkisessa lanseerauksessa olla mukana jo runsaasti myös sovelluksia. Google on aiemmin nostanut ARCore-laitekumppaneistaan esille erikseen Samsungin, Huawein, LG:n sekä Asuksen.

Apple-puolella ARKitin myötä on nähty jo muun muassa kehittyneempiä lisätyn todellisuuden pelejä, erilaisia virtuaalisia mittaussovelluksia sekä muun muassa Ikea Place sen huonekalujen sovittamiseen omaan kotiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei tarvinnut olla selvännäkijä, että tiesi Tangon loppuvan ennenaikaisesti!.

  • Hendriks

   Ei tarvitse olla Hendriks, että tiesi Tangon loppuvan ennenaikaisesti!.

 2. Jacco

  Apple edellä, niin muutkin tietää mihin suuntaan mennä… ;)

Tuoreimmat jutut