Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Assistant pian tarjolla yhä useammalle – tuki tableteille ja vanhemmille älypuhelimille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Assistant.

Virtuaaliavustajat ovat kasvattaneet suosiotaan niiden toimintojen monipuolistuessa ja myös Google on kehittänyt omaa Google Assistant -avustajaansa. Seuraavaksi se saapuu tableteille, sekä yhä useammille älypuhelimille, kertoo Android Authority.

Android-tablettien markkinat ovat supistumaan päin, mutta Googlen tavoitteena on alusta asti ollut tarjota Google Assistant mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle, joten sen tuominen myös Android-tableteille on varsin looginen liike. Tableteilla onnistuu kaikki mikä älypuhelimellakin, muistutusten asettamisesta muiden laitteiden kontrolloimiseen ja säätilan tarkastamiseen.

Älypuhelimilla Google Assistant on vaatinut vähintään Android 6.0 Marshmallow -ohjelmistoversiota, mutta tästä eteenpäin se toimii myös vanhemmilla, kuitenkin vähintään Android 5.0 Lollipop -laitteilla. Viimeisimpien mittausten mukaan Lollipop versioineen on edelleen käytössä neljänneksessä Android-puhelimista, joten tuore aluevaltaus tulee tarpeeseen. Kaikki Google Assistantin toiminnot ovat saatavilla myös vanhempaa Androidia käyttävillä älypuhelimilla.

Google Assistant tableteille tulee käyttöön muutaman viikon kuluessa ensin vain Yhdysvalloissa ja englannin kielellä. Android 5.0 Lollipop -tuki puolestaan on nyt saatavilla englanniksi esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Singaporessa ja Australiassa, sekä espanjaksi Meksikossa ja Espanjassa. Suomen aikatauluista ei toistaiseksi ole tietoa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut