Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple teki 390 miljoonan dollarin sijoituksen alihankkijaansa – valmistaa laser-komponentteja

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Finisarin työntekijöitä työn touhussa.

Finisarin työntekijöitä työn touhussa.

Apple on tehnyt 390 miljoonan dollarin sijoituksen Finisar-yritykseen miljardin dollarin yhdysvaltalaiseen valmistukseen sijoittavasta Advanced Manufacturing Fund -rahastostaan.

Finisar valmistaa Applelle iPhone X:ssä ja AirPods-kuuokkeissa käytettyjä VCSEL-laser-komponentteja. iPhone X:ssä lasereita käytetään Face ID -kasvojentunnistuksen ja muiden toimintojen hyödyntämässä TrueDepth-etukamerassa. AirPods-kuulokkeissa laseria hyödynnetään läheisyyden tunnistimena, joka havaitsee onko kuuloke asetettuna korvaan.

Kaikki Applen Finisarilta ostamat laserit tullaan valmistamaan jatkossa uudessa tuotantolaitoksessa Teksasissa.

Apple on korvamerkinnyt miljardi dollaria yhdysvaltalaiseen valmistukseen panostavaan rahastoonsa. Aiemmin se on käyttänyt  jo 200 miljoonaa dollaria sijoitukseen Gorilla Glass -lasista tunnettuun Corningiin. Tästä sijoituksesta kerrottiin toukokuussa.

Finisarin valmistama VCSEL-piikiekko.

Finisarin valmistama VCSEL-piikiekko.

Applen mukaan se ostaa nyt neljännellä neljänneksellä kymmenen kertaa enemmän VCSEL-laserpiikiekkoja kuin valmistettiin maailmanlaajuisesti viime vuonna.

”VCSELit toimivat pohjana hienostuneimpiin lukeutuvalle teknologialle, jota olemme ikinä kehittäneet ja olemme innoissamme yhteistyöstä Finisarin kanssa tulevina vuosina viedä eteenpäin VCSEL-teknologiaa ja sen mahdollistamia sovelluksia”, kommentoi Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams.

Finisar palkkaa Apple-yhteistyön ja uuden rahoituksen turvin 500 lisätyöntekijää tehtaalleen Teksasiin. Uusi tuotantolaitos on käynnistymässä vuoden 2018 toisella puoliskollla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mielenkiintoista, 👍.

  • Hendriks

   Mielenkiintoista Hendriks, 👍.

 2. Vekke

  ”iPhone X:ssä lasereita käytetään Face ID -kasvojentunnistuksen ja muiden toimintojen hyödyntämässä TrueDepth-etukamerassa.”

  TrueDepth-kamera käyttää infrapunaa, ei laseria.

  Veikkaisin että lasereita tullaan näkemään takakameran yhteydessä syvyysdatan saamiseksi.

  • Markus Lehtiniitty

   Niin, se on infrapunavaloa käyttävä laser.

   VCSEL on yhtä kuin vertical-cavity surface-emitting laser, ja kuten Apple itsekin kertoi, käytössä yhtenä osana TrueDepth-kamerassa:

   ”The $390 million will allow Finisar to increase the production of vertical-cavity surface-emitting lasers (VCSELs), which power some of Apple’s most popular new features. Face ID, Portrait mode selfies and Animoji all use VCSEL technology.”

Tuoreimmat jutut