Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple teki miljardirahastosta ensimmäisen sijoituksen – Gorilla-lasin valmistajalle lisärahoitusta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple on ilmoittanut ensimmäisestä sijoituksestaan uudesta edistyneen tuotannon rahastostaan. Apple kertoi suunnitelmistaan sijoittaa 1 miljardin dollarin rahasto amerikkalaiseen tuotantoon jo aiemmin.

Ensimmäisenä sijoituksen Applen uudesta potista saa Gorilla-lasin valmistajana tunnettu Corning. Applen tekemän sijoituksen koko on 200 miljoonaa dollaria. Vaikka Apple ei iPhonen ja iPadin laseja Gorilla-lasiksi olekaan brändännyt, on sen valmistaja Corning ollut toimittamassa lasia Applelle aina ensimmäisestä iPhonesta alkaen ja edelleen tänä päivänä jokaisessa iPhonessa ja iPadissa.

Applen mukaan sen tekemä sijoitus Corningiin edistää sen tutkimusta ja tuotekehitystä, tarjoaa pääomaa laitteistoinvestointeihin sekä lasin prosessointiin. Corningilla on tehdas Harrodsburgissa, Yhdysvalloissa.

”Corningin pitkä yhteistyösuhde Applen kanssa ei ole johtanut vain merkittäviin uusia kyvykkyyksiä kuluttajille tarjoaviin lasi-innovaatioihin, vaan se on myös auttanut luomaan lähes 1 000 amerikkalaista työpaikkaa ja mahdollistanut meidän jatkavan kasvua ja laajentumista Yhydsvalloissa. Tämä sijoitus varmistaa tehtaamme Harrodsburgissa pysyvän globaalina lasiteknologian osaamisen keskuksena”, kommentoi Corningin toimitusjohtaja Wendell P. Weeks.

Corningin tuotanto Applelle tulee jatkossa olemaan tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla.

Applen miljardin investointisuunnitelmat edistyneeseen tuotantoon Yhdysvalloissa on nähty myös mielistelynä Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia kohtaan. Vaalikampanjansa aikana Trump vaati Applen tuotteiden valmistusta Yhdysvaltoihin, mutta ainakaan toistaiseksi tältä osin uusia hankkeita ei ole vielä näköpiirissä.

Applen mukaan sen toiminta on luonut Yhdysvaltoihin 2 miljoonaa työpaikkaa, mukaan lukien 450 000 työpaikkaa Applen ostojen ja sijoitusten kautta alihankkijoilla. VIime vuonna Apple käytti Yhdysvalloissa yli 50 miljardia dollaria yli 9 000 tavarantoimittajan, alihankkijan ja valmistajan palveluihin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi