Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämä painike ei ole tehnyt Android-laitteissa oikeasti mitään – muuttuu vihdoin ensi vuonna

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kuvituskuva: 9to5Google

Aikaisemmin syyskuussa Google ilmoitti ”tarkista päivitykset” -painikkeen toimivan Pixel- ja Nexus-puhelimissa ja tarjoavan ladattavaksi minkä tahansa saatavilla olevan ohjelmistopäivityksen. Puheista huolimatta todellisuus on ollut toista, eikä päivityspainikkeen painaminen ole tähän mennessä tehnyt puhelimissa mitään. Nyt Google lupaa ongelmaan vihdoin korjauksen ja ensi vuoden alusta lähtien päivitysten manuaalisen tarkastuksen pitäisi toimia odotetulla tavalla.

Googlen ohjelmistoinsinööri Elliott Hughes on kertonut Android Policelle, että päivityspainikkeen on tarkoitus ohittaa laitteiden normaali asteittainen päivitysjärjestys ja ilmoittaa Googlelle, jos käyttäjä haluaa ladata päivityksen välittömästi. Ongelmaksi muodostui Google Play, joka esti päivityspainikkeen toimimisen. Hughes tarkentaa kyseessä olleen ”rajapinnan yhteensopimattomuus järjestelmänpäivityskoodin ja tarkistuskoodin välillä”.

Tällä hetkellä päivityspainike on saatu toimimaan normaalisti Googlen sisällä, mutta loppuvuoden päivitysaikataulusta johtuen korjausta ei ole luvassa käyttäjille ennen ensi vuotta. Korjauspäivitys vaatii Google Playn päivittämisen, mutta ei ole sidonnainen Android Oreo -päivityksiin. Jatkoa ajatellen Google on luvannut kehittää testausprosessia, jotta vastaavia ongelmia ei tulevaisuudessa ilmenisi.

Google Pixel 2 XL ja Pixel 2.

Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL kärsivät Nexus-puhelinten ohella päivityspainikkeen toimimattomuudesta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Erittäin selvä juttu, 👎.

 2. JiiPee83

  Kyse oli varmaankin pixel puhelimista? Sillä se mitä uutinen antaa olettaa niin kyseisetä toiminnosta ei ole tapahtunut mitään. Itsellä kyllä on muutamat päivitykset löytyneet kun olen niitä sillointällöin katsellut. Toki ne olisivat automaattisesti varmasti muutenkin tulleet ladattavaksi mutta etsi päivitys toiminnolla ne tulivat heti ladattavaksi. Luurina siis Galaxy s8+

  • Note

   Sama täällä, note 8 löytyi sieltä vastikään päivitys manuaalisesti… eli toimii kyllä android puhelimissa.

 3. Ande

  ja tarjoavan ladattavaksi minkä tahansa saatavilla olevan ohjelmistopäivityksen

  Eli saako valita itse munkä version asentaa?

Tuoreimmat jutut