Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Puolustusvoimat hankkii yli miljoonalla eurolla: tällainen on järeää tekoa oleva suomalainen mobiiliviestintälaite

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bittium Tough Comnodeen voidaan kiinnittää luuri.

Bittium Tough Comnodeen voidaan kiinnittää luuri.

Puolustusvoimat on tilannut suomalaiselta Bittiumilta monikäyttöisiä Bittium Tough Comnode -päätelaitteita. Tilauksen arvonlisäveron hinta on 1,1 miljoonaa euroa.

Puolustusvoimien tekemä tilaus koskee laitteen tuotteistuksen viimeistä vaihetta, jonka kesto on yhdeksän kuukautta, sekä laite-erän toimitusta Puolustusvoimille tuotteistusvaiheen päättymisen jälkeen.

Bittium Tough Comnode -päätelaitteella täytetään Puolustusvoimien liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeita muun muassa VoIP-puhelimena (Voice over IP), IP-reitittimenä (Internet Protocol) ja SHDSL-toistimena (Symmetrical High-speed Digital Subscriber Line).

Bittiumin mukaan sen Tough Comnode -päätelaite on lujatekoinen, helppo asentaa erilaisiin käyttöympäristöihin ja soveltuu myös sotilaan kannettavaksi taistelukentällä. Se on yhteensopiva Puolustusvoimilla käytössä olevan, laajakaistaiseen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa, ja tarjoaa monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Bittium Tough Comnode -päätelaite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

Bittium Tough Comnode -laite sisältää 3,5 tuuman TFT LCD -värinäytön 320×240 pikselillä, kaksi toimintonäppäintä näytön alapuolella sekä 12 numeronäppäintä. Laitteessa on kattavat ääni-, sarja-, verkko- virta- ja USB-liitännät. Lisäksi se sisältää GPS-paikannuksen sekä langattomat WLAN 802.11b/g/n ja Bluetooth 3.0 -yhteydet.

Pinnoitetusta alumiiniseoksesta ja muovista valmistetulla rungolla varustettu laite painaa 580 grammaa ilman erillistä luuria ja sen pidikettä. Mitat ovat 180 x 90 x 30 millimetriä. Laite on luokiteltu pudotuksen kestäväksi (MIL-STD-810G, MIL-STD-461F ja MIL-STD-1275E) sekä lisäksi pölyn- ja vedenkestäväksi 1 metrin syvyyteen asti (IP67). Käyttölämpötila on -40-asteesta +55-asteeseen.

Bittium Tough Comnodessa on kattavat liitäntämahdollisuudet.

Bittium Tough Comnodessa on kattavat liitäntämahdollisuudet.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Melkoisen katu-uskottava.

 2. kukez

  Sipilän firman peruja ja pakko jatkossakin on kaikki ostaa tuolta firmalta

  • Matti#2

   Ja pointtisi oli? Eiköhän nämä vehkeet kannata pitää mahdollisimman suomalaisissa käsissä.

 3. Bumbum

  GPS-paikannus on varmaan vihollisen tykistöä varten?

 4. Kotimaista

  Kunnon liitännät eikä mitään usb-lirputtimia. Mitäköhän maksaisi kansalaisen versio ilman militarilisukkeita? Eli ikäänkuin kansalaisen survival puhelin, jolla pärjäisi evakossa tai muuten vaan metsissä. Tuppaa iLuurit ottamaan nokkiinsa jokaisesta kompuroinnista tai persiilleen lippaamisesta.

  • Aki m

   Koteloilla saa muutettua ihan minkä tahansa puhelimen yhtä kestäväksi tuon Bittium Tough Comnoden.

 5. Tomm

  Toivottavasti tietoturva kunnossa.

 6. Hendriks

  Puoli päivää ja Suomi on vallattu!.

  • Matti#2

   Sinäkö olet valtaamassa?

 7. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Mitenhän pitkään tuollainen Bittium Tactical Wireless IP Network -verkko olisi pystyssä sodan syttyessä…

  • Matti#2

   Eiköhän tuotakin ole mietitty, tosin samaa lienee pohtinut myös vastapuoli. Toivottavasti ei päästä koskaan testaamaan tositoimissa. Ja jos päästään, niin en ainakaan halua hendriksiä!. selkäni taakse 😬!.!.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    😂😂😂

Tuoreimmat jutut