Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Spotify ja Tencentin musiikkiyritys ostivat osuuden toisistaan – kiinalaisjätti kasvattaa asemaansa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Spotify logo.

Spotify ja Tencentin musiikkitytäryritys, Tencent Music Entertainment, ovat sopineet tekevänsä vähemmistösijoitukset toisiinsa.

Lisäksi Tencent tulee Spotifyn omistajaksi erillisen sijoituksen turvin myös suoraan. Nämä osakkeet Tencent ostaa Spotifyn aiemmilta omistajilta.

Wall Street Journalin aiemman raportin mukaan sekä Spotifyn että Tencent Music Entertainmentin osuudet toisistaan jäävät yltävät jopa 10 prosenttiin. Yhtiöt eivät nyt kertoneet tarkkaa osuutta.

Ruotsalaisen Spotifyn listautumista pörssiin odotellaan jo kuumeisesti. Se tulee näillä näkymin tapahtumaan ensi vuoden aikana. Spotify on harkinnut listautumista suoraan pörssilistalle poikkeuksellisesti ilman listautumisen yhteydessä järjestettävää osakeantia ja -myyntiä.

Tencent tunnetaan Suomessa parhaiten Supercellin pääomistajana. 500 miljardin dollarin markkina-arvon hiljattain ylittänyt Tencent omistaa suuret kiinalaiset WeChat- ja QQ-yhteisöpalvelut, ja kerää merkittävimmän osan myynnistään peleistä.

Tencent on jo aiemmin ostanut vähemmistöomistusosuudet myös Teslasta ja Snapchatista.

Spotifyn tavoin myös Tencent Music Entertainmentin odotetaan listautuvan pian pörssiin noin 10 miljardin dollarin arvostuksella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Kiinalaisyritykset rahoittavat yritysostojaan velalla, iso kupla!.

    • Hendriks

      Hendriks on iso kupla!.

Tuoreimmat jutut