Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google veti yllättäen pois listansa vuoden suosituimmista sovelluksista ja peleistä – epämiellyttävä sovellus oli kärjessä?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Play -logo.Google kertoi viime viikolla Play-kauppansa parhaimmista, suosituimmista sisällöistä vuonna 2017. Google listasi alun perin blogimerkinnässään vuoden suosituimmat uudet sovellukset ja pelit, muiden musiikki-, elokuva-, tv-sarja- ja kirjakategorioiden lisäksi.

Nyt Google on kuitenkin ilman selityksiä poistanut alkuperäisestä listauksestaan suosituimpien sovellusten ja pelien listat, ja korvannut ne vain yhdellä vuoden 2017 parhaalla sovelluksella ja parhaalla pelillä.

Asiasta on uutisoinut muun muassa AndroidAuthority-sivusto.

Google on nostanut nyt vuoden parhaimmaksi sovellukseksi Socratic – Math Answers & Homework Helpin ja parhaimmaksi peliksi CATS: Crash Arena Turbo Starsin.

AndroidAuthority spekuloi, että Googlen tekemän muutoksen syy voi olla alkuperäisellä suosituimpien sovellusten listalla ensimmäisellä sijalla ollut Photo Editor – Beauty Camera & Photo Filters -sovellus. Kyseistä sovellusta on Google Playn mukaan ladattu 10-50 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt hyvät 4,2 / 5 -arviot.

Kamerasovellukseksi sovellus kuitenkin pyytää kovin laajoja oikeuksia, kuten soitettujen puhelujen uudelleenohjaus, puheluiden soittaminen, puhelulokin lukeminen ja muokkaus ja verkkoasetusten muuttaminen ja verkkoliikenteen hallinta. Lisäksi sovellus on voinut näyttää mainoksia lukitusnäkymässä, minkä Google on pyrkinyt tuoreimmilla sääntömuutoksillaan kitkemään pois sovelluksista. Lisäksi Google on viime aikoina tiukentanut myös sovelluksilta edellyttämiä tietosuojakäytäntöjä, mikä huomioiden tämän sopimattoman tiedonjanoisen kuvanmuokkaussovelluksen kruunaaminen osoittautui kenties kyseenalaiseksi.

Koska Google ei ole asiaa ainakaan toistaiseksi kommentoinut, ei todellista syytä muutoksille kuitenkaan tiedetä. Joka tapauksessa kyseessä on yllättävä – ja täydellisessä hiljaisuudessa – tehty muutos.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Mutta… eihän Google vedä mitään takaisin, Apple vain, 🙄.

    • Hendriks

      Ainoa, joka tääl vetää olen MINÄ SUURI Hendriks, 🙄.

Tuoreimmat jutut