Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia 8 ei tue Googlen uutta ratkaisua Android-päivitysten nopeuttamiseksi – ei kuitenkaan välttämättä huomattavaa vaikutusta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 8 sai hiljattain Oreo-päivityksen.

Nokia 8 sai hiljattain Oreo-päivityksen.

HMD Global ei tue Googlen Project Trebleä Nokia 8 -älypuhelimessaan, joka on toistaiseksi ainoa Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversion päivityksenä saanut Nokia-älypuhelin.

Project Treble on Googlen tuorein hanke Android-päivitysten nopeuttamiseksi. Se erottelee käyttöjärjestelmästä matalan tason laitesidonnaisen koodin erilleen niin, että perustan päällä olevaa versiota on aiempi helpompi vaihtaa ja näin päivitykset nopeutuisivat, kun niistä tulisi laitevalmistajille sekä helpompia että edullisempia toteuttaa.

Nokian tuotteista vastaavan johtajan Juho Sarvikkaan mukaan Treble-tuen puute ei tule käytännössä näkymään käyttäjälle – ja on tässä myös todennäköisesti aika lailla oikeassa. Treblen tavoite on tehdä päivityksistä helpompia ja näin nopeampia toteuttaa poistamalla valmistajalta lisätyötä, mutta jos HMD:llä paiskitaan hommia lujasti, pitäisi myös Nokia 8:n päivittyä jatkossakin etulinjassa tulevilla Android-päivityksillä.

Syy Treble-tuen puuttumiseen Nokia 8:sta on selkeä. Treble vaatisi Nokia 8:sta löytyvän erillisen levyosion laitevalmistajan osalle ohjelmistosta, jollaista siinä ei ole eikä sen lisääminen ole mahdollista verkon yli tapahtuvana päivityksenä.

Treble-tuen ovat laajemminkin käytännössä Googlen Pixeleitä lukuun ottamatta saamassa ainoastaan ne laitteet, jotka tulevat suoraan myyntiin Android Oreolla varustettuna. Nokia 8 ei siis ole tässä suhteessa myöskään minkäänlainen poikkeus.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Halvalla tehty laite siis,.

  • Muutakin elämää

   Eipä ahdista minun elämääni.

   • Hendriks

    ”Other manufacturers are offering treble support with their updates.”,

    👎.

    • Christian

     Ja uskoit siihen Twiittiin. Lueppa asiasta muualtakin. Samsungin, HTC:n, LG:n ja Sonyn puhelimet jotka on julkaistu ennen Oreota, eivät tue Trebleä. Kaikista maailman puhelimista jotka tähän mennessä on julkaistu, Trebleä tukee Essential Phone, Google Pixel 1 ja 1XL, Huawei Mate 9 ja Honor 8 Pro.

  • Hendriks

   Halvalla tehty Hendriks,.

  • Christian

   Et vissiin lukenut juttua lainkaan?

   ”Treble-tuen ovat laajemminkin käytännössä Googlen Pixeleitä lukuun ottamatta saamassa ainoastaan ne laitteet, jotka tulevat suoraan myyntiin Android Oreolla varustettuna. Nokia 8 ei siis ole tässä suhteessa myöskään minkäänlainen poikkeus.”

   Ei sitä Treble -tukea ole yhdessäkään puhelimessa joka on tullut vanhemmalla Androidilla alkujaan myyntiin kuin Oreo. Eli siis kaikki puhelimet jotka tähän mennessä on julkaistu, on siis halvalla tehty? Googlen kehittämä joten Pixeleissä luonnollisti tämä osoiointi on ollut valmiina tulevaa varten.

   • Hendriks

    Lue itse!.

    ”Other manufacturers are offering treble support with their updates.”,

    🙄.

    • Christian

     Ja uskoit siihen Twiittiin. Lueppa asiasta muualtakin. Samsungin, HTC:n, LG:n ja Sonyn puhelimet jotka on julkaistu ennen Oreota, eivät tue Trebleä. Kaikista maailman puhelimista jotka tähän mennessä on julkaistu, Trebleä tukee Essential Phone, Google Pixel 1 ja 1XL, Huawei Mate 9 ja Honor 8 Pro.

     (Meni väärään kohtaan)

 2. eero

  Toivottavasti Screen Cast eli Miracast tulee takaisin Oreon myötä. Google S##### otti sen pois 7.x:stä. [email protected]###le!!!

  • Hendriks

   Google Assistant meni myös tänä vuonna pahasti alamäkeen, 👎!.

 3. Tomm

  Nokia ei myöskään lähde treblen mukaan, kuten OnePlus.

  • Christian

   Ei välttämättä kannatakaan jos valikoima pidetään järkevänä jolloin kulut päivitysten hoitamisesta itse pysyy kurissa ja ne saadaan ajettua laitteisiin tarpeeksi tiuhaan tahtiin. Samsungin esimerkiksi olisi järkevää ottaa Treble -tuki käyttöön tulevissa laitteissaan kun valikoima on niin järkyttävän laaja, jolloin päivittämiskustannukset ovat suuret. Etu niin asiakkaalle kuin yrityksellekin. Tiedä sitten millaisen siivun Google päivityksien hoitamisesta ottaa.

Tuoreimmat jutut