Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple kehittää omia virranhallintapiirejä – tuo paremman akunkeston iPhoneen ehkä jo ensi vuonna

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone akku.

Apple pyrkii jatkuvasti vahvistamaan otettaan tuotteidensa keskeisistä teknologioista. Japanilainen talousjulkaisu Nikkei kertoo nyt Applen suunnittelevan omaa virranhallintapiiriään iPhoneihin. Uutta piiriä odotetaan käyttöön jo ensi vuoden uusissa iPhone-malleissa.

Apple on tähän asti käyttänyt brittiläisen Dialog Semiconductorin virranhallintapiirejä. Tiedot Applen suunnitelmien yksityiskohdista painoivat nyt Dialogin pörssikurssin viidenneksen laskuun. Reaktio ei ole mitenkään ylimitoitettu, sillä vuonna 2016 Apple toi 74 prosenttia Dialogin liikevaihdosta.

Virranhallintapiiri hallinnoi iPhonessa akun lataamista, sen käyttöä sekä virrankulutusta.

Nikkein lähteiden mukaan Applen tämän hetken suunnitelmissa se olisi korvaamassa jo ensi vuonna puolet iPhoneihin päätyvista virranhallintapiireistä. Tämä voisi tarkoittaa oman virranhallintapiirin käyttööonottoa esimerkiksi joissakin, mutta ei kaikissa uusissa iPhone-malleissa. Toinen lähde tosin kertoo suunnitelmien vielä voivan muuttua, ja oman virranhallintapiirin käyttöönoton voivan venyä vuoteen 2019.

Applelta odotetaan ensi syksynä kolmea uutta iPhone-mallia, 6,1 tuumaista LCD-näytöllä sekä OLED-näyttöisiä 5,8 ja 6,5 tuuman koossa.

Apple pyrkii omilla piireillään lisäämään vaikutusmahdollisuuksiaan tuotteidensa kehitykseen sekä vähentämään riippuvuuttaan ulkopuolisista yrityksistä. Lisäksi kehittämällä omat piirinsä vain omaan käyttöönsä, voi Apple räätälöidä laitteiston ja ohjelmiston yhdeksi integroiduksi kokonaisuudeksi.

Apple on jo vuosia käyttänyt iOS-laitteissa, eli iPhoneissa ja iPadeissa, omaan suunnitteluun perustuvia järjestelmäpiirejään. Tämän vuoden uudessa A11 Bionic -piirissä on myös ensimmäinen Applen itse suunnittelema grafiikkasuoritin.

Nikkein lähteiden mukaan Applen kehityksessä oleva uusi virranhallintapiiri tulisi olemaan alan kehittynein. Käytännössä tämä voisi näkyä iPhonen vähentyvän virrankulutuksen pidentämänä akunkestona virrankulutuksen paremman hallinnan myötä.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jonahan

    Toivottavasti Apple käyttää tämän parempaan akunkestoon eikä pienempään akkuun, kuten niin usein aiemmin. Jos yksi negatiivinen asia pitää iPhone X:sta nostaa on se nimenomaan akkukesto, joka ei tunnu olevan merkittävästi parempi kuin iPhone 6:ssa, vaikka kaiken järjen mukaan pitäisi.

    Toinen asia joka on heikompi kuin oletin on näyttö, jos tämä on todella parasta mitä OLED:lla saa aikaan niin toivon Applen siirtyvän muuhun tekniikkaan niin pian kuin mahdollista.

  2. Hendriks

    ”Nikkein lähteiden mukaan Applen kehityksessä oleva uusi virranhallintapiiri tulisi olemaan alan kehittynein.”

    Kuten itse Applen suorittimetkin, 👍.

Tuoreimmat jutut