Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia kiistää huhut 16 miljardin dollarin yrityskaupasta: ei käy keskusteluja eikä valmistele tarjousta tällä hetkellä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokia on kommentoinut viime yönä Suomen aikaa levinneitä huhuja, joiden mukaan se olisi tekemässä yhdysvaltalaisesta verkkoratkaisuyrityksestä Juniper Networksista 16 miljardin dollarin ostotarjouksen.

Nokia kiistää CNBC-talousuutiskanavan raportin jyrkästi.

Alla Nokian lausunto kokonaisuudessaan:

Nokia ei tyypillisesti kommentoi markkinahuhuja, mutta johtuen mediassa esitetyistä yksityiskohtaisista Juniper Networksia koskevista ostohuhuista Nokia antaa seuraavan lausunnon:

”Nokia ei ole tällä hetkellä keskusteluissa Juniper Networksin kanssa liittyen yhtiötä koskevan ostotarjouksen tekemiseen eikä valmistelemassa yhtiötä koskevaa ostotarjousta.”

Mielenkiintoinen osa Nokian lausuntoa on luonnollisesti tällä hetkellä. Nokian antaman lausunnon mukaan se on siis voinut aiemmin käydä keskusteluja Juniperin ostosta, mutta syystä tai toisesta nänä neuvottelut ovat sittemmin katkenneet.

CNBC:n raportti ei kertonut lainkaan, millainen Nokian tarjous olisi rakenteeltaan.

Juniperin osakekurssi nousi huhujen jälkeisessä jälkikaupankäynnissä eilen lähes 20 prosenttia. Yhtiön markkina-arvo keskiviikon varsinainen kaupankäynnin päätöksessä oli 11,12 miljardia dollaria eli Nokia olisi ollut huhujen mukaan tarjoamassa yli 40 prosentin preemiota suhteessa osakekurssiin ennen tarjouksesta vuotaneita tietoja.

Nyky-Nokia on syntynyt viime vuosien aikana useiden merkittävien yritysjärjestelyjen myötä. Nokia myi syvästi tappiollisen puhelinliiketoimintansa Microsoftille ja hankki samanaikaisissa neuvotteluissa tätä ennen itselleen Nokia Siemens Networksin puolikkaan vuonna 2013. Sittemmin keväällä 2015 Nokia ilmoitti ostavansa Alcatel-Lucentin osakevaihdolla 15,6 miljardin euron kaupassa. Kauppa toteutui alkuvuodesta 2016.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi