Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uberin tulos sukelsi syvemmälle – heinä-syyskuussa 1,46 miljardin dollarin tappiot

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uber-logo taustalla.Kyytipalveluyritys Uberin tappio syveni heinä-syyskuussa eli kolmannella vuosineljänneksellä, raportoi Bloomberg.

Uberin nettotulos oli 1,46 miljardia dollaria tappiollinen.

Uberin ympärillä on nähty kuluvan vuoden aikana lukuisia skandaaleita – viimeisimpänä lokakuussa 2016 tapahtuneen 57 miljoonan Uber-asiakkaan ja -kuskin tietovuodon peittelyn paljastuminen.

Parhaillaan Uberin omistus on menossa uuteen uskoon, kun SoftBank kumppaneineen pyrkii hankkimaan merkittävän omistusosuuden yhtiöstä tekemällään ostotarjouksella. SoftBankin kumppaneita tarjouksessa ovat nyt Dragoneer Investment Group, TPG, Tencent ja Sequoia Capital. Ne tavoittelevat vähintään 13,4 prosentin osuutta Uberista.

SoftBankin antaman tiedon mukaan Uberiin varhaisessa vaiheissa sijoittaneista Benchmark ja Menlo Ventures ovat ainakin aikeissa myydä osakkeitaan.

Uber kasvatti myyntiään, eli asiakkaiden maksuja sen palveluista 11 prosenttia huhti-kesäkuun 8,74 miljardista dollarista 9,71 miljardiin dollariin heinä-syyskuussa. Uberin liikevaihdoksi tästä kirjautui 2,01 miljardia dollaria, jossa oli kasvua 21 prosenttia edellisen neljänneksen 1,66 miljardista.

Uberin tulos kääntyi kuitenkin laskuun. Nettotappio syveni huhti-kesäkuun 1,06 miljardista dollarista 1,46 miljardiin dollariin heinä-syyskuussa.

Uber on nostanut viimeksi rahoitusta 69 miljardin dollarin arvostuksella. SoftBankin ja kumppaneiden odotetaan ostavan 1 miljardin dollarin edestä uusia osakkeita tällä arvostuksella, mutta aiemmilta omistajilta osakeostojen tapahtuvan huomattavasti alemmalla hinnalla. Toistaiseksi SoftBank ja kumppanit ovat tarjonneet 48 miljardin dollarin arvostusta, eli 30 prosenttia alempaa hintaa, osakkeista ostotarjouksessaan, johon odotetaan kuitenkin vielä korotusta. Ostotarjous on voimassa noin seuraavan kuukauden ajan. Pörssiin Uberin odotetaan listautuvan vuoden 2019 aikana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Hyvä!. Toivottavasti kaatuu pian!.

    • Mooses80

      Sit tulee vaan joku uus tilalle. Ei noista tulla pääsee eroon enääm ikinä, ellei sit joku kiellä jakamistaloutta vedoten sen olevan kommunismia..

Tuoreimmat jutut