Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen tutkimusosaston uusi keksintö: sovellus paljastaa ihmiset, jotka kurkkivat puhelintasi olan yli

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google logo

Googlen tutkimusosaston tutkijat Hee Jung Ryu ja Florian Schroff ovat kehitelleen uuden menetelmän, jossa älypuhelin tunnistaa sitä tarkkailevat ihmiset. Tunnistusohjelma osaa erottaa älypuhelimen pääkäyttäjän muista käyttäjistä ja näin ilmoittaa, kun älypuhelimen näyttöä katsotaan puhelimen omistajan olan yli.

Aikaisessa Quarzille esitellyssä testiversiossa Ryun ja Schroffin kehittämä sovellus tunnistaa, kun toinen henkilö katsoo näyttöä puhelimen omistajan olan yli ja ilmoittaa asiasta välittömästi omistajalle. Ilmoittaminen tapahtuu puhelimeen avautuvalla kamerasovelluksella, jossa puhelinta katsonut henkilö on korostettu punaisella neliöllä. Kun puhelinta katsonut henkilö kääntää katseensa toiseen suuntaan, sulkee puhelin kamerasovelluksen ja palaa takaisin edelliseen käytössä olleeseen sovellukseen.

Kehittäjien mukaan näyttöä katsovien henkilöiden tunnistus onnistuu puhelimen kamerasovelluksella useimmissa valaistusolosuhteissa ja ottaa ajallisesti vain kaksi millisekuntia. Koska tietojen prosessointi tapahtuu suoraan puhelimessa pilvipalveluiden sijaan, onnistuu tunnistus äärimmäisen nopeasti eikä vaadi verkkoyhteyttä.

Vielä toistaiseksi testivaiheessa olevasta tunnistustekniikasta voi katsoa esittelyvideon alta. Mahdollisesta kuluttajille suunnattavasta versiosta ei nykytilanteessa ole tietoa ja ongelmiksi voivat muodostua muun muassa koko ajan päällä olevan kameran virrankulutus sekä haasteet yksityisyyden suojassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Tällaiset ihmiset käyvät kyllä hermoon!. 👎

    • Hendriks

      Tällainen Hendriks käy kyllä hermoon!. 👎

Tuoreimmat jutut