Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windowsin käyttöliittymä kokemassa suurimman muutoksen sitten Windows 95:n – ideassa on ripaus samaa kuin epäonnistuneessa suomalaistietokoneessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Taustalla Word-välilehti ja kuvassa esillä uusi välilehti ehdotuksilla avattavista tiedostoista ja muista kohteista.

Taustalla Word-välilehti ja kuvassa esillä uusi välilehti ehdotuksilla avattavista tiedostoista ja muista kohteista.

Microsoft on kertonut Windows 10:een tulevista uusista ominaisuuksista. Ensimmäisenä ne tulevat tulevina viikkoina osaksi Windowsin Insider-testiversioita. Uudistukset on tarkoitettu osaksi seuraavaa merkittävää Windows-päivitystä, jota odotetaan kevään aikana.

Merkittävin uudistus on toistaiseksi nimeltään Sets – Microsoftin mukaan nimi voi vielä myöhemmin kuitenkin muuttua. Kyseessä on idea välilehtien tuomisesta osaksi sovelluksia, niin että esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvät asiakirjat, verkkosivut, tiedostot ja sovellukset voi avata yhden yhdistetyn ikkunan alle yhdeksi kokonaisuudeksi, johon on myöhemmin helppo palata.

Esimerkiksi Word-asiakirjaa voi työstää ensin normaalisti, sitten lisätä saman ikkunan alle verkkosivuja välilehdiksi, kuten alta löytyvällä videolla uutta ominaisuutta esitellään.

Välilehtimäinen käyttöliittymä muistuttaa myös Googlen Chrome OS:stä, mutta perusidea tiettyyn projektiin tai asiaan liittyvien erillisten kohteiden keräämisestä yhteen paikkaan on tuttua myös suomalaisen Solu Machinesin Solu OS -käyttöjärjestelmästä. Siinä koko käyttöliittymä rakentui juuri eri projektisolujen pohjalle. Solu Machines meni aiemmin tänä vuonna konkurssiin.

Microsoftin Sets tulee aluksi tukemaan uuden ajan UWP-sovelluksia, mutta tukea sille on tarkoitus laajentaa jatkossa myös yksinkertaisimpien perinteisten Windows-sovellusten kautta Office-sovelluksiin ja monimutkaisempiin sovelluksiin, kuten useista ikkunoista jo tähän asti koostuneeseen Photoshopiin.

Muun muassa MSPoweruser-sivusto kuvailee muutosta suurimmaksi mitä Windowsissa on tapahtunut sitten Windows 95:n.

Lisäksi pian Insider-testikäyttäjät saavat myös aiemmista Windows 10 -päivityksistä myöhästyneen Timeline-toiminnon, Timeline eli aikajana mahdollistaa paluun visuaalisella aikajanalla takaisinpäin, jolloin on helppo tarkastella sitä minkä parissa aiemmin työskenteli.

Yhdessä Sets- ja Timeline-toiminnot muuttavat merkittävästi Windows 10:n käyttöä.

Timeline-aikajana mahdollistaa visuaalisesti paluun aiempiin tehtäviin.

Timeline-aikajana mahdollistaa visuaalisesti paluun aiempiin tehtäviin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Turhaa kikkailua, ei tuo mitään merkittävää lisäarvoa.,

 2. Madman

  Jaaha, siinä tehdään taas viallista v****a ehjään p-reikään. Kannattaisi nyt vaan pitää ne toimivat ratkaisut ennallaan.

 3. Juha

  Voihan uutta aina kokeilla. Kuluttajat kuitenkin aina ostaa sen Windows-tuotteen koneen mukana, joten riski on pieni vaikkei muutos massoja miellyttäisikään. Win10 ei ollut massojen mieleen aluksi, mutta niin vaan se on nyt lähes jokaisella työpöydällä.

 4. Pekka

  Mittava parannus työtehoon.
  Pitkään aikaan ei mitään näin merkittävä muutosta ole tehty.
  Loogisesti kootaan asiat yhteen välilehdille.
  Hienoa!

Tuoreimmat jutut