Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tivi: Suomalainen Solu Machines konkurssiin – kehitti mullistavaa tietokonetta ja käyttöliittymää

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kristoffer Lawson esittelemässä Solua julkistustilaisuudessa Startup Saunan yhteydessä.

Kristoffer Lawson esittelemässä Solua julkistustilaisuudessa Startup Saunan yhteydessä.

Suomalainen Solu Machines Oy on asetettu konkurssiin tämän viikon maanantaina 18. syyskuuta. Asiasta kertoo Tivi.

Solu kehitti pienikokoista taskussa kannettavaa tietokonetta, joka oli mahdollista kytkeä ulkoiseen näyttöön, näppäimistöön ja hiireen. Itse laitteessa oli neliönmuotoinen näyttö. Tietokoneessa oli Solun kehittämä käyttöjärjestelmä uudenlaisella, soluista koostuvalla käyttöliittymällä. Tavoitteena oli myös mullistaa sovellusten liiketoimintamalli: Solussa sovelluksista ei olisi maksettu erikseen, vaan laitteen käyttämisen mahdollistava kuukausimaksu olisi avannut sovellukset käyttöön ja käyttäjän maksamasta kuukausimaksusta olisi jaettu rahaa eteenpäin sovelluskehittäjille.

Solun kehittämä tietokone.

Solun kehittämä tietokone.

Solu tuli julkisuuteen täydellä voimalla loppuvuodesta 2015, kun se aloitti laitteensa ennakkomyynnin joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa. Myös me pääsimme tutustumaan laitteeseen.

Lopulta laitteiden toimitukset ennakkotilaajille takkusivat ja myöhästyivät pahasti. Syynä olivat muun muassa komponenttivaihdokset.

Viime marras-joulukuun vaihteessa Slush-tapahtumassa Solu esitteli Androidin päälle kehittämäänsä ohjelmistoa, joka toi SoluOS:sta tutun uuden käyttöliittymän ja sovellukset käytettäväksi myös Android-laitteilla. Sittemmin Solun ympärillä on ollut enimmäkseen hiljaista, kunnes nyt touhu näyttäisi päättyvän konkurssiin.

Solun hallituksessa mukana olivat Taneli Tikka, Sonja London, kansanedustaja Jyrki Kasvi, Sasha Markvo ja Javier Reyes. Toimitusjohtajana toimi perustaja Kristoffer Lawson. Historiansa aikana Solu keräsi sijoittajilta ainakin 1,3 miljoonaa dollaria rahoitusta.

Solu ehti laajentamaan ajatustaan myös Android-laitteisiin.

Solu ehti laajentamaan ajatustaan myös Android-laitteisiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juhannuspukki

  Tämän nyt arvasikin. Ei tämä laite tarjoa mitään merkittävää lisäarvoa nykyiseen tekniikkaan nähden.

 2. VoiLehvetti

  Kyseessä oli aito pyramidihuijaus. Pieni sisäpiiri sai itselleen laitteet ja mukavan työpaikan pariksi vuodeksi. Ilman jääneet rahoittivat.

  Oli lähes rikollista ottaa rahat Kickstarterissa, kun oli aivan varmasti tiedossa, ettei rahaa ole tarpeeksi kaikkien tilattujen laitteiden toimittamiseen.

 3. Hendriks

  Sanoin jo heti alkuun, etten uskonut menestykseen!.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   😂👍

  • Hendriks

   OLEN JUMALA!.

 4. VoiLehvetti

  Taisivat puuhamiehet kerätä itselleen ihan mukavat tulot, jos tosiaan pitää paikkansa muualla uutisoitu tieto, että keräsivät yhteensä yli 2 000 000. Näön vuoksi ostivat 50 laitetta. Helmikuussa viitsivät viimeksi kertoa joukkorahoittajille mikä on tilanne. Noihin henkilöihin en luota enää ikinä.

  • Calileon

   Eikös se johtomieskin ollut joku mamu.

   • Vili

    Se taisi olla Jolla.

   • Calileon

    Oikea Calileon ei kirjoittele enään tällä palstalla. Olen siirtynyt seuraamaan sivustoja joilla jokaisen nimimerkki on oma ja trollit siivotaan keskusteluista pois.

    • Calileon

     ^Feikki

    • Calileon

     Ja eiköhän kaikki tätä palstaa seuraavat ja tänne aidosti kommentoivat tunnista kuka on oikea ja kuka väärä. Sen näkee suoraan kirjoitustyylistä.

     • Calileon

      Eiköhän tännekin eksynyt tämä kopioija. Kuten sanoin jo yllä – olen siirtynyt muille foorumeille enkä enää tämän viestin jälkeen tule kirjoittamaan tälle sivustolle.

Tuoreimmat jutut