Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tarvitaanko vielä älypuhelinta? WhatsApp voi laajentua pian uuteen laitteeseen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

WhatsApp logoSupersuosittu viestintäsovellus WhatsApp suunnittelee laajentumista tabletteihin. Asiasta kertoo WhatsAppin kehitystä läheisesti seuraava WABetaInfo, joka on löytänyt tuoreen WhatsApp Desktop -päivityksen syövereistä viittauksia tablettiversioon WhatsAppista Applen iOS-käyttöjärjestelmällä.

WhatsApp on tällä hetkellä käytettävissä älypuhelimilla sekä WhatsApp Webin ja WhatsApp Desktopin kautta tietokoneilla.

WhatsApp kytkeytyy käyttäjänsä puhelinnumeroon, joten sitä ei ole varsinaisesti ajateltu monen laitteen kautta käytettäväksi. Suuri kysymys onkin, miten WhatsAppin tuleva iPad-tablettiversio tulee toimimaan.

Yksi vaihtoehto on tabletti-WhatsAppin toiminta tietokoneversioiden tavoin vain älypuhelinsovelluksen laajennuksena. Toisaalta joissakin tableteissa on oma mobiiliverkkoyhteytensä, ja näissä laitteissa WhatsApp voisi käyttää kytkeytyä vain laitteen sisältämän SIM-kortin puhelinnumeroon.

Mielenkiintoisesti WABetaInfo kuitenkin vihjaa myös WhatsApp Desktopin osalta toiminnan olevan muuttumassa jatkossa. Voisiko WhatsApp suunnitella palvelunsa vapauttamista puhelinnumeroon perustumisen kahleista? Sekin on mahdollista, ja helpottaisi jatkossa WhatsAppin käyttöä suoraan useissa eri laitteissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Hjuva juttu

 2. Hendriks

  Ladattu yli 500 000 000 kertaa – huippusuosittu selain katosi Google Playsta

  Kiinalaisen Alibaban omistama selain nauttii suurta suosiota. UC Browseria käytetään laajasti kakkosselaimena, minkä lisäksi sillä on Kiinassa paljon käyttäjiä. Sen latausmäärä pelkästään Google Playssa on käsittämättömät 500 000 000 – 1 000 000 000 kertaa.

  UC Browser koki kovan kolauksen maineelleen toissa vuonna. Reutersin mukaan Toronton yliopiston Citizen Lab -tutkimusryhmä paljasti, että selain vuotaa käyttäjänsä tietoja. Muun muassa käyttäjän paikannustiedot, tämän käyttämät hakusanat, puhelimen yksilöivä imei-koodi sekä mobiililiittymän tiedot ovat verrattain helposti selvitettävissä.

  https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000005449514.html

  Yllätys mistä kotoisin!. 🙄

  • nakke

   Perusta joku oma sivusto jonne voit tunkea näitä Kiinalinkkejäsi rauhassa.

 3. PJ66

  Erikoinen otsikko. Eiköhän älypuhelinta käytetä muuhunkin kuin Whatsappiin. Ja iPad on aika iso kuskata mukana. Mutta itse asia, hyvä lisäys olisi tablettiin. Tosin vaikka tablettia käytän, on yleensä puhelin jossain lähistöllä, eli melko sama onko sovellusta tabletissa. Siis minulle, eiköhän tällekin käyttäjiä löydy

  • Jokke85

   Whatsapp löytynyt jo vuosien päivät android tableteista, tosin vaatinut yllämainitun sim-kortin toimiakseen.

 4. Qwertyli

  Telegram on myös sidottu puhelinnumeroon, mutta sen saa silti mainiosti tablettiin asennettua. Tablettiversio pyytää vahvistuskoodin, joka tulee puhelimeen lähetettynä tekstiviestinä. Ihme juttu, ettei WhatsAppiin ole aiemmin saatu tällaista.

Tuoreimmat jutut