Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi nopeampi Firefox-selain nyt ladattavissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Firefox Quantum logo.

Firefox Quantum logo.

Mozilla on julkaissut uuden merkittävän version Firefox-verkkoselaimestaan.

Uusi Firefox Quantum, versionumeroltaan Firefox 57, on Mozillan mukaan jopa kaksi kertaa aiempaa nopeampi kuin viime vuoden Firefox ja käyttää 30 prosenttia vähemmän muistia kuin Googlen kilpaileva Chrome-selain. Parannukset on saavutettu uudella selainmoottorilla.

Pinnan alla tapahtuneiden suorituskykyparannusten ohella Firefox Quantum uudistaa myös selaimen käyttöliittymää. Kosketusnäytöllä varustetulla Windows-tietokoneella käytettäessä käyttöliittymän elementit mukautuvat kokoaan kasvattaen kosketuskäyttöön.

Firefox Quantum -selaimessa on mukana myös oma näyttökuvatoiminto sekä mahdollisuus tallentaa sivuja Pocket-palveluun, jonka Mozilla osti aiemmin. Pocket-palvelun kautta voi esimerkiksi helposti palata lukemaan tallentamiaan artikkeleja vaikkapa puhelimella tai tabletilla. Kirjasto-ominaisuus Firefoxissa kokoaa yhteen Pocket-tallennukset, kirjanmerkit, historian, näyttökuvat ja lataukset yhteen paikkaan.

Luonnollisesti Firefox Quantum tukee yhä myös lisäosia, mutta kaikkia niistä ei ole päivitetty sen kanssa yhteensopiviksi.

Firefox Quantum on julkaistu Windows-tietokoneille, Applen Mac-tietokoneiden macOS:lle sekä Linuxille. Se on ladattavissa Mozillan verkkosivuilta. Osittain vastaavia uudistuksia tuovat versiot mobiililaitteille eli Androidille ja Applen iOS:lle ovat myös tulossa.

Firefox Quantum.

Firefox Quantum.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. esso

  Harmillista kun Mozilla on alkanut apinoimaan Chromea. Ulkonäkö vaatii totuttelua tai sitten skinin asennusta.

  • Henrik1

   Onkohan tämä kaikki sitä, mitä Mozilla lupaa…(jopa kaksi kertaa aiempaa nopeampi kuin viime vuoden Firefox ja käyttää 30 prosenttia vähemmän muistia kuin Googlen kilpaileva Chrome-selain). 🤔

 2. Henrik1

  Onkohan tämä kaikki sitä, mitä Mozilla lupaa…(jopa kaksi kertaa aiempaa nopeampi kuin viime vuoden Firefox ja käyttää 30 prosenttia vähemmän muistia kuin Googlen kilpaileva Chrome-selain). 🤔

  • Henriks

   Mulla on kolmekertaan nopeampi Safari- selain käytössä.

Tuoreimmat jutut