Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-alihankkija vihjaa: ”Merkittävä lisätyn todellisuuden laite” tulossa 2019

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Lisätyn todellisuuden laseista povataan yhtä seuraavista mullistuksista teknologia-alalla.

Lisätyn todellisuuden laseista povataan yhtä seuraavista mullistuksista teknologia-alalla.

Applen alihankkijana muun muassa MacBookien ja Apple Watchien kokoonpanossa toimivan Quanta Computerin johtajiin lukeutuva C.C. Leung odottaa lisätystä todellisuudesta (AR, augmented reality) merkittäviä mahdollisuuksia yrityksen liiketoiminnan kehittymiselle.

Mielenkiintoisin tieto Quanta-johtajalta nyt tulosjulkistuksen jälkeisessä haastattelussa oli kuitenkin maininta ”merkittävän lisätyn todellisuuden laitteen” tulosta jo vuonna 2019, kertoo japanilainen talousjulkaisu Nikkei.

Viime viikolla Bloomberg raportoi, että Apple tähtäisi lisätyn todellisuuden laitteensa saamiseen valmiiksi vuonna 2019 ja markkinoille tuomiseen alkuvuodesta 2020.

”Työskentelemme AR-projektin parissa ja olemme tutkineet AR-laitteiden vaatimia optisia teknologioita kaksi vuotta”, kommentoi Leung. ”Tällä hetkellä näemme tällaisen laitteen tulevan markkinoille ei myöhemmin kuin vuonna 2019.” Johtaja uskoo oman yhtiönsä mahdollisuuksiin. ”Monet suuret yhtiöt suuntaavat lisätyn todellisuuden kehittämistä kohti. Me olemme myös edellä monia muita.”

Kehitteillä olevaa laitetta Leung kuvaisi ”päähineen kaltaiseksi laitteeksi täysin läpinäkyvällä linssillä, joka mahdollistaa käyttäjien näkevän läpi ja toimivan yhdessä ympäristönsä kanssa”.

Quanta-johtaja ei luonnollisestikaan maininnut laitteen olevan tulossa Applelta, mutta markkina-arvioissa tätä on pidetty todennäköisenä. Apple on Quantan suurin asiakas.

Mielenkiintoisesti Leung vihjasi myös tulevan laitteen hinnasta toteamalla, että alle 1 000 dollarin hinnalla sellaisesta voisi tulla hitti markkinoilla.

Bloomberg kertoi viime viikolla Applen tällä hetkellä kehitettävän laitteen toimivan itsenäisesti, ja eroavan näin useimmista nykyisistä virtuaalilaseista. Applen laitteessa tulee olemaan oma näyttönsä, uusi piirinsä sekä käyttöjärjestelmänsä. Lisäksi Applen lasit tulevat edustamaan nimenomaan lisättyä todellisuutta, jossa lasien sisältöä esitetään ikään kuin tosimaailman päällä ja sen kanssa yhteydessä toisin kuin täysissä virtuaalilaseissa.

Bloombergin mukaan Apple alkoi kokoamaan lisätyn todellisuuden tiimiä pari vuotta sitten. Tiimiä johtaa aiemmin Dolby Labsilla työskennellyt Mike Rockwell, ja se on kasvanut nyt jo useisiin satoihin insinööreihin. Projektin koodinimi on T288, ja sen alla on käynnissä useita laite- ja ohjelmistoprojekteja, joista ensimmäinen oli iOS 11:ssä nähty lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämistä helpottava ARKit.

Lisäksi Bloomberg kertoi Applen suunnittelevan laseihinsa uutta useita eri toimintoja yhteen yhdistävää järjestelmäpiiripakettia Apple Watchin tapaan. Lasien käyttöjärjestelmä puolestaan kulkee toistaiseksi rOS-nimellä, reality operating system, ja se perustuu iOS:n pohjalle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vie varmasti pitkälle 20-luvulle, ennen kuin nämä kehittyvät hyödyllisiksi!.

 2. Azazel

  Hyvä että tekniikka menee eteenpäin :)

 3. Hendriks

  En usko menestykseen!.

  • Azazel

   Mutta Jeesukseen uskot!

Tuoreimmat jutut